VALENTIJN BENTINCK, HOTEL DES INDES EN DE RING VAN REPOSSI

Gisteren heb ik na mijn bezoek aan de sauna van Hotel Amaragua (Patricia) een lunchgesprek gevoerd met Mia uit Stampersgat die woensdag weer naar Nederland vertrekt. Ik heb met haar gesproken over de goudkleurige ring met de parel die mij vorige week ten deel is gevallen. Daarna heb ik enkele berichten verzonden aan Mr.Drs Marc van Hoorn in Amsterdam en vervolgens op Omroep MAX de film Heer en Meester gezien met Daan Schuurmans als een soort Nederlandse James Bond. Deze serie speelt zich grotendeels af in Hotel des Indes aan het Lange Voorhout in ’s-Gravenhage. De film eindigde met de woorden ‘Het is hier elke dag Valentijnsdag’.

Dit geheel overdenkend gingen mijn gedachten steeds uit naar de woorden van mijn zoon Mark nadat de vijf verhuisdozen uit Nijmegen bij mij waren afgeleverd: “Dat is een Pak van mijn Hart” en de zogenaamde ‘verlovingsring’ die Dodi Fayed voor Diana had gekocht terwijl er nooit van enige verloving sprake is geweest met die man. Hij had die ring gekocht bij juwelier Repossi in Parijs. De naam Repossi is vermeld in Kort geding.

Vandaag heb ik met Ryanair gereisd naar Santander. Stoel 14D. Vertrek Málaga 12:55. Aankomst Santander eerder dan gepland. Na aankomst per bus naar het Estación de autobuses. Vandaar vertrek per Eurobus Gijón-Irún om 16:05 naar San Sebastián. Bookingnummer 1dpbjcj ticket nummer 122/1/0999/3625929. Aankomst 18:30. Per taxi naar Residencia Olarain. De taxichauffeur was een zeer amabel mens en vertelde mij tijdens de rit al veel over zijn stad. Onder meer over de beroemde baai ‘La Concha’ en het strand van Donostia dat als het mooiste strand van Europa te boek staat naar zijn zeggen. Ik ben zojuist aangekomen in Residencia Olairin. Het ziet er geweldig uit. Dit is de belangrijkste badplaats van Noord-Spanje. Superdelux. Ik kan hier zelfs elke dag van de sauna gebruik maken. Vanaf morgen gaan we weer Net Werken. We hebben meer dan honderd congresdeelnemers from all of the world en van bijzondere kwaliteit. Ik moet nog wel wennen aan het Baskisch ofwel Euskadi. Ik heb altijd vooroordelen gehad jegens de Basken. Maar ik ben tot op heden zeer vriendelijk te woord gestaan. Ik denk dat ik de komende week weer veel zal leren, veel nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën voor de toekomst.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 20 juli vanaf 1994 Ontmoeting met Drs H.W. LulofsMusic of The FutureBirthday present sent backSecurity measures on behalf of Eton CollegeVermissing ter attentie van de Minister van Justitie van het Koninkrijk der NederlandenHarten ZevenGezelligHet schilderij38ste Internationale Congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in Alcalá de HenaresVan Andalusië naar AlcaláOp weg naar SegoviaDe opmars van CervantesonlineDe Nijmeegse Vierdaagse 2007Even bijkomenArgentinië in de Keizer KarelstadDag van Wijchen, Baakermat van het Instituto Cervantes Benelux Instemming Duitse Bondsdag met Reddingsplan Spanje ad 100 miljard euro 2015 201507201 Lunes 20 de Julio de 2015 AEPE Burgos Primer Día Inauguración 2015072002 Lunes 20 de Julio de 2015 AEPE Conferencia inaugural por Fernando Iwasaki 2015072003 Lunes 20 de Julio de 2015 AEPE Burgos Presidentes anteriores 2015072004 Lunes 20 de Julio de 2015 Burgos Susana Heikel y Sara Saz 2015072005 Lunes 20 de Julio de 2015 AEPE Recibimiento oficial y Graham Long sobre El Quijote 2015072006 Lunes 20 de Julio de 2015 Excursión por la ciudad de Burgos.