COMMUNICATIE MET LÉONTINE FREEVE EN HET LICHT OP CANADA

08:19 Verzonden “Aan: Leontine Freeve  datum: 29 mei 2019 onderwerp: Inkomstenbron voor de Stichting Cervantes Benelux Hallo Léontine, Ik geloof dat jij niet bij het optreden van  Olga María Ramos aanwezig was. Ik heb dat optreden in de Casa de Madrid in Buenos Aires toen bezocht met Luis Chirinos. Leuk dat je onze foto in Hotel Parque hebt teruggevonden. Het doet mij deugd dat de VDSN blijft voortbestaan. De vereniging speelt een vitale rol in de uitvoering van mijn beleidsplan. Vorige week kreeg ik een brief van de politieke partij van de huidige Minister-President Pedro Sánchez met hun emailadres. Ik heb van die gelegenheid gebruik gemaakt om hem een overzicht te sturen met mijn inspanningen voor de ontwikkeling van het Instituto Cervantes vanaf 1968.

Zie Instituto Cervantes Jueves 23 de Mayo de 2019 Al Presidente del Gobierno del Reino de España Don Pedro Sánchez. Het bankavontuur is afgelopen op een complete catastrofe. Het spijt mij dat ik het moet schrijven. Maar ik kan niet om de waarheid heen. Het was een cyberaanval op de bank ING en Telefónica. Vanaf 30 maart tot 6 mei heb ik geen telefoon- en internetverbinding meer gehad. De criminelen hebben gebruik gemaakt van het telefoonnummer op mijn visitekaartje van mijn uitgever Trafford Publishing uit Victoria Canada, thans Bloomington Indiana in de VS. Ik heb een nieuw telefoonnummer aangevraagd en die is op 6 mei jl. door een technicus van Telefónica geïnstalleerd. Nadien kon ik even mijn ING-rekening raadplegen. Ik ben mij kapotgeschrokken om maar even van mijn dagelijkse taalgebruik af te wijken. De hackers hebben mijn rekening, inclusief spaarrekening leeggeplunderd. 23 mille! Vandaag kreeg ik bericht van de ING dat het saldo vóór 28 juni positief dient te zijn. Dat geld heb ik niet. En waar ik het vandaan moet halen weet ik ook niet. Ik hoop dat de Spaanse regering nu over de brug komt voor het gebruik van mijn handelsmerk. Het Spaanse Instituto mag het ook van mij kopen. Dan ben ik meteen uit de brand. Daarom ontvang je aangehecht het bericht dat ik vorige week aan Pedro Sánchez heb doen toekomen.” Hartelijke groet, John”.

“29 mei 2019 08:53 P.S. Op 7 mei heb ik politieaangifte gedaan. en de dienstdoende politiefunctionaris met klem geadviseerd Interpol, Europol en Scotland Yard hierover te informeren. Op 16 mei meldde Dionne Stax op het NOS Journaal dat de desbetreffende bende is opgerold.”

14:00 Afgelopen zondag 26 mei 2019 ben ik met de trein van 20:55 naar Los Boliches vertrokken vanuit het treinstation Montemar Alto voor onze kerkdienst. Ik was bijtijds opgestaan en na het zien van Trijntje Oosterhuis in Theater Carré in alle rust naar dat station gewandeld. Op het perron liep een man te ijsberen. Even na 08:40 kwam hij naar mij toe en liet mij in het Spaans weten dat hij wachtte op de trein van 08:40. Hij had echter niet gezien dat die trein hier niet rijdt op zondagmorgen en zijn eerstvolgende trein naar ‘el Aeropuerto’ pas om 09:00 zou vertrekken. Hij liet mij weten dat hij met het vliegtuig van 10:20 naar El Reino Unido zou vertrekken. Naar zijn zeggen woont hij al vanaf 1985 in Londen en was de bestemming van zijn vlucht de Londense luchthaven Luton. Deze luchthaven treffen wij onder meer aan in mijn berichten Lijmen en Hopelessly devoted to you. Het staat mij ook bij dat Prinses Diana in de voorlaatste week van augustus 1997 haar vakantie met Haar vriendin Rosa Monckton op het Griekse Hydra heeft onderbroken voor een vlucht naar Luton op het moment dat ik in Kensington Palace na de rondleiding door het Paleis het Certificate of Incorporation van Ons Bedrijf heb overgedragen aan de Lady die mij aldaar heeft rondgeleid. In de paar minuten voor de aankomst van mijn trein had ik nog de gelegenheid om mijn Spaanse gesprekspartner in kennis te stellen van mijn ervaringen van 1 tot en met 10 augustus 1996 in het Verenigd Koninkrijk. De hiernavolgende momenten heb ik op video vastgelegd. Maar ik kan ze nog niet op youtube vrijgeven voordat de hierop afgebeelde personen mij daarvoor toestemming hebben verleend. Na de kerkdienst had ik in verband met het bovenstaande een gesprek met een Nederlandse dame uit Krimpen aan den IJssel. Met name over mijn ervaringen met mijn districtleidster Wiep Houtstra in Capelle aan den IJssel. Zij was een van mijn meest geliefde districtleidsters maar werd getroffen door een zeer ernstige hersenaandoening waaraan zij is overleden. Tijdens haar opname in het thans failliete Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam Osdorp heb ik haar nog bezocht met mijn toenmalige studiecoördinator Frans en districtleider in de regio Utrecht. Dat is een traumatische ervaring geworden en gebleven waardoor ik in 1987 mijn directiewerkzaamheden voor het Nationaal Instituut voor Onderwijs en Wetenschappen heb moeten beëindigen. Nochtans heb ik mij – ondanks mijn toenmalige beperkingen – nooit aan mijn formele verantwoordelijkheden onttrokken. Met name als daarbij ons landsbelang in gevaar zou kunnen komen. Die draad heb ik later weer kunnen oppakken door gesprekken in hetzelfde Amsterdam Osdorp met een groepje mensen dat onder auspiciën van het Amsterdamse Arbeidsbureau in De Balie in Amsterdam activiteiten organiseerde onder de naam WickerWork. Voordat ik met de trein vanuit Fuengirola naar Montemar Alto ben teruggereisd had ik nog een kort onderhoud met de contactpersoon van onze kerkgemeenschap. Zij liet mij weten dat er in Fuengirola goede contacten zijn met de uit Canada afkomstige inwoners van de stad.

Vanuit die achtergrond heb ik gisteren aansluitend aan mijn bericht De terugkeer van de vakantieman mijn aan Canada gerelateerde documenten geïnventariseerd en heb ik na het vragenuurtje in de Tweede Kamer der Staten-Generaal gekeken naar het Afscheid van Sybrand van Haersma Buma. Het heeft Zijne Majesteit De Koning behaagt om hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En gisteravond zag ik ik de tweede helft van de finale van de play offs voor Europees voetbal tussen Vitesse en FC Utrecht in het Gelredome in Arnhem die met 0-2 (totaalstand 1-3) door Vitesse werd verloren waardoor ze opnieuw een jaar moeten knokken om eindelijk weer eens door te dringen tot de Europaleague. Hoe lang duurt het nog voordat ze mijn beleidsplan omarmen in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen? Hierna ontving ik om 23:30 een reactie van mijn collega Drs Léontine Freeve uit Haaksbergen op mijn bericht Inkomstenbron voor de Stichting Cervantes Benelux.

Na verzending van Woensdag 29 mei 2019 14:00 Het Licht op Canada ging mijn belangstelling in het bijzonder uit naar Prinses Leonor van Spanje. Met name in verband met hetgeen ik op haar geboortedag 31 oktober 2005 heb geschreven.