‘TODOS LOS SANTOS’, MIJN BRITSE ERFGENAMEN WILLIAM AND HARRY EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 1 NOVEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

“Het nieuws van vandaag in De Telegraaf: “14:40 Catherine steekt Meghan hart onder de riem Sinds de documentaire Harry & Meghan: An African Journey, waarin Meghan openhartig vertelt over hoe zij worstelt met alle aandacht die zij krijgt, ligt de vrouw van prins Harry misschien wel meer dan ooit onder een vergrootglas. De hertogin durfde haar kwetsbaarheid te tonen, maar dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. Gelukkig voor Meghan krijgt ze ook veel steun, ook uit onverwachte hoek. Niemand minder dan Catherine, de vrouw van prins William steekt haar schoonzus een hart onder de riem. Het moge duidelijk zijn: Harry en Meghan zijn niet de enige royals die volop in de aandacht staan en kritiek te verduren krijgen. Toch houdt de rest van het Britse koningshuis hun lippen stijf op elkaar over deze aandacht die hand in hand lijkt te gaan met hun prinsheerlijke bestaan. Royaltykenner Phil Dampier verwacht echter dat Catherine nu ook uit de school zal klappen over de druk die zij ervaart om zo Meghan te helpen. Meedogenloze media Nadat Catherine hoorde hoe zwaar Meghan het heeft, zou zij volgens Dampier direct haar schoonzus hebben opgebeld om haar te helpen. Ze zou Meghan hebben gewaarschuwd dat iedere royal te maken heeft met de soms ’meedogenloze media’. „Catherine heeft Meghan verteld dat elke lid van de koninklijke familie, inclusief zijzelf, een slechte periode doormaakt met de pers, maar het belangrijkste is om te leren van fouten, verder te gaan en je er doorheen te slaan,” zo vertelde Dampier aan Express. Catherine weet dan ook heel goed wat Meghan nu doormaakt, zelf heeft ze het namelijk ook zwaar te verduren gehad. Nog voor hun verloving kreeg ze al de bijnaam ’Waity Katie’, omdat ze zo lang moest wachten tot William haar eindelijk de grote vraag stelde. Daarna kreeg ze al snel het stempel opgedrukt lui te zijn, omdat ze haar baantje bij haar ouders zou hebben opgegeven om zich zo voor te bereiden op haar toekomstige koninklijke leven en onlangs nog had ze te kampen met alle geruchten over een eventuele affaire van haar man. Maar Catherine  heeft haar waardigheid altijd weten te behouden en de vuile was nooit buiten gehangen. Volgens Dampier zijn William en Catherine nu dan ook vastberaden om Harry en Meghan te helpen om beter om te gaan met de negatieve aandacht die zij krijgen en de worstelingen in hun leven. „Ik heb gehoord dat Catherine haar best doet om iedereen samen te brengen en Meghan te helpen. Geen van hen wil de koningin teleurstellen, dus Catherine probeert alles onderling op te lossen. Er is mij verteld dat ze contact heeft opgenomen met Meghan en ze goed hebben gepraat. Catherine heeft medelijden met haar en weet dat Meghan het moeilijk heeft.” Troost De steun van Catherine komt enigszins onverwacht. De twee vrouwen zouden volgens hardnekkige geruchten al tijden met elkaar in de clinch liggen. Volgens koningshuisdeskundige Dickie Arbiter, is dit dan ook het moment hun band te versterken. Al zit volgens hem de vork ook iets anders in de steel. „Er zijn geen echte problemen tussen Catherine en Meghan, wellicht herinner je nog dat ze in juli nog samen naar Wimbledon gingen. En een paar weken later waren ze samen bij een polowedstrijd om William en Harry te zien spelen.” Hij vermoedt dat het probleem voornamelijk bij de mannen ligt. „Er is een beetje wrijving tussen William en Harry, zoals Harry zelf ook al aangaf in de documentaire. Het is echt aan de twee jongemannen om het samen op te lossen.” In de tussentijd zou Catherine juist klaarstaan om Meghan te helpen en haar wat steun en comfort te bieden nu ze het zo moeilijk heeft. „Catherine is moeder van drie kinderen, terwijl Meghan voor het eerst moeder is geworden. Het is dan fijn om hulp te krijgen en getroost te worden.” Donald Trump Sinds de documentaire is uitgezonden krijgt Meghan uit meerdere hoeken bijval. Zelfs Donald Trump heeft zich inmiddels bemoeid met de kwestie. Hij is van mening dat de hertogin van Sussex, die hij overigens ’ontzettend aardig’ vind, harder moet worden om beter om te kunnen gaan met de negatieve berichtgeving.

Maar ook het Britse parlement kan en wil niet langer om Meghan heen. 72 vrouwen van alle partijen uit het Britse parlement hebben een open brief geschreven aan de hertogin van Sussex waarin zij hun solidariteit laten blijken. „Als vrouwelijke parlementsleden met allemaal verschillende achtergronden staan we achter je door te stellen dat dit niet langer kan.” Volgens deze groep vrouwelijke parlementariërs worden en regelmatig ’onsmakelijke en misleidende’ verhalen over Meghan gepubliceerd die een ’inbreuk op haar privacy’ vormen en ’zorgen voor verdeeldheid’. „We verwachten dat de nationale media de integriteit hebben om te weten wanneer een verhaal van nationaal belang is en wanneer het zonder duidelijke reden een vrouw omlaag probeert te halen.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Veertiende verjaardag van doña Leonor Princesa de Asturias mijn documenten d.d. 31 oktober vanaf 5 januari 1991 en de eerlijke vinder mijn documenten d.d. 1 november vanaf 5 januari 1991: 1995 ‘Fax 30-101995’ ter attentie van Minister Winnie Sorgdrager van Justitie van het Koninkrijk der Nederlanden 1996 Adeldom 1999 Todos los Santos 2000 El mundo de mañanaOn Her Majesty’s Service 2003 Halloween 2004 Geloof, Hoop en Liefde 2005 Don’t cry for me Argentina 2007 De geur van appels en sinaasappels 2008 De Top 47 van 1 november 2008 2009 Nieuw licht in Noordwijk 2010 The purple glasses of Elton JohnEen weekend met Mr.Drs. Marc van HoornVerslag van het afgelopen weekend 2011 Veel belangstelling vandaag voor de familie Halbertsma en 2012 Lege webpagina.