VADERDAG, DÍA DE LA SANTÍSIMA TRINIDAD EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 15 JUNI VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van Vooruitblik op de viering op 13 oktober van het veertigjarig bestaan van de Nederlandse Club Costa del Sol en mijn documenten d.d. 15 juni vanaf 5 januari 1991 ben ik vanmorgen weer met de trein van 08:55 vanuit Montemar naar Los Boliches gereden voor de Nederlandse kerkdienst onder leiding van Ds Jan van Pijkeren uit Lochem. Het thema was La Santa Trinidad. Dat is ook de naam van het klooster waar Cervantes is begraven zoals we kunnen zien op Zaterdag 10 november 2018 Toledo en Madrid. Er bestaat ook een mooi oud Spaans schip met die naam zoals we kunnen zien op Bezoek aan de kathedraal van Málaga en excursie naar Vélez Málaga. Tijdens de preek maakte Ds van Pijkeren melding van herder Mozes met een schaap met een gebroken poot op zijn schouders. Het deed mij direct denken aan het schaap met vijf poten waarvan één pootje was gebroken. Het deed mij ook denken aan de afbeelding van het schaap met de Engelse vlag in zijn voorpoot boven de ingang van de Janskerk in Utrecht. In dit verband liet de Heer Van Pijkeren weten dat hij in Spanje nog nooit een herder heeft gezien. Die zijn er echter in groten getale. Volgens Professor Oostendorp uit Groningen in zijn boekwerkje Spanje op weg naar zelfaanvaarding hebben die schapen gedurende de zogenaamde trashumancia de meeste bergen in Spanje kaalgevreten.

Tijdens onze rit over het geitenpad van Torrox naar Frigiliana op 12 maart jongstleden zijn we nog een herder tegengekomen met een enorme kudde schapen. Ankie Dobbelman heeft hem nog een paar vragen gesteld. Na afloop van de dienst hebben we wederom koffie gedronken op het terras van Manila. Bij de ‘café cortado’ ontving ik een suikerzakje met de afbeelding van Cervantes en de tekst “Confía en el tiempo, que suele dar dulces salidas a muchas amargas dificultades. Miguel de Cervantes”.

Alle gasten kregen suikerzakjes bij de koffie met dit soort wijze teksten. Onder meer met de foto van John Lennon en de tekst “Vivimos en un mundo donde nos escondemos para hacer el amor, mientras la violencia se practica a plena luz del día. John Lennon.

Dit deed mij denken aan mijn bezoek aan Henley Management College op 24 april 1997 en mijn beoogde ontmoeting met Professor Carnall die toen helaas ‘on holiday’ was. De kerk was goed bezet vandaag met reizigers van de organisatie ‘Goed Idee Reizen’. Ik heb gesproken met een van de deelneemsters uit Apeldoorn. Onder meer over mijn genelogiestudie over de familie Van der Heyden van Baak tot Doornenburg en mijn Franstalige naam Jean Lambert de la Bruyère waarmee ik mij in 2006 in Parijs heb voorgesteld. Vervolgens heb ik dezelfde busreis als vorige week gemaakt. Deze keer echter vertrokken met de bus van 12:05 na een café cortado op het terras van ‘Los cinco sentidos’. Na thuiskomst wachtte mij een bijzondere verrassing. Ik ontving een telefoontje van mijn jongste zoon uit Hong Kong in verband met Vaderdag in Nederland.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 16 juni vanaf 5 januari 1991: 1995 Beschikkingsnummer 8509286 (2) ter attentie van Officier van Justitie M. Visser te Utrecht 1997 Request to represent the European Cervantes FoundationNumber One and the Court of JusticeNaamswijziging ter attentie van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank te UtrechtReport 24 to Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales – Your Coronation 1998 Wereldkampioenschap 1999 TH-ZL-50 2001 Baakkring/Cervanteskring ter attentie van mijn collega Harry Starren van de Baak te Noordwijk en Driebergen 2002 Dagboek 011 (deel1)¿?donQuijoteSpecial eventKennismaking met Doña Isabel Clara VidalPeter Rehwinkel Burgemeester van GroningenDe dames van BavariaEarl Charles Spencer, Thom de Graaf en de Dames van Oranje75-jarig jubileum van de Waalbrug te Nijmegen (Dagboek)75-jarig jubileum van de Waalbrug te Nijmegen ter attentie van Drs E.H. Halbertsma 2012 Kerkelijk huwelijk van Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer in Toscane. Hier zijn ook nog beelden van op Koninklijk huwelijk in Firenze.