VEERTIGSTE VERJAARDAG VAN RAMON EN EINDE GAME OF THRONES

Aan: Liesbeth Halbertsma Enkele korte ‘apuntes’. 09:54 Mijn eerste docente Frans in Bussum was Yvonne Fontijn. Kort na de oprichting van het Frans Spaans Instituut in 1979 werd ik gebeld door haar grootvader met het verzoek haar als docente aan te nemen. Deze welbespraakte persoonlijkheid hield zich indertijd in de omroepwereld bezig met een project met de naam Latent Talent. Marjo Eurlings gaf toen de lessen Spaans. Ramon was toen vijf maanden oud. In 2011 ontving ik van de Nederlandse belastingdienst het bericht dat het niet in Nederland belastbare inkomen nul euro bedraagt. Zie Zaterdag 30 juni De belangrijkste gebeurtenissen van de komende tijd. 11:10 Pieter Heerma is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA. Hij is de zoon van Enneüs. Om 13:56 heb ik het document Schorpioen afgerond. Hierin heb ik de volgende verbindingen aangebracht: United KingdomJournaalTestament van 1999CervantescruiseHuis van OranjeKoningsdag in La Carihuela (deel 1)Koningsdag in La Carihuela (deel 2)Torremolinos San MiguelMaastrichtMark RutteThe QueenMuziek verbindtPrinses MáximaBerichtenuit de Zevende HemelLuxemburgMark RutteDe Koningin14 maart 1998 –  Koning Juan Carlos en Koningin Sofía van SpanjeValladolidBuenos AiresJaime Alfonsín Secretario del Príncipe de Asturias y El Rey Don Juan Carlos de España.

In dit verband verwijs ik ook naar mijn verslag van 28 juli 2008. Hierna heb ik van 14:00 tot 15:00 op de Nederlandse televisie gekeken naar het vragenuur van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vervolgens naar de herhaling van Pauw van gisteravond met Rob Jetten uit Nijmegen en de burgemeesters van Maastricht en Arnhem. Beide burgemeesters willen het volgende Eurovisiesongfestival organiseren. Maastricht is mij sympathiek omdat hier in 1987 op advies van Dr Jacques Koolschijn de eerste stap is gezet naar het huidige Instituto Cervantes binnen het totaalkader van mijn beleidsplan. Maar mijn voorkeur gaat echter uit naar de regio Nijmegen-Arnhem. Mede in verband met de afspraken die ik in 2004 in Segovia met Steven Spielberg heb gemaakt.

Verzonden Dinsdag 21 mei 2019 17:35 Veertigste verjaardag van Ramon en einde Game of Thrones. Dit is een heel bijzondere dag. Op 21 mei 1991 logeerde ik met mijn vrouw en kinderen in onze caravan op een camping in Noordwijk. Het was de twaalfde verjaardag van Ramon. Ik had mij al helemaal ingewerkt bij de Baak. Op die dag ben ik op de fiets vanuit de camping naar ons kantoor gereden op de Parallelboulevard 304 tegenover de Hotels van Oranje. Ik moest direct in de directiekamer komen bij Liesbeth. “Ik moet je ontslag aanzeggen” zei zij in aanwezigheid van haar collega Nelleke Westerhof die voor die gelegenheid speciaal in het zwart was gekleed. Dat was dus ook een zwarte verjaardag.

Vandaag viert Ramon zijn veertigste verjaardag. 28 jaar later. Ik heb hem vandaag laten weten dat veertig jaar geleden ook het Frans Spaans Instituut is geboren. Op de Nachtegaalstraat 28 6601 CB Wijchen. Kort daarvoor is op 31 oktober 1978 de Spaanse grondwet aangenomen. Dat is op 31 oktober 2018 in het Instituto Cervantes in de Calle de Alcalá herdacht tijdens de dertiende verjaardag van Infanta Leonor. Ik had naast Liesbeth bij de Baak nóg een goede collega. Haar naam was Leonore. Ik heb haar ooit in verband gebracht met de Opera Leonore van Ludwig van Beethoven die indertijd in het Amsterdamse Concertgebouw werd opgevoerd. “Der König wird Ihr Richter sein” was daarvan het thema. Het kan verkeren. Wij hebben de laatste tijd veel gesproken over de betekenis van getallen. Ik heb ook zo’n bijzonder getal waaraan mijn gehele levensloop kan worden opgehangen. Dat is het getal 28.