MARIJKE SALLEVELT, KO EN LENIE BREVET, JAN EN FRANCIEN VAN PIJKEREN UIT LOCHEM, ‘DE VERLOOFDE VAN DIANA’ EN ONZE BUTLER PAUL BURRELL

05:35 Twee uitzonderljke leerlingen uit mijn tijd als onderwijzer waren Marijke Sallevelt en Annette Gaalman. Zij werkten altijd voor een tien. Marijke was de dochter van de directeur van de Nijmeegse Dag/Avond Scholengemeenschap aan de Lamastraat in Nijmegen. Hierdoor had ik ook een goede relatie bij het bestuur van de Vereniging van Dag/Avondscholen in Nederland (VAN). De voorzitteer van deze vereniging kwam evenals Wilmar Bliek uit Terneuzen. Ko Brevet heeft gisteren Zeeuwse bolussen getrakteerd.. Voor zover ik het goed heb onthouden sprak hij mij ook over “bolussen van Bliek” in Middelburg. Ook Gabriëlle Steggerda was een bijzondere leerlinge. Dochter van Professor Steggerda die ik voor het laatst heb gesproken tijdens de uitvoering van de Eroica in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.  Gisteren hebben Ds Ko Brevet en zijn echtgenote Lenie afscheid genomen in het Holland Huis. Zij worden vanaf mijn trouwdag 14 april ‘opgevolgd’ door Ds Jan van Pijkeren en zijn vrouw Francien.  

10:20 Ik heb vandaag ook opnieuw het artikel De verloofde van Diana uit Het Parool VAN 27-05-2006 gescand.

Ik citeer: “HENK SCHUTTE John L. van der Heyden begon in 1992 een taleninstituut voor mensen die Spaans willen leren. Vier jaar later nodigde hij de kroonprinsen van Nederland, België, Luxemburg en Spanje uit om tot het bestuur van zijn Instituto Cervantes toe te treden.  

Tijdens een bezoek aan Canterbury Cathedral vernam hij dat ook de Britse prinses Diana in zijn project geïnteresseerd was. Diana viel al snel voor de charmes van de succesvolle Nderlande zakenman. Op 25 december verloofde de twee zich in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden.

Hoe de romance zich ontwikkelde, beschrijft Van der Heyden in zijn boek ‘Letters to Diana, Princess of Wales’. Het eindigt met de ontvoering van Diana in Parijs, precies vier weken voordat hij met haar in het huwelijk zal treden in Nederland.

De zakenman houdt Mohammed al-Fayed, de vader van playboy Dodi die samen met Diana om het leven kwam, verantwoordelijk voor haar dood.

Dat Van der Heyden, die tegenwoordig resideert op Torremolinos, als geslaagd zakenman al snel een doelwit werd van de georganiseerde misdaad, zal niemand verbazen. Dankzij zijn koelbloedige optreden konden aan het begin van de jaren negentig tal van criminele organiaties worden opgerold. Maar, zo mag hij graag onderstrepen, ‘zonder de ndersteuning van Politie, Justitie en Volksgezondheid zou ik het niet hebben gered’.

Omdat justitie met zijn hulp voor 733 miljoen aan drugs in beslag kon nemen, maakt Van der Heyden sindsdien ‘op grond van de in het rapport Inzake Opsporing van de Commissie Van Traa vermelde criteria’ aanspraak op tien procent van dit bedrag. Het bedrag zal worden aangewend ten behoeve van zijn Stichting Cervantes Benelux, die ‘alle bonafide Nederlandstalige hispanisten’ voor onbepaalde tijd aan het werk wil helpen.”

Vanuit deze achtergrond wijd ik mij vandaag aan Het Licht op Onze butler Paul Burrell.