BERICHT AAN DS JAN VAN PIJKEREN UIT LOCHEM

14:05 Ontvangen van Pastorie Evangélica Holandés 11:49 (2 uur geleden) “Goedemorgen John, Ik begrijp dat je internet-aansluiting hersteld is. Dat is mooi. Kun je weer communiceren met de hele wereld. Vriendelijke groet, Jan van Pijkeren”.

Dank je wel Jan. Ik dien echter wel heel voorzichtig te communiceren. Hoewel ik een nieuw telefoonnummer heb werd ik vanmorgen al op dat nieuwe nummer gebeld door dezelfde dame die mij al mijn spaargeld heeft laten ontnemen. Meer dan twintigduizend euro. Ik communiceer graag. Maar ik stel het wel op prijs dat ze van mijn bezittingen afblijven. Ik vind jouw preken elke keer weer indrukwekkend. Je hebt altijd een goede boodschap vanaf de preekstoel. Recht en Gerechtigheid ofwel ‘Dieu et Mon Droit’ heb jij evenals ondergetekende hoog in het vaandel. En ook de dienst rond Bevrijdingsdag heeft mij buitengewoon veel deugd gedaan. Het verhaal van Koningin Wilhelmina was nieuw voor mij. Ik weet wel dat zij een goede band had met voormalig Keizer Wilhelm II in Amerongen en Doorn. Daarover heb ik tijdens de koffie nog gesproken. In mijn voormalige woonplaats Maarn ben ik immers veelvuldig met die verhalen geconfronteerd geweest. Ook heb ik zijn mausoleum bezocht omdat ‘Der Willem’ wel iets van mijn vader Floris weghad en mijn overleden neef Wim van der Heijden in Wilhelms jonge jaren. Uiteindelijk zijn wij allemaal familie van elkaar. Dat gaat al terug tot in de Middeleeuwen toen onze voorouders nog nooit iets over Jezus Christus hadden gehoord. Het waren de heren Willibrord (niet te verwarren met de Heer Frequin met dezelfde voornaam) en Ludgerus  die het evangelie in onze Heydense gemeenschap van het toenmalige ‘Heydenrijck’ hebben geïntroduceerd. In dit verband stuur ik je hierbij mijn dagboeken van 5 en 6 mei met de titels van de geschriften die ik nog moet uitwerken alvorens deze in boekvorm uit te geven. Nogmaals dank Jan voor alles wat jij en Francien doen voor onze Nederlandse Gemeente aan de Costa del Sol.

P.S. Ik kreeg zojuist het bericht door op mijn computer met de vraag ‘Wat doen wij met Paleis Soestdijk?’ gericht aan mijn allerliefste collega Liesbeth Halbertsma van de Baak in Noordwijk. Zoals ik jou en Francien heb laten zien is zij altijd in mijn gedachten vanaf 6 augustus 1996 toen ik op het terras van The Angel on The Bridge in Henley-on-Thames dit gedicht voor haar heb geschreven op rood briefpapier:

Aan de Thames zit ik te dromen – Ik zie jou statig langs mij komen –  Fier gezeten op een ros – De teugels nu iets verder los – Ik zie jou steeds in al mijn dromen – Kunnen wij weer samenkomen?

Het zou mooi zijn als wij dit verhaal in Paleis Soestdijk samen kunnen voortzetten. Hartelijke groet. Ook aan Francien. En tot zondag tijdens de maaltijd van De Heer. John van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux, Directeur Instituto Cervantes Limited England and Wales