KONING FILIP VAN BELGIË VIERT VANDAAG ZIJN 59STE VERJAARDAG

10:02 Ik vervolg TOTAALOVERZICHT CERVANTES.NU VANAF 1988 vanaf. 10:42 Ik ben thans aangeland bij 3 juli 2003 Nieuwe bruid. In dit verband vroeg Frans Damen van De Brabander mij gisteren of ik in ondertrouw ging. Wel laat. Maar beter laat dan nooit. 11:32 15 augustus 2003 Hurray Henley. In dit verband heb ik gisteravond in La Carihuela ook nog iemand gefilmd met het opschrift HENLEY op de borst. Het was ter hoogte van Winston’s bar. 13:25 Gewerkt tot en met 31 oktober 2003 Koning Juan Carlos en ‘Prins Lee’ in het Picassomuseum. Tijd voor een siësta. 14:35 Gewerkt tot en met 31 december 2003 AAnalyse van het boek van Paul Burrell. Einde 2003. 15:18 Bezoek gebracht aan Mercadona (15:01 Araceli). 16:03 Terwijl ik werk aan 27 januari 2004 Reunion & Change Management luister ik nu naar The Sound of The Bagpipes 16:14 Gevolgd door Man of La Mancha van Dale Wasserman. To Fight for The Right! 17:00 Na het vastleggen van 31 maart 2004 Geconsolideerde balans heb ik mij tegoed gedaan aan een sushi met stokjes uit Hong Kong. De CD Man of La Mancha van Dale Wasserman heb ik overigens in Londen gekocht tijdens de eerste tien dagen van augustus 1996.

Daarom vervolg ik nu mijn TOTAALOVERZICHT CERVANTES.NU VANAF 1988 vanaf 1 april 2004. De videobeelden die ik gisteravond heb gemaakt van de processie vind ik zeer indrukwekkend. Ik heb mij altijd afgevraagd waarom die ‘nazarenos’ op de bekende outfit hun weg zijn gegaan. In dit verband heb ik ook het gezang opgenomen van een zanger die een zogenaamde ‘saeta’ ten gehore bracht. Die ‘nazarenos’ beelden de voormalige stadgenoten van Jezus van Nazaret voor. In dit ritueel wordt mijns inziens duidelijk gemaakt waarvoor Jezus’ stadgenoten zich schaamden en hebben daarom naar mijn idee zich gehuld in kleding waarbij slechts de ogen zichtbaar zijn maar waarvan hun mutsen rechtstreeks naar de hemel wijzen. In dit verband was onze door Ds Jan Van Pijkeren uit Lochem geleide kringbijeenkomst in het Holland Huis hieraan voorafgaand naar mijn idee van historische betekenis. Opmerkelijk daarbij was dat de processie volgens de man van de lift om 19:00 zou beginnen vanuit de Calle San Miguel. De plechtigheid begon echter vanaf het moment dat ik op een stoel op de Plaza de la Nogalera had plaatsgenomen waarna alle voorbijkomende autoriteiten een stop maakten toen ik de woorden had uitgesproken “Yo soy amigo del Rey Felipe”. Het gaat dus weer opnieuw over Koningsschap en de wijze waarop dit begrip wordt ingevuld. Vanuit deze achtergrond vervolg ik bij het horen van de Russische liederen van de zanggroep Anima uit een van de vier kathedralen in het Kremlin van Moskou. 18:57 Ik kies nu voor de CD van Bryan Adams WAKING UP THE NEIGHBOURS en vervolg mijn TOTAALOVERZICHT CERVANTES.NU VANAF 1988 vanaf 23 juli 2004 De vork in de steel ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen.

19:49 Ik stel vast dat er vanaf 26 maart twee partijen aan het werk waren binnen mijn website, t.w. ‘MSI’ en ‘Apple’. MSI staat bij mij voor ‘Multiple Sclerose International’. Hoewel die organisatie mij sympathiek voorkomt geeft hen dat nog niet het recht om ongevraagd zonder een door mij persoonlijk ondertekende opdracht bedragen van mijn privérekening af te schrijven.

20:03 Ik luister nu in het bijzonder naar track 12 van Bryan Adams: I do it for you. Deze song heb ik voor het eerst gehoord toen ik met mijn vrouw en kinderen onderweg was naar Münster om daar de Vrede met de Spanjaarden in 1648 te herdenken. Ik heb hier vanavond een nieuw product genuttigd: filete de boquerones. Ik zond Liesbeth vandaag per SMS het bericht “Ik wens jou en allen die jou dierbaar zijn gezegende paasdagen”. Ik ben dus benieuwd of ik morgen te horen krijg wanneer wij met de Stichting Cervantes Benelux onze intrek kunnen nemen in De Eikenhorst in Wassenaar.