VRIENDEN VOOR HET LEVEN

Na verzending van Jean Claude Juncker uit Luxemburg en mijn documenten d.d. 22 juni vanaf 5 januari 1991 zag ik gisteren het NOS Journaal van 13:13 met beelden van de zwemmer Maarten van der Weijden op de hoogte van Stavoren onderweg naar Leeuwarden. Een bijzonder tijdstip! Als het hem lukt om maandagavond Leeuwarden te bereiken heeft hij wel een lintje verdiend.

Vanmorgen heb ik deelgenomen aan de Nederlandse kerkdienst in Los Boliches met bezoek van Dominee Mellema uit Den Ham in Overijssel en mij gerealiseerd welke mensen in die periode allemaal een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van onze organisatie. In 1987 heb ik voor het laatst mijn districtleiders ontvangen op mijn toenmalige huisadres. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van onze organisatie. Zonder iemand tekort te willen doen denk ik aan Loek Kress, Helen Porcelijn, Andrea Buys, Marianne Valdés, Fransje Arends en Hansje Monasch, René de Zeeuw, Elly van Tol, Wiep Houtstra, Eduard Leijten en Anjo Kamphuis, Peter Ottenhoff, Lies Hoeke en Odile Oomen, Ellie Prins-Krikke, Tineke Bosman en Els Bakker, Ben Flore, Sylvie Ackermans en Maribel Bastians, Anneke ter Meulen-Stukker en Heleen op den Kamp, Truus van der Weel, De heer Wiermans uit Weert, Mevrouw van Berckel uit Bunde in Zuid-Limburg, Leonie Schuyt, Stef Versleyen, Loes Coleman, Jenneke van der Hoeden en Bets Fleer, Annet Boers en de heer Maduro, Anneloes ten Houten-Memelink en Annie Steenstra, Margot Hupkes en tenslotte Eddie Kokos en Dik Plat in Leeuwarden.

Met de bestuurlijke structuur van die tijd was ik het niet meer eens in 1987 en heb uiteindelijk gekozen voor Corporate Governance. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 23 juni vanaf 5 januari 1991: 1992 Instituto Cervantes Benelux (1) ter attentie van A. VeltmanBericht van de Vereniging Spaans op School en andere wederwaardighedenFactuur 001 ten behoeve van de Stichting Cervantes BeneluxFactuur 001 ter attentie van de Directeur van de Centrale Recherche Informatiedienst in Zoetermeer in de omgeving van Delft en De Lier – Slotdag Lionsclub Maarn-Maarsbergen te Vorden Brief aan de Directie van Paleis Het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden 1997 Weekly Report to Lady Diana Spencer – Eurotop AmsterdamReactie op ‘Nieuwe Profielen’ ter attentie van de Directeur van het Nederlands Bureau voor Investeringen in Bedrijven (NeBIB)England All in The FamilyLady’s DayBezoek aan BrummenNieuwsbrief 005Koninklijke Nijmegen Eendracht CombinatieBuckingham PalaceMercosurDe Kern van De Zaak VerzelfstandigingJosé María Aznar opnieuw in beeld Voorjaarsvergadering ValkhofverenigingSucces voor Mr Abraham Moszkowicz, the next step enVan Valladolid tot Buenos Aires.

Bij het zien van de plaatsnaam Valencia gaat mijn aandacht ook uit naar de plaats Palencia. Het scheelt slechts één letter. Maar in de eerste twee jaren van mijn opleiding Spaanse Taal- en Letterkunde ben ik zeer intensief bezig geweest met de etymologie aan de hand van boeken van Joan Corominas en Ramón Menéndez Pidal uit La Coruña. En als het om De Liefde gaat denk ik met nostalgische gevoelens terug aan La boda de Daniel y Mary in Palencia. Mijn bericht van volgende week zou kunnen luiden Van Ridderkerk tot Heinkenszand in de provincie Zeeland.