EEN BELANGRIJK GESPREK IN DE BUS, DEMOCRAAT D66, HET LICHT OP ROSALÍA ROMERO EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 29 OKTOBER VANAF 5 JANUARI 1991D5F

Gistermiddag ben ik met bus M110 van 15:03 vanuit Torremolinos Centro naar Montemar gereden. Bij het instappen werd ik vergezeld door een Britse dame in een zwarte jurk met witte stippen. Die jurk deed mij denken aan de jurk die Prinses Diana droeg tijdens Haar bezoek aan President Mandela van Zuid-Afrika. Na mij stapten een man en een vrouw in. De man in ontbloot bovenlijf. Dat werd door de overige passagiers niet erg op prijs gesteld. Nadat hij daarop werd geattendeerd haalde hij een groen t-shirt voor de dag en trok het over zijn hoofd. Het droeg het opschrift ‘Celtic’. Men sprak even over het wereldkampioenschap rugby in Japan en was benieuwd of ik daar ook naar keek. “So now and then” antwoordde ik. I’ve been in Twickenham. There’s the most important rugby stadium in the UK. So, you are from Scotland” zei ik hem. “From Glasgow”. The last time that I have been in Scotland was during the Millennium. I was invited by friends of Princess Diana of the Scottish Borders.” Hierop vroeg hij mij of ik daar ook ben gaan vissen. “I’ve seen them fishing in the river Tweed: Zalm. Salmon I mean. We celebrated Hogmany there together. But first I went up to Balmoral. To deliver a letter for Prince William.” Dat interesseerde hem. “I’ve been in Glasgow in 1966. During the world cup. I’ve seen two matches in the old Wembley Stadium. I have still the mascotte: World Cup Willy”. “Yes, that were the good days” zei hij. “Do you know who scored the goals for England in the Final?” “Yes I know. That was Geoff Hurst. He scored three goals against Germany. I stayed at a campingsite in Windsor on that day. We visited a concert of The Who: My Generation.” But before I went to Scotland. With my tent. I went by train to Fort William and pitched my tent at the borders of Loch Linnhe. “O yes. Beautiful” reageerde de Schot. Now it’s very cold.” “Yes. And very cold water. I had to wash myself in the morning in that water of Loch Linnhe.” “Have you also been to Loch Ness?” “Yes to Fort Augustus”. “O yes. I live on the other side of Loch Ness. In Inverness”. En zo kwam ik verder in gesprek over mijn verblijf aldaar. “I have also stayed  a couple of nights in Glasgow. With a boy called Dennis Weaver. He was from Dundee. From the Dundee Weavers. I met him in the train from Glasgow to Fort William. He stayed with me in my tent. From Glasgow we made a trip to Edinburgh. Princess Street. Afterwhile I stayed with friends in Windsor.” That’s how I got to know Windsor. Because many years later in 1997 I applied as head of the language department of Eton College. That’s how I became acquainted with Princess Diana and Her Son.” “That’s a long time ago. I remember” was zijn reactie. She died in a car crash. Do you know how long ago?” “Yes it was on the 31st of August 1997”. “And did you get acquainted with Roger Daltrey of The Who”. Mijn antwoord “No. But later on he remembered me. Because I was engaged to the Princess of Wales. Diana”. “Engaged? But She had had already a man?” “Yes, Prince Charles”. “No. Another man”. “Dodi Fayed you mean?” “Yes”. “But that was not Her partner. I was Her partner. We needed him only for the money. As a capital investor for Our Company”. Terwijl ik inmiddels was opgestaan omdat ik de bus moest verlaten bij de volgende bushalte wendde hij zich tot zijn metgezellin met de woorden: “He was engaged to the Princess of Wales” en riep mij bij het verlaten van de bus nog na: “What’s your name” “John!” John van der Heijden, VANDERHEYDEN!”

Daarna heb ik boodschappen gedaan bij LIDL en vervolgens een bezoek gebracht aan het Centro de Salud Montemar. Vanaf 16:30 gesproken met Carmen Liebanas Carrillo over hetgeen mij in de week voor ‘deadline’ 29 maart 2019 is overkomen en vervolgens traditiegetrouw aan Dra Rosalía Romero Andrés. Ik heb er een antigriepprik gekregen. Daarna hartelijk onderhoud met Doctora Rosalía Romero. Wij kennen elkaar inmiddels ook al twintig jaar en zij is ook een heel belangrijke vertrouwensarts. Een heel lieve vrouw. Van D66 kreeg ik Democraat D66 in mijn brievenbus. Met een inleidend woord van Rob Jetten op p. 6-8 en een artikel op p.18-20 over  Alexander Rinnooy Kan met verwijzing naar Alexander Pechtold en Hans Wijers. Niet geadresseerd en niet gefrankeerd. Het moet dus een hier woonachtige partijgenoot zijn geweest die het heeft bezorgd. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten waarin Rosalía Romero is vermeld: 1999 Zevende titel voor Noordwijk 2000 Viajes Med 2004 Op weg naar SegoviaVork in de steelChristopher Dodd in Maidstone in Kent U.K.Historienummer 46417Eenwording 2005 The work continuesHet huis van de toekomstRobbie Williams 2006 Brief aan Johan Agricola van De EngelenburgNederland-ArgentiniëTien jaar Nieuwe Economie 2007 Carta de recomendación 2008 Met de Alta Velocidad Española (AVE) naar CórdobaContacten met het Spaanse Koninklijk HuisZeg mij wat ik moet doen, Liesbeth 2009 Het belang van de Staat der Nederlanden komt op de eerste plaats 2010 Telefoontje uit BerlijnBezoek aan Doctora RomeroJan Peter Balkenende en De Gouden DriehoekInvoice AF-0101-2011.48175 betaaldFreemont en excursie naar Rute onder leiding van Ankie DobbelmanAfspraak met Ángeles Triviño Núñez en Rosalía Romero AndrésDe vooravond van een nieuwe tijdVeertien jaar na een bijzondere kerst in Friesland 2011 Bezoek aan Dr Sergio Torregrosa CasañasBezoek aan José Gabriel  Frías Rando en Rosalía Romero AndrésDirectores del Instituto CervantesAlbufeira-Torremolinos 2012 Eerste depot handelsmerk tien jaar verlengdWat doen wij met Paleis Soestdijk?Doña Rosalía Romero en het Prinses Dianastadion. En mijn documenten d.d. 29 oktober vanaf 5 januari 1991: 1992 Dossiernummer 3011884 (7) 1998 Davies 2002 Pakket JH/TBG20020808 2003 Asociación de hispanistas del Benelux Wat doen zij? 2004 New 2005 The Queen 2007 Engelengeduld 2008 What tomorrow brings we can not know 2009 Prinsessen van de wereld 2010 Een nieuwe bron van inkomsten noodzakelijk.