HET LICHT OP LA ZARZUELA EN OP APELDOORN

10:35 Na verzending van Dag van Apeldoorn en Brummen had ik een intensief telefoongesprek met een goede vriend van mij en heb vervolgens in restaurant Nuevo Lanjarón een ‘Zarzuela de mariscos’ genuttigd terwijl daar op het televisiescherm de voetbalwedstrijd Atlético tegen Real Madrid werd vertoond in het splinternieuwe stadion Wanda Metropolitana.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten waarin de term ‘zarzuela’ is vermeld: En conmemoración del 5 de mayoManual del PríncipeTender la puenteLetter from the new Prime Minister of the United KingdomHappy birthday my love!Windsor Castle, Eton College, Frogmore House and the Princess of Wales ConservatoryLetter to Mr Hans Backus about my marriage proposalBesluitvormingsprocessenLady in red/heldere communicatieKoninklijke perikelenTerug van bijna weggeweestZeven als woordspeling op savenLuz del amanecer – Licht van de dageraadBeëindiging lidmaatschap Lionsclub Maarn-MaarsbergenInzake 28 september 2002Nieuwsbrief 004 en 005Corthea Goeman Borghesius en Prinses CarolinaPonencia La relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes pronunciado en la Facultad de Derecho de la Universidad de Alcalá de HenaresNieuwe beleidsmedewerksterNieuwe woningBericht van de Spaanse Minister-PresidentCelia Villalobos en Rodrigo Rato in ChurrianaChurriana en mijn handelsmerkFreemont en excursie naar Rute onder leiding van Ankie Dobbelman en Bij de vijftigste geboortedag van Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales.

Alsmede mijn documenten d.d. 29 september vanaf 1993 Bezoek aan Groningen 1996 Communication on behalf of Miss Caroline Mac Millan and Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales 1997 Terugblikop 28 september 1997 1998 Dank aan de heer Theo de Klein in Utrecht 1999 Nagekomen 2000 Top of the world 2003 Wereld Hartdag 2004 Nieuwe start 2005 Correction 2007 Plan Curricular del Instituto Cervantes 2008 28 septemberbezoek aan Apeldoorn en Brummen 2009 Ed Nijpels 2010 Deadline bereikt 2011 Hillary and I en 2012 Kapitaaltekort Spaanse banken 49 miljard euro.

18:15 Vandaag heb ik de kerkdienst in Los Boliches overgeslagen. Ik heb dit alsvolgt aan Ds Dick Moes gemotiveerd: “23:14 Ik denk altijd na over de preken. In dit verband heb ik al een hele correspondentie met tal van jouw collega’s/voorgangers. De verhalen blijven mij altijd boeien. Ik ben als enige niet katholiek drie jaar student geweest aan de R.K. Pabo/Kweekschool Peter Kanis in Nijmegen en heb een godsdienstdiploma van het Bisdom ‘s-Hertogenbosch. Ik was de enige student met een tien voor het Oude en het Nieuwe Testament. Vandaar. Het was voor mij een bijzondere dag. 28 september is voor mij een historische datum die verwijst naar de datum 28 september 1997 op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Ik had daar toen een feest gepland. Dat is door omstandigheden niet doorgegegaan. Ik ben dus blij dat je mijn boek hebt gevonden. Daar staat alles in beschreven. Ik denk dat ik er goed aan doe om morgen uit te slapen en zal proberen er volgende week weer bij te zijn. Want een predikant uit de regio Vancouver ontmoet ik hier heel zelden. Ik heb mij ook bezig gehouden met de geschiedenis van die stad. Afkomstig Van Coevorden. Een vorde is een doorwaadbare plaats in een rivier. Dus een plaats waar koeien de rivier konden oversteken. In dit verband ben ik tijdens mijn onderzoek naar de oorsprong van mijn familienaam ook terecht gekomen in de plaats Vorden in De Graafschap. Soms minachtend ‘De Achterhoek’ genoemd. Het is de voormalige Graafschap van Heyden in Westfalen. Ofwel het oude Hamaland. Nadat dit gondgebied tussen Nederland en Duitsland is verdeeld werd het De Graafschap van Zutphen genoemd. Daar liggen mijn ‘roots’. Het verbaast mij dus niets dat Johannes de Doper zijn volgelingen op een doorwaadbare plek in de Jordaan heeft gedoopt. Mijn voornaam is daar uiteraard ook aan verbonden. En ik denk dat wij op deze manier nog uren kunnen doorfilosoferen. Maar ik heb ook mijn grenzen. Dus even rust nodig. Hartelijke groet uit Torremolinos, John van der Heyden.”

Het deed mij ook deugd mijn indertijd beoogde Argentijnse beleidsmedewerkster een interview in het Spaans te zien en horen beantwoorden op Reina Máxima habla en Español sobre su trabajo. Daarvoor had ik haar immers op het oog voordat zij Willem-Alexander leerde kennen.

Vanuit deze achtergrond heb ik een lijst samengesteld met mijn documenten waarin Apeldoorn is vermeld beginnend met District 27 Stedendriehoek en ZwolleCervantes Telecom (Español)Cervantes Telecom (Nederlands)Cervantes Verenigde Staten van Noord-AmerikaCervantes Verzekeringen en eindigend met Ambassadeur Jonkheer E. Röell, Theo Douma en Buckingham PalaceOndernemerschap en Windsor Castle en De dag van Apeldoorn.