LEONARDO DA VINCI

15:32 Leonardo da Vinci was een universeel genie. Ik moet nu aan hem denken nu een grote kolonie meeuwen om mijn appartement heen zweeft. Leonardo heeft die bewegingen eveneens geobserveerd en zich afgevraagd hoe het mogeljk was dat die vogels konden drijven op de lagen van de lucht. Hierdoor heeft hij de basis gelegd voor de moderne luchtvaart. In dit verband las ik vandaag in de wachtkamer van Clínica Dental in Torremolinos een aankondiging over de laatste verblijfplaats van Leonardo. Dat was een koninklijk paleis bij de Loire in Frankrijk. Ik heb dat kasteel en Leonardo’s graf in de herfstvakantie 1979 samen met mijn toenmalige echtgenote bezocht na de start up van ons Frans-Spaans Instituut.

Wij hebben toen ook het Château de Chambord bezocht dat de voorpagina siert van het blad VIAJE. Daarin las ik ook een fraai artikel over Buenos Aires dat ik precies tien jaar geleden met Léontine Freeve en overige leden van de Asociación Europea de Profesores de Español heb bezocht. Met als een van de hoogtepunten een bezoek aan de graftombe van Evita Perón op de begraafplaats van La Recoleta. 16:07 Na het vastleggen van 31 augustus 1998 Deadline heb ik een Appeltje voor de dorst  genuttigd met de naam Amélie. 16:25 Gevolgd door een siësta.Ik vervolg. 19:27 Gewerkt tot en met 27 april 1999 Gelukwens aan Zijne Koninklijke Hoogheid De Prins van Oranje (Faxbericht) 19:28 Bezoek gebracht aan Mercadona 19:48. Ik vervolg. 22:07 31 december 1999 Hogmany in Kelso.