BORIS JOHNSON GROTE WINNAAR IN HET VERENIGD KONINKRIJK EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 13 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

De druk is van de ketel in het Verenigd Koninkrijk. Instituto Cervantes Limited zal het nu moeten hebben van de nieuwe conservatieve regering onder leiding van Boris Johnson. Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Bende op de camping, de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk met Het Licht op Houten, Laleham en mijn documenten d.d. 12 december vanaf 5 januari 1991 mijn documenten d.d. 13 december vanaf 5 januari 1991 1996 BesluitvormingVoortekenen 2002 Niet teveel tegelijk. Eerst de structuur dan de invulling 2003 Toekomstplannen 2004 001 2006 Heinekenborrel 2006 2007 Ron van Raad en de Cervantes Foundation 2008 Wonderen 2009 Bezoek aan De Bilt(Wij bewaken samen Het Fort) 2010 Een blik in de statistiek 2011 Wie wordt de nieuwe Burgemeester van Nijmegen?Boris Johnson heeft nu evenveel zetels in het Lagerhuis als dagen in een jaar. Ik zou bijna willen schrijven ‘Opnieuw een regeringsleider in het zadel geholpen’. Maar bescheidenheid siert de mens. Minister Blok van Buitenlandse Zaken hierover: “ Nu wordt het spannend Den Haag – Een naderende Brexit betekent dat er eindelijk duidelijkheid is. Maar met de komende onderhandelingen wordt het pas echt ingewikkeld en spannend. Dat zegt minister Blok van Buitenlandse Zaken. „Het is van belang dat er duidelijkheid is. Maar nu komt de volgende fase die heel ingewikkeld en spannend wordt”, aldus de VVD-bewindsman. Juist dan komt het Nederlandse belang aan de orde, benadrukt de minister. „We moeten onze toekomstige relatie uitonderhandelen. Het gaat om grote belangen van Nederlanders die daar wonen en voor onze handel.” Blok houdt er nog altijd rekening mee dat er volgend jaar alsnog geen deal is over de Brexit. „Het kan nog altijd mis gaan. De schade is aanzienlijk voor Nederland als er geen goed akkoord komt. De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft in het Lagerhuis een monsterzege behaald bij de Britse verkiezingen. Oppositiepartij Labour heeft daardoor veel moeten inleveren: zij verliest maar liefst 42 zetels. Vrijdag om 9.00 uur (Nederlandse tijd) waren de stemmen voor 649 van de 650 zetels geteld. Johnson heeft daardoor een ruime meerderheid in het parlement gekregen. Zijn veelgehoorde uitspraak ’Let’s get Brexit done’ lijkt nu dan ook waarheid te worden.”