DE STARTER VAN HET JAAR, WOLTERS KLUWER EN DONALD TRUMP IN 10 DOWNING STREET

In het NOS Journaal van 10:00 opende Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel de Nederlandse Handelsconferentie in aanwezigheid van Koningin Máxima met de woorden “Hackers, hipster, slimmeriken, ritselaars, slimmeriken, zakenmensen, bureaucraten. Allemaal in één ruimte.” En Koningin Máxima vertelde “startups die door vrouwen zijn opgericht verdienen twee keer zoveel als mannen”. Daarom heb ik op 4 januari 1999 een vrouw benoemd tot directeur van ons bedrijf. In dit verband stel ik vast dat als activiteit van de Stichting Cervantes Benelux in de registratie van 16 april 2010 in de Kamer van Koophandel van Amsterdam als activiteit staat vermeld: Bevordering van handel.

12:00 Terwijl Donald en Melania Trump een bezoek brengen aan Theresa May in 10 Downing Street in Londen inventariseer ik de documenten waarin Wolters Kluwer ofwel Kluwer is vermeld: Commission Corporate GovernanceComposición de la Comisión Gobierno Corporativo en 1997Cervantes Management GroupCervantes Public RelationsCervantes Editions ofwel Cervantes PublishingGespreksverslagenWolters-KluwergroepDe zaak NIETS BV deel 2Verschillen van inzichtenAfspraak 14 maart 1996Uw informatie ter attentie van de directie van Kluwer Bedrijfswetenschappen –  Letter to Professor KnolBrief Beleidsplan (2)HRM Review  – Faxbericht Beleidsplan (2)Voortgangsrapportage (2)First anniversary of my mission to EnglandVoortgangsrapportageEen maand laterEthiekStorm is overVerantwoordingAntwoord aan Professor J.G. KnolInvesteren in relatieBeleidsplan ter attentie van Registeraccountant Drs J.C. Toet in OegstgeestOntwikkelingenLetters to ElizabethWolters/KluwerVilla FelderhofIntuïtieCloud 9DiplomatieDe laatste centActualidades IIVan work-aholic naar life-aholicBanque Bruxelles LambertNuevo LanjarónCervantesonlineAls een lopend vuurtjeOp de koffieTerugblik op Koninginnendag 2001 in de Puerta del SolKoninginnendag 2003 in Olst en WijheStructurele probleemoplossingHart van NederlandNieuwe startHartensteinKeizerstad en Luzac CollegeEldorado en Morgen jaarvergadering Wolters Kluwer.  

Tussen 14:30 en 17:00 heb ik Santa Elena bezocht voor een aderlating. Het deed mij deugd onderweg van Santa Elena naar het treinstation Los Álamos Rocío weer eens aan te treffen. Hierna werd op BBC2 van 04:35 PM tot 06:15 PM de film I was Monty’s double uit 1958 vertoont over ons aller Bernard Montgomery. Met mooie beelden (zwart/wit) uit Gibraltar. Met opnames in het Governors Palace. De laatste keer dat ik daar ben geweest was met Thomas Triebels op vrijdag 20 februari 2015. Saucy Charlotte herkende mij daar niet meer. Ze was inmiddels al een flinke jongedame geworden. Maar ik hoor haar nu nog zeggen in de Jivin’ Jaks: “Uncle John is my friend”. Zij leek toen direct uit het schilderij ‘Las Meninas’ van Velázquez te zijn gestapt. In de film zie ik Monty rechtop staande in een rijdende open auto. Zo herinner ik hem ook nog uit de tijd dat hij in Nijmegen op bezoek kwam en mijn vader mij voor die gelegenheid in een kinderstoeltje aan het stuur van zijn fiets had meegenomen naar het Trajanusplein.