AFSCHEID VAN DOMINEE VAN PIJKEREN, MARCUS, SU MAJESTAD EL REY, HART VAN ORANJE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 7 EN 8 JULI VANAF 1994

14:00 Vanmorgen hebben wij na afloop van de Nederlandse kerkdienst in Los Boliches afscheid genomen van Dominee Jan van Pijkeren en zijn echtgenote Francien uit Lochem. Langs deze weg wil ik Dominee van Pijkeren Van Harte danken voor alle momenten die hij mij aan nieuwe inspiratie heeft gegeven. Vandaag betrof dat het evangelie van Marcus. Zoals u weet heeft mijn oudste zoon dezelfde voornaam en mijn kleinzoon heet Lucas. Dat verbindt ons met het evangelie. Van geslacht op geslacht. Van Heyden tot Kersten. Ik beschouw Jan en Francien niet uitsluitend als een predikantenechtpaar. Maar ook als goede vrienden uit de Stedendriehoek. In dit verband hoorde ik ook de plaatsnaam Kollum noemen in Friesland. Die plaatsnaam treffen wij aan in de Genealogie van de Familie Halbertsma, Gedeelde Smart is halve smart en Een bijzonder weekend met de pianoman.

Na verzending van De terugkeer van Blauw Bloed en mijn documenten d.d. 6 juli vanaf 1997 en familiebezoek in El Bajondillo met avondmaaltijd in Chiringuito El Velero ging mijn aandacht vooral uit naar S.M. El Rey preside la entrega de despachos de empleo en la Academia General Básica de Suboficiales.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 7 juli vanaf 5 1994 Vertrouwelijk schrijvenStrategisch Perspectief 2000Overdracht correspondentie aan Hoofdofficier van Justitie Van Capelle accoordThe seventh of July 1997 Her Majesty’s State Visit to Poland Saint Dennis In het verleden ligt het heden Building Bridges My Dear Royal HighnessHealing and Reconciliation El Caballero con la mano al pechoBalkenende IIISetecientos setenta y siete días que no nos vemosGommersVerfilming “Engel op de brug”Beëindiging volmacht Het einde van de struisvogelpolitiekDe opvolging van Herman Tjeenk Willink in de Raad van Stateen ‘t Goude Hooft gerenoveerd.

22:30Na verzending van het bovenstaandeen een gesprek met mijn oudste zoon ging mijn aandacht uit naar Changing the Guard – Horse Guard Parade London. Vervolgens heb ik vanaf 17:00 de door het damesvoetbalteam van de Verenigde Staten van Noord-Amerika met 2-0 gewonnen finale om het wereldkampioenschap tegen de Oranje dames van Nederland gezien. Koning Willem-Alexander en zijn dochters Amalia en Alexia waren zichtbaar aangeslagen door het verlies van de Nederlandse dames. Het lijkt mij daarom gepast in mijn berichtgeving in de komende tijd de nodige terughoudendheid te betrachten. Met name nu blijkt dat er hier in Málaga door de Spaanse politie een wapenarsenaal is aangetroffen van wat de Spaanse politie de gevaarlijkste drugsbende in de regio noemt. Geen reden dus om trots op te zijn. Zeker niet vanwege het feit dat hier Nederlanders bij betrokken blijken te zijn. Twee mensen zijn volgens het NOS Journaal van 20:00 in Nederland opgepakt en in totaal zijn er twintig arrestaties geweest volgens Amber Brantsen. Hier ben ik niet vrolijk van geworden. Nochtans doet het mij deugd dat dit soort ondermijnende activiteiten van de Europese Rechtsstaat met voortvarendheid wordt aangepakt en de Nederlandse voetbaldames na afloop van de wedstrijd de wereld hebben laten zien dat Nederland een Oranje Hart heeft.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 8 juli vanaf 1995 Nederlands-Spaans Centrum voor HandelsbevorderingInspiratie ter attentie van de voormalige Voorzitter van de Stichting Cervantes BeneluxPhotographs of my latest residence in NoordwijkBilthovenVertrouwenCorthea Goeman Borghesius en Prinses CarolinaThe Truce and nothing but The TruthDe Pauw van Warwick CastleAEPE-Congres in MálagaLonden-ParijsGeorge Görtemöller, Carla Peeters en Frits WiersemaTolkenservice en overige wederwaardighedenNitty gritty detailsAnnemarie Jorritsma in beeld en Louis van Gaal.

Vervolgens gaan mijn gedachten thans uit naar 20180423-29Athene.