VIERDE DAG VAN DE 103E VIERDAAGSE VAN VIA GLADIOLA TOT GLADIOLO EN DE KALE GLADIOOL, DEELNEMERS 54STE INTERNATIONALE CONGRES VAN DE ASOCIACIÓN EUROPEA DE PROFESORES DE ESPAÑOL IN SAN SEBASTIÁN EN HUN VERMELDINGEN IN MIJN VERSLAGLEGGING VANAF 2001

09:00 Dit is de dag van de Sint Annastraat. In mijn ogen een van de mooiste boulevards van Nederland met de Sint Steven aan de horizon. Dat is mijn geboortegrond. Vandaag heet de Sint Annastraat Via Gladiola en treden de hedendaagse gladiatoren in het spoor van hun Romeinse voorgangers.

Daarom wijd ik dit bericht als lingüisticus vandaag aan de gladiool, gladiola of gladiolo en aanverwant begrip. Dit begrip treffen we aan in VierdaagseKoninginnendag 2000 in LeidenVerder bouwenHotel ByblosSamen op wegAlthorpDiana, verhaal van een prinses deel 3Werken met ontwikkelingstrajecten44 Congreso Internacional de la Asociación Europea de Profesores de Español en EsteponaAfvaardiging Nederlands Koninklijk Huis bij Huwelijk Prins William bekendIntocht Vierdaagse NijmegenWat een feest!Het Stan Huygens Journaal van zaterdag 10 september 2011Piet Hein Donner: Onderkoning of Collega?1 oktober 2015 De Vierdaagse van MarbellaDe zesde Vierdaagse van Marbella en De zevende Vierdaagse van Marbella . Het aardige is dat de Sint Annastraat uitkomt op de Via Appia in Rome. En daar komt San Sebastián vandaan. Uit Ostia. Vandaar de naam Donostia. Er is ook nog een Sint Annastraat in Oviedo. Die is daar Calle Santa Ana genoemd.

09:35 Op het AEPE-congres in San Sebastián dat zondag begint zien wij veel nieuwe gezichten. Maar ook veel oude vrienden en overige bekenden. Daarom heb ik een lijst met deelnemers op een rijtje te gezet, gekoppeld aan een historisch overzicht vanaf mijn eerste deelname aan het congres in Cáceres.