KEN JE MIJ?

Aan: voormalig statutair directeur Liesbeth Halbertsma van het VNO/NCW Management Centrum de Baak CC Jan en Francien van Pijkeren

Na volgens afspraak met mijn oudste zoon Marcus Floris Alfonsus gisteravond mijn laatste glas Victoria Málaga desde 1928 te hebben genuttigd ben ik vanmorgen om 07:30 opgestaan en zag om 08:00 op de Nederlandse televisie een optreden van Trijntje Oosterhuis in Theater Carré in Amsterdam ter gelegenheid van de verjaardag van haar vader Huub Oosterhuis met de vertolking van haar lied Ken je mij? en Lied van een Nieuw Begin. In dit verband ben ik blij met de steun die ik momenteel krijg van mijn vrouw en kinderen ondanks dat wij op 30 april 1992 langs gescheiden wegen ons leven hebben voortgezet. Hierbij moest ik ook denken aan hetgeen Gijs van Amstel mij op 15 maart 2000 heeft geschreven: “Zodra uw rapportage tot een einde komt, is dat wat in mijn ogen aardige overeenkomsten met stalking vertoonde, beëindigd, waardoor vanuit twee verschillende visies toch weer één zelfde doel wordt bereikt”.

Vanaf het eerste moment dat jij mij hebt verzocht om op mijn schouders te leunen tijdens de crisissituatie bij Nieuw Elan ben ik achter jou gaan staan en dat is altijd zo gebleven. Dat geldt ook ten aanzien van onze collega’s Harry Starren en Ruud van der Zalm. Ik ben nu benieuwd of dat van jullie kant ook zo is in mijn richting. Met die gedachten ben ik met de trein van 08:53 vanuit Torremolinos naar Los Boliches vertrokken nadat de dienstdoende beveiligingsman mij op het station een brochure had verstrekt over de herbouw van het treinstation van Torremolinos vanaf deze maand en anderhalf jaar gaat duren. Hij is nadien met mij meegereisd. Schuin tegenover mij zat een vreemd figuur mij grijnzend aan te kijken alsof hij met zijn vrienden een groot geldbedrag had buitgemaakt. Hij dronk zijn laatste slokje bier uit een flesje en gooide dat flesje vervolgens in de prullenbank. In die tussenijd had hij ook oogcontact met iemand die schuin tegenover hem zat. In Torremuelle is hij hevig gesticulerend en zijn armen ten hemel heffend uitgestapt. In Los Boliches aangekomen heb ik deelgenomen aan De Maaltijd van de Heer onder leiding van dominee Jan van Pijkeren uit Lochem. Zijn preek ging over het Hooglied en Johannes 10 en had betrekking op De Liefde. “Ik ben de goede herder” schreef Johannes. Schapen zijn kuddedieren en de wolf en de vos hun grootste vijand. Tijdens zijn preek sprak dominee Van Pijkeren over een lezenaar in de vorm van een adelaar. Naar zijn zeggen heeft die adelaar betrekking op hetgeen de evangelist Johannes heeft geschreven in Johannes 1: “In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. Het was in het begin bij God. Alles is er door ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat”. Bij deze lezenaar gaan mijn gedachten automatisch uit naar mijn bezoek aan het kerkje in Henley-on-Thames zoals ik dat heb beschreven in mijn bericht Santa Diana d.d. 10 november 1999. Tijdens de koffie op het terras van het restaurant Manila heb ik onder meer gesproken met de heer Hayo Helder en zijn echtgenote uit Veenendaal. Onder meer over mijn ervaringen in Engeland op 1 augustus 1996 na mijn faxbericht aan Hare Majesteit de Koningin op 31 juli 1996. Met de trein van 11:43 ben ik naar Torremolinos teruggekeerd en uitgestapt in Montemar Alto. Bijlagen. Foto Supertrio en Brief d.d. 1 augustus 1996 namens Zijne Koninklijke Hoogheid De Prins van Oranje.

Van Sara Saz ontving ik dit bericht: “12 mei 2019 16:33 onderwerp: Re: San Sebastián Hola, John: Gracias por tu mensaje y por recordar nuestras Bodas de Oro que celebramos al final de marzo pero que vamos a celebrar de nuevo a partir del domingo con un crucero por el Mediterráneo. Gracias también por el enlace con  el video que nos recuerda tu grata visita en enero. Nos quedamos preocupados por lo que nos cuentas sobre la pérdida de tu dinero. ¿Es que te han robado? A ver si nos lo aclaras. Esperamos que todo se solucione y que te podamos ver en San Sebastián. Un fuerte abrazo mío y de parte de Carlos, Sara” “aan: Sara Saz datum:  12 mei 2019 17:23 Gracias. Si. Me han robado todo el dinero que he ahorrado durante mi vida. Esto quiere decir que en este momento no puedo decidir sobre mi participación en el congreso. Esto depende de Europol, Interpol y Scotland Yard. Un abrazo, John” “12 mei 2019 19:11 Nos quedamos horrorizados, John. Mucho ánimo y que se resuelva pronto. Un fuerte abrazo de los dos, Sara”