SCIENTOLOGY EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 2 JULI VANAF 1996

Na verzending van mijn bericht De 58ste geboortedag van Lady Diana Frances Spencer en mijn documenten d.d. 1 juli vanaf 1994 ging de aandacht voornamelijk uit naar La camisa negra. Vermoedelijk als gevolg van het gesprek dat ik afgelopen zaterdagavond in restaurant Nuevo Lanjarón terzake heb gevoerd met een sympathiek heerschap uit Colombia. Ook kreeg ik zeer snel deze reactie van Ds Ko Brevet uit Deventer:  “11:13 goeie morgen John, goed om te lezen over je deelname aan de processie in Torremolinos. Veel mensen kijken er vaak vreemd tegenaan, maar ik denk dat de grote kracht van processies gelegen is in het gedenken (van een feit, mensen, meestal zijn die twee elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden). Vanuit het Hebreeuws heb ik dat begrip mogen uitdiepen en het komt neer op het verleden present stellen. Dat verleden is pas echt voorbij en de mensen die we gedenken zijn pas echt voorbij als niemand hun namen meer noemt en niemand meer denkt aan wat ze deden, wie ze waren… Maar zolang wij mensen gedenken, hun namen noemen en daarmee hun leven naar ons heden toehalen zijn ze niet voorbij. In de joodse traditie is dat een heel wezenlijk element, onmisbaar in de dagelijkse rituelen en de wekelijkse liturgie. Het is, zoals een van de grootste Joodse geleerden ooit zei en schreef: Vergeten is ballingschap. Gedenken is bevrijding. Zo is in het Joodse denken een mens niet dood, zolang zijn/haar naam genoemd wordt. Zoals de slotregel van een gedicht luidt: dood ben ik pas als je me bent vergeten. Ik moest hieraan denken, toen ik je mail – waarvoor dank – las. Het ga je goed en we komen elkaar vast weer tegen, hopelijk ook in levenden lijve, want we denken nog met veel plezier terug aan ons Spaanse verblijf en de talrijke ontmoetingen. Met een warme groet uit de koekstad. Ko en Lenie.”

Mijn reactie: “11:46 aan Ko Hartelijk dank Ko voor deze snelle reactie. Ik denk ook nog veel aan jullie. Met name in verband met jullie Zeeuwse achtergrond en de bolussen die wij bij jullie afscheid mochten ontvangen. En ook jouw ervaring in het Bankwezen en theologieopleiding in Brussel. In dit verband komt Frans Timmermans vandaag weer in beeld. Frans verbindt mij in gedachten met Heerlen waar ik in 1984 de opening van de Open Universiteit heb mogen meemaken door H.M. Koningin Beatrix. Dat was toen een eerste kennismaking. Daarna volgden nog veel meer van dat soort historische momenten zoals Koninginnendag in Middelburg in 2010. Ik hanteer hierbij altijd de meervoudsvorm omdat er meer dan één koninginnen in mijn leven zijn. Zo heeft mijn goede vriend Fer Boshouwers, conservator van Het Valkhof in Nijmegen, mij eens gezegd: “Jij werkt met levende koningen. Ik met dode”. En dit sluit ook weer aan bij jouw verhaal van zojuist. Opmerkelijk van de processie van gisteren was in dit verband dat het Christusbeeld door vrouwen door de straten werd gedragen. Dat heb ik hier nog nooit eerder gezien en ik heb hier al heel wat processies meegemaakt vanaf 1999. Ook jouw belangstelling voor de Oranjedames tijdens het WK in Frankrijk ben ik niet vergeten. Ze doen het fantastisch. Hartelijke groet, Ook aan Lenie John. 12:31 aan Ko P.S. Ik heb nog altijd belangstelling voor een directiefunctie bij Kluwer. Dat is in 1979 al besproken in het Bilderberghotel in Oosterbeek. Na de start van het Frans-Spaans Instituut.”

In dit verband is gisteren ook mijn toenmalige districtleider van het district Zeeland, de heer Ben Flore en zijn PR-bureau uit Goes ter sprake gekomen. Samen hebben wij indertijd een jaar gewerkt aan een huis-aan-huiskrant met een oplage van 3,3 miljoen exemplaren die in het gehele land is verspreid. Voor zover ik mij kan herinneren ben ik toen door de heer Timmermans gebeld in verband met de plaatsing van een ongelukkig gekozen opmerking jegens het toenmalige gesubsidiëerde dag/avondonderwijs waarvoor ik niet de persoonlijke verantwoordelijkheid heb genomen maar waardoor ik in 1987 heb moeten besluiten de inmiddels onwerkbaar geworden juridische constructie te verlaten en vervolgens te gaan werken aan een nieuwe organisatie met een op Corporate Governance gebaseerde juridische structuur. Ik werd zondagmorgen tevens herinnerd aan een communicatietraining die ik in het voorjaar van 1997 heb ondergaan in de Scientology Church in Amsterdam.

In dit verband heb ik een overzich geproduceerd van mijn documenten waarin de term ‘Scientology’ is vermeld of betrokken. Beginnend met Dianetics en New York 1997 en eindigend met Príncipe. Tussen 15:00 en 17:00 heb ik een bezoek gebracht aan hematologe Dra Queipo in Santa Elena. Vervolgens verzond ik dit bericht aan de huidige voorzitter van de AEPE: “17:53 aan Rafael, Drs L. Freeve-deVrijer, Ruben, Hartmut, Sara. Querido Presidente de la Asociación Europea de Profesores de Español: Gracias a la subvención de Léontine he podido decidir de participar en el Congreso de San Sebastián. Como sabes desde hace el Congreso de Valladolid en 2005 me he esforzado de hacer grabaciones de vídeo de los congresos y coloquios de la AEPE con un valor histórico inimaginable. Para esto te pido una contribución financiera para este trabajo de parte de nuestra asociación. El importe podría ser establecido por los miembros de nuestra organización durante la próxima Asamblea General en San Sebastián. Te pido poner esta petición en la agenda de la próxima Asamblea. ¡Un fuerte abrazo! John van der Heyden Torremolinos” alsmede mijn documenten d.d. 2 juli vanaf 1996 ExploitatielastenMensensmokkelLady Diana Frances Spencer, My Queen of England and WalesSterrenslagRaad van BestuurMelding aan Cadans: Mohamed Al Fayed aansprakelijk gesteld voor dood van Britse PartnerBericht aan de directie 002Gran HermanoFinancieel overzichtNieuwe statistieken juli 2005Herstel van de Monarchie in ItaliëThe end of a dream, the beginning of a new oneDe tovenaar van AlkmaarVerslag 2010 week 26Kerkelijk huwelijk Prins Albert II van MonacoBezoek aan Velp en¡ España!

Ik verheug mij op het weerzien met onze hispanistische collega’s van de AEPE. Zij hebben veel baanbrekend werk verricht.