DÍA DE LA COMUNIDAD DE MADRID

Ik citeer mijn dagboek uit Bragança. Vanmorgen werd ik om 10:00 gebeld door Ds Jan van Pijkeren op mijn mobiele telefoon. Ik was toen onderweg naar Clínica Santa Elena. Na een bezoek aan het kantoor van Sanitas per bus (volgeladen) M110 naar Santa Elena. Voor het eerst kreeg ik er een bijzondere behandeling. Ik kreeg door een lieftallige verpleegster uit Málaga kamer 203 toegewezen. Daar kon ik mij op het bed ten ruste leggen totdat zij terugkwam met een Nederlandse stagiaire uit Driebruggen bij Gouda. Tijdens de behandeling heeft de stagiaire drie keer de bloeddruk opgemeten. Ik voelde mij opnieuw nummer 001 en 0001. Sinds mijn aderlatingen in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen onder verantwoordelijkheif van Dr Dofferhoff was dit niet meer gebeurd. Met de trein van 11:07 naar Torremolinos terug. Bij de uitgang van het station had ik een korte ontmoeting met ‘Alan’ die mij altijd aan Alan Beer doet denken uit Folkestone. Ook trof ik ‘Mary’, goede bekende van de vader van Diana in Althorp. In de trein had ik ook een gesprek met een Brits echtpaar uit Durham over mijn bezoek aan die stad op 5 januari 2000. Vervolgens bezoek aan Jesús van Movistar. Thuis aangekomen belde hij mij dat de technicus a.s. maandag 6 mei van 09:00 tot 11:00 de telefoon komt aansluiten. Morgen komen Jan en Francien van Pijkeren vanaf 10:30 op bezoek. 15:20 Ik lees nu in het boek Las Rutas del Quijote door Antonio Aradillas. Hierin komt mijn reis door La Mancha in 1992 weer tot leven.