VRIENDSCHAP, COLLEGIALITEIT EN LIEFDE EN HET LICHT OP HUIS DE VOORST TE EEFDE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 1 EN 2 OKTOBER VANAF 1992

09:05 Na verzending van Alberto Sampere, de koning van Frankrijk en het Instituto Cervantes heb ik geconstateerd dat hier thans de Feria de Torremolinos wordt gevierd. Op de Plaza de la Nogalera werd ik al gelijk uitgenodigd voor een dans door een dame die mij direct deed denken aan hetgeen ik heb beschreven in Terug in het Alhambra. Vandaag viert mijn jeugdvriend Wilhelmus Lambertus Antonius Alida (Wil) Jacobs in Wierden zijn 72ste verjaardag. Oude liefde roest niet. Dat geldt ook voor oude vriendschap. Daarom heb ik hem zojuist mijn felicitatie gestuurd. Wij hebben veel samen meegemaakt. Tijdens mijn HTS-periode 1965/1966 trokken wij dagelijks met elkaar op en kenden alle songs van The Beatles. Onze liefde voor Engeland hadden wij met elkaar gemeen. Samen hebben wij Engeland met twee andere vrienden bezocht in 1966. Met als hoogtepunt de viering van het Wereldkampioenschap Voetbal door Engeland met een optreden van The Who in Windsor. Het schijnt dat Roger Daltrey dat bezoek van ons nooit meer is vergeten. Ze hebben daar toen voor het eerst hun song My Generation ten gehore gebracht en vervolgens het gehele electrische instrumentarium aan stukken geslagen. Hierdoor is mijn belangstelling voor deze popgroep altijd blijven bestaan. Tijdens mijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk van 1 tot en met 10 augustus 1996 heb ik in Londen met Mark en Ramon ook de musical Tommy bijgewoond. Bekend v an The Pinball Wizard. In dit verband is de stap naar The Wizard of Oz maar een kleine stap. Oz of Oss. What’s the difference. In 1967 gingen wij samen – ook weer met andere vrienden – op vakantie naar Spanje. Naar Torredembarra aan de Costa Dorada. Daaruit is mijn liefde voor Spanje en het Verenigd Koninkrijk voortgekomen. Het zijn vooral de ontmoetingen die wij hebben gedeeld. Nadien zijn wij altijd bevriend gebleven. Als je elkaar een tijd niet ziet wordt er niet zoveel meer gecommuniceerd. Maar uit het oog is nooit uit het Hart. De laatste keer dat ik in de gelegenheid ben geweest om Wil te bezoeken staat beschreven in Veertien jaar na de fatale gebeurtenissen in Saint Tropez. Ik hoop dat dat probleem nu wordt opgelost door The Government of My Royal Majesty of the Commonwealth of Nations.

19:15 In de jaren 1979-1987 was ik gewend gemiddeld zo’n 400 cursusgroepen van gemiddeld 4000 cursisten op te starten in om en nabij 75 cursusplaatsen in Nederland. Hoewel ik niet meer werkzaam ben voor die toenmalige organisatie ligt die ervaring wel in mijn ‘brains’ verankerd en kan ik daar moeilijk afstand van nemen. Elk jaar opnieuw gaan mijn gedachten in deze periode dus uit naar al die docenten, cursisten en districtleid(st)ers die ik daarbij heb betrokken. Ik heb mij in de afgelopen maand gerealiseerd dat ik mij in die jaren voortdurend heb beziggehouden met het ‘inkloppen’ van duizenden naam- en adresgegevens. Die ervaring neemt niemand van mij af en hierdoor heb ik ook een uniek inzicht verkregen in de verschillende netwerkstructuren die ons land rijk is. Die werkzaamheden hebben in 1979 een aanvang genomen na een bijeenkomst met de heren Paul Karis en David Bloch van het Institute of English Studies in De Hanzehof in Zutphen.

Vanuit deze achtergrond gaan mijn gedachten thans uit naar het Huis De Voorstin Eefde bij Zutphen. Eefde is vermeld in Gebed zonder Van den EndeOnze butler Paul BurrellVerdere beleidsontwikkelingAdvocaten: No cure no pay beperkt toegestaanMaximiliaanAfleggen van De EedThe world is my witnessEl Gran Teatro del Mundo (thans Wanda Metropolitano) – MonnikenwerkCor en SylviaJa of nee Felicia?De Pauw van Warwick CastleThe Daily ExpressMensaje del séptimo cieloGeen statistiekenRetour Nijmegen-ZutphenThom de Graaf uit WarmondDaar zit ik dan, bij Pauw en WittemanHuis de Voorst in EefdeCesar Rennert in New YorkGrandes cambios – Grote veranderingenNederland-Kameroen 2-1Paars Plus Ultra ofwel verslag 2010 week 25Dr Dofferhoff en communicatie met Thomas TriebelsRondom Paleis Huis de Voorst te EefdeTijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon doorFelicia makes the differenceVitesse en het beleidsplan CervantesVerstrekte exemplaren Letters to Diana, Princess of Wales –- De slag om de eerste kamer kan beginnenJaarvergadering van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland 2011 in HilversumEen Heydense Tweede Paasdag en Sergeant David SharpDe Europese Rechtsstaat is van start gegaanBurgerservicenummer en Pim KaperMr Abraham Moszkowicz en het gelijk van Maarten van RossemEva Jinek, De Tovenaar van Alkmaar en Hans BlankertAngels and The Queen’s Christmas BroadcastSint Walrick en de vuist van CervantesGuillaume Lesèvre, Haags Juristen College en Koninklijke DienstWoudschoten, Diana en de EuropaleagueKen Wharfe, Richard Kay en Andrew Morton en Open dag Huis de Voorst.

The Queen will always have the last word in The United Kingdom. That’s Her Duty. In dit verband memoreer ik mijn documenten d.d. 1 oktober vanaf 1992 Bezoekverslag Malaca Instituto 1996 Operationalisering 1999 Dutch 2000 Gouden Eeuw 2002 Verhuizing Stichting Cervantes Benelux naar Wassenaar 2003 Reisverslag 2004 New ventures 2006 Het Konijn 2007 Oogstmaand 2008 Experience the digitalized world of J.L. van der Heyden 2009 Terug in Nederland 2010 Wouter Bos aan het werk bij KPMG en 2012 Helicopterview.

En 2 oktober vanaf 1996 Developments (1) on behalf of Mrs Caroline Mac MillanCommunication on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales 1999 Meritocratie 2002 Soldaat van Oranje II28 september 2002 ter attentie van de Directie van Kasteel Landgoed Engelenburg te Brummen 2003 Don Luis Márquez Peinado 2005 Alumnidag 2005 2006 Nieuwe statistieken oktober 2006 2007 Paul Burrell 2008 Nieuwe statistieken oktober 2008 2009 Vooruitblik op de alumnidag 2009 van de Radboud Universiteit te Nijmegen 2010 Alumnidag De media centraal 2011 Alumnidag Radboud Universiteit groot succes en 2012 Naar het beoogde doel.

Tenslotte dit: Een vos verliest wel zijn haren. Maar nooit zijn streken.