ALBERTO SAMPERE, DE KONING VAN FRANKRIJK EN HET INSTITUTO CERVANTES

Ik heb vanmorgen in het NOS Journaal van 09:00 kennisgenomen van dit bericht: “Dominique Leroy gaat toch niet aan de slag bij KPN als topvrouw. Het telecombedrijf heeft vanochtend bekendgemaakt af te zien van haar benoeming. De Belgische Leroy kwam de afgelopen week in opspraak. Ze wordt verdacht van handel met voorkennis in aandelen Proximus. Het telecombedrijf waar zij eerst werkte. Justitie in België deed huiszoekingen in haar woning. Volgens KPN brengt het onderzoek onzekerheid en gaat het lang duren. En dat is niet in het belang van het bedrijf. Daarom gaat de benoeming niet door.”

In 1979 ben ik als Frans-Spaans Instituut een samenwerking aangegaan met het instituut Estudio Internacional Sampere in Madrid. Het was in de tijd dat er nauwelijks Spaans lesmateriaal bestond op de Nederlandstalige onderwijsmarkt. Het instituut stond onder leiding van de heer Alberto Sampere die vervolgens ook de International Association of Language Centres (IALC) heeft opgericht. Op deze wijze is mijn idee ontstaan tot de organisatie van cursussen Spaans in Spanje. Deze activiteit is vervolgens uitgevoerd door het instituut ¿?don Quijote. Dit heeft mijns inziens geleid tot de praktisch gelijktijdige oprichting van het Instituto Cervantes. Zowel door mij in de Benelux als door de Spaanse Regering in Madrid.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Het Licht op La Zarzuela en op Apeldoorn mijn documenten waarin de naam Sampere is vermeld:

 Personal biography 19961997-2009 Onderwijs en Spanje1978-1990 Opleidingsmanagement  – 1988-1991 Nieuw ElanCervantes Spaans in Spanje en Latijns-AmerikaWeerzien met Julio SampedroDe dag van Nuevo EspírituEl Puerto de Santa MaríaLos Geranios Dos HermanasEstudio Internacional Sampere in El Puerto de Santa MaríaBezoekverslag Malaca InstitutoBrieven aan ministersReactie op mijn epistels van 20, 25 en 27 augustus 1993Golden Heart Foundation or Voorheen James Hewitt nu Diana van der Heyden Spencer on behalf of Mrs Caroline Mac Millan at St. James’sPalace in LondonFax message to Rennert Bilingual: New York and Los AngelesInvesteren in relatieCorthea  – Gesprek met de heer Casaubon – Directeur Hotel Cervantes te TorremolinosTop-down benaderingOn imperial level naar Yuste en PlasenciaHoe lang zal het nog duren dat Van der Heijden een miljoenenbedrijf gaat runnen?Nieuwsbrief 006 inzake don Quijote en Study TravelSpaans op SchoolOpening congres in het Paraninfo van de Universiteit van Alcalá de HenaresIk ben er… als je me nodig hebtHernieuwd bezoek aan Colegio de EspañaMaría Esther GuzmánGrondleggers Instituto Cervantes bijeenCervantes FondsTerug in TorremolinosCervantes es Mi VidaAlles op een rijBezoek aan MálagaDag van Blenheim PalaceBezoek aan LoenenBig AppleDe opening van het FIAPE-congres in Granada door Prof.Dr. Walter Bernecker en ontmoeting met oude bekendenRTL BoulevardWat heeft SegoviaDr Nijsten en mijn ventures into the United KingdomWorldhotels en het Instituto Internacional SampereVitesse en het beleidsplan CervantesMijn ervaringen in Madrid en omstrekenJuliana Prinses van Oranje en de brief aan Lady Sarah Mac CorquodalePresident William Jefferson Clinton, best President of all timesHet goudgeel van de Stichting Beroepsgerichte OpleidingenRodenhuis, Leijten en de Koning van Spanje en Avegoor en Blenheim Palace.

Ik ben nog altijd voorstander van integratie van deze activiteiten op een juridisch verantwoorde wijze. Hierbij ligt het gevaar van handel in aandelen met voorkennis altijd op de loer. Daar zijn wij geen van allen mee gediend en dient dus op alle mogelijke manieren te worden voorkomen. In dit verband doet mij de naam Dominique Leroy ook denken aan Hans Le Roy, de Belgische vertegenwoordiger in de FIAPE.  Hij is vermeld in Terug in Cádiz, Start van het derde internationale congres van de Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español in Cádiz, Giscard, Diana y los escépticos, De eigenaar van Fulham en To whom it concerns.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 30 september vanaf 1997 Beleidsplan (1) ter attentie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1998 Nieuw Europa 1999 Internationale aspecten van het openbaar bestuur..… 2002 Vorstelijk bezoek 2004 Buenos Aires 2005 Afsluiting Dossier BreukerAfsluiting dossier 2007 Segundo congreso internacional de la Federación de Asociaciones de Profesores de Español en Granada 2008 Fortis 2009 Wientjes, Rinnooy Kan en Uwe Majesteit 2010 Het motto: Eenheid, Vrijheid en Verantwoordelijkheid 2011 Een blik in het verleden en vooruitblik op de Alumnidag van de Radboud Universiteit en 2012 Open dag Huis de Voorst.