MET HET OOG OP EARL’S COURT IN LONDEN

Ik citeer mijn dagboek uit Bragança. “I’m sitting on the railway station” schreef ik toen ik met de Londense Underground onderweg was van Kensington Palace naar 10 Downing Street in Londen tijdens mijn kerstreis in 1997. Dit was gisteren een belangrijk gespreksthema na afloop van de eerste halve finale van de Champions League in he geheel vernieuwde White Hart Lane Stadion tussen Tottenham Hotspur en Ajax (0-1 door Donny van Beek in de 15e minuut). Now I’m sitting on the terrace of The Seventh Heaven in Torremolinos writing down my experiences of yesterday night in café de Brabander. Alle verbindingen zijn nog steeds verbroken en daarom drink ik hier een lekker glas bier terugdenkend aan Alan Beer van NatWest in Folkestone. I had a lot of references yesterday terugdenkend aan de adviezen die Bill Holdsworth uit Malden mij indertijd heeft gegeven. Daarbij denk ik ook aan onze Nijmeegse Ans die naar haar zeggen thans in Malden woont. Ik heb haar laten weten dat de grootse plaats met die plaatsnaam is te vinden in het Noord-Amerikaanse Massachusetts bij Boston en ik daar in het Amerikaanse Cambridge at Harvard University ben gaan kijken of zij daar mijn boek Letters to Diana, Princess of Wales in hun collectie hebben. Dat bleek inderdaad het geval. Tijdens de wedstrijd heb ik al een meisje uit Enkhuizen op mijn website www.cervantes.nu laten kijken en haar laten weten dat ik een collega ben van de Koning van Spanje. Daarna ging ze even weg en kwam later terug met een kleine leren voetbal in de kleuren rood en geel met op verschillende plaatsen het nationale Spaanse wapen met het opschrift Plus Ultra. Ik heb haar laten weten dat dat mijn lijfspreuk is evenals dat van Keizer Karel V indertijd. Ze meende zich wel iets te herinneren over die oude keizers zoals Karel de Grote. Ik heb haar daarbij uitgelegd dat die 700 jaar eerder leefde. Ik ben wel een “speciaal geval” vind ik zelf. Want wie houdt zich thans nog bezig met dit soort geschiedenissen? In dit verband sprak mij het lied “Eenzaam en alleen” erg tot de verbeelding dat door een Nederlandse zanger uit Raalte in Overijssel ten gehore werd gebracht. Vervolgens werd mijn aandacht getrokken door een knappe 41-jarige weduwe uit Haarlem. Ook de 19-jarige zanger uit Haarlem die op Koningsdag heeft gezongen kwam daarbij “into the picture”. Daarbij spraken wij over het bedrijf Johan Enschede & Zn en de vraag die mij ooit is gesteld “Wordt daar uw geld gedrukt?” waarop ik heb geantwoord “Nee, alleen mijn postzegels”. En zo raakte ik uiteindelijk in gesprek met een sympathieke jonge Engelsman uit Cornwall met de naam John Webber over het zogenaamde Brexitgebeuren. Ik heb hem en zijn Britse gesprekspartner laten weten dat “The British Government in The First Place has to fulfill Their Legal Obligations towards the Limited Company Instituto Cervantes England and Wales”. Daarbij heb ik de nummers 001, 002 en 003 van mijn manuscript ook ter sprake gebracht. Hoe ik deze dag van de arbeid nog verder moet doorbrengen weet ik niet. Ik kan niet eens meer gebruik maken van het tekstverwerkingsprogramma van Microsoft Office en ik betwijfel of Bill Gates zijn eigen bedrijf nog onder controle heeft op grond van de gebeurtenissen die mij in de week van 26 maart 2019 ten deel zijn gevallen. Ik kan dit dagboek in ieder geval nog wel scannen zoals ik dat ook met mijn dagboek uit Kensington Palace heb gedaan.

13:20 Ik heb gisteren ook kennis gemaakt met BAS uit Roosendaal en met hem gesproken over mijn cursusplaats 470 in 1979 en docente Nolly Meuwese uit Alicante. Een zeer geliefde docente! Ook sprak ik met een gynaecoloog uit Goeree-Overflakkee over cursusplaats 280 Gouda en mijn samenwerking met Minihouse aan de Doesburgweg onder leiding van Theo Mulder. Naar zijn zeggen verichtte hij 300 bevallingen in de week. Dat vind ik wel een beetje veel. Hij was na ons gesprek dan ook direct vertrokken in zijn trui in de kleur van de Familie de Borbón en de vlag van Argentinië. 13:30 Er kwam hier een mooi vliegtuig overvliegen. It’s all-in The Air. Het nieuwe stadion van de Spurs is overigens ook geweldig om te zien. Daarover sprak ik met een Londenaar. Hij s een liefhebber van Chelsea, de wijk in de directe omgeving van Kensington. In dit verband heb ik laten weten dat mijn zoon Ramon een stadion heeft ontwkkeld in Dahlian, de kampioen van China en een soortgelijk stadion naar mijn inzichten gebouwd dient te worden in Elst Overbetuwe tussen Nijmegen en Arnhem ten behoeve van N.E.C. en Vitesse. Ik heb overigens ook laten weten dat ik geen liefhebber ben van Fulham in verband met de ongevraagde interventie van die voetbalclub, ook bekend onder de initialen M.A.F.

14:00 In dit verband heb ik ook nog gesproken over de voetbalwedstrijd N.E.C. Nijmegen tegen Tottenham Hotspur voor de UEFA-cup in De Goffert. Ik ben nu op pagina 100 uitgekomen in mijn dagboek uit Bragança. Het herinnert mij aan mijn bezoek aan de Verenigde Naties in New York op mijn 64ste verjaardag: 9 november 2 011: When I’m 64. 19:10 Na telefoongesprek met mijn oudste zoon Mark bestond het avondgerecht uit ‘alubias a la jardinera’.