EEN ENGELSE PET, RODE EN WITTE ROZEN IN PAARS PAPIER, CERVANTESONLINE BELGIË EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 27 DECEMBER EN 16 FEBRUARI VANAF 5 JANUARI 1991

Ik heb deze kerst als heel bijzonder ervaren. Gewoontegetrouw heb ik op kerstavond gekeken en geluisterd naar Carols from King’s vanuit King’s College in Cambridge. De kerstviering tijdens Eerste Kerstdag in het Holland Huis onder leiding van Dominee Jos van der Sterre uit Deventer droeg een zeer feestelijk karakter. Mede door de inbreng van een groepje gemeenteleden dat een zangkoortje had gevormd en de Spaanstalige dochter van organiste María Luisa uit Málaga. Vervolgens werd mij de eer vergund om gastvrijheid te mogen genieten voor een kerstmaaltijd en muzikaal onthaal in besloten kring. Ik ben mijn gastvrouw daarvoor oneindig dankbaar. Op Tweede Kerstdag heb ik naar de herhalingen gekeken van de kersttoespraken van Koning Felipe VI op kerstavond en van Koning Willem-Alexander en Koningin Elizabeth op Eerste Kerstdag. Ze zijn te zien en te horen op Mensaje de Navidad de Su Majestad El Rey, de Kersttoespraak van Koning Willem-Alexander en TheQueen’s Christmas Message. De kerstlunch van de Nederlandse Club Costa del Sol in Torremolinos werd gisteren gehouden in restaurant La Reserva de Antonio aan de Plaza del Remo. Aan het eind van de maaltijd werden wij blij verrast door het bezoek van een delegatie van het bestuur. Waaronder de voorzitter. Bij die gelegenheid boden zij de gastvrouwen van Torremolinos een prachtige bos witte en rode rozen aan in een paars papier. Het bracht mij in gedachten terug naar mijn bezoek aan Moulin Rouge De Musical in het Parktheater in Eindhoven op zondag 19 juli 2011. Ik citeer: “Vanmiddag heb ik op uitnodiging een bezoek gebracht aan de musical Moulin Rouge in het Parktheater in Eindhoven. De uitvoering heeft grote indruk op mij gemaakt. Ik wil dan ook graag alle medewerkers aan deze produktie Van Harte gelukwensen met hetgeen zij op professionele wijze op de planken hebben gezet. Ook mijn dank voor het bijzondere eerbetoon dat mij tijdens de uitvoering ten deel is gevallen. Ik werd weer eens in de spotlights gezet en dat heb ik buitengewoon op prijs gesteld. Met name vanwege de attributen die hierbij werden gehanteerd, zoals een bos rode rozen in een paars papier. In dit verband herkende ik mijzelf het meest in de rol van de schrijver.” Het was halverwege de voorstelling. Ik bevond mij in het midden van de zaal onder het balkon. Plotseling werd het spotlicht op mij gericht en een man boven mij op het balkon met een bos witte en rode rozen in een paars papier. Voor zover mijn visueel geheugen mij niet in de steek laat was het de heer Marcel Boekhoorn uit Nijmegen. In dit verband memoreer ik aansluitend aan mijn bericht 23 jaar Instituto Cervantes England and Wales en mijn documenten d.d. 17 en 18 december vanaf 5 januari 1991  mijn documenten waarin de heer Boekhoorn is vermeld: Tjeenk Willink en het onderwerp DSBMarcel Boekhoorn, The Ritz en de Nationale Ondernemingsprijs Koning Willem IOntmoetingen in het Stadhuis van NijmegenTerwijl De Tweede Kamer vergadertPrinses Máxima 40 jaar en Thomas Triebels 47 jaarSucces voor Mr Abraham Moszkowicz, the next steptVan der Heyden, Spencer, Donner en OpsteltenDe opvolging van Herman Tjeenk Willink in de Raad van StateWie wordt de nieuwe Burgemeester van Nijmegen?Heinekenborrel Amsterdam en de Keizer KarelprijsDe 74ste verjaardag van Hare Majesteit de KoninginToine Manders en Kasteel DrakensteynABN-AMRO, Eton College en het bericht van Mr Ingeborg Mussche en Inventarisatie Spaans in de Benelux.

Alsmede mijn documenten d.d. 27 december vanaf 5 januari 1991: 1994 ‘Nieuwjaarskaart’ ter attentie van de Heer en Mevrouw Van Aalst te ‘s-GravenhageBrief 100 inzake ontwikkelingstaken in het noorden des lands 1996 Rekening Groot-BrittanniëAccountRecommendation 1997 On Her Majesty’s ServiceProcedure 97 / 2152 BELEI R08 II (6)London Report Christmas 1997 1999 Van Amsterdam via IJmuiden en Newcastle naar Braemar‘Last Will’ on behalf of His Royal Highness Prince William Arthur Philip Louis of the United Kingdom 2002 Contabilidad AEPE (2) 2003 I am afraid that this Last Will is not valid 2004 Goede Jaarwisseling 2005 Eenzaam en ook alleen 2006 We’re coming up to the moral now folks and to the end so pay attention 2007 Villa Felderhof in Saint Tropez 2009 Cursusplaats 740 Deventer en Burgemeester Opstelten 2010 De vooravond van een nieuwe tijd 2011 Julio Iglesias. In dit verband gaat de aandacht thans uit naar Cervantesonline België

Vervolgens heb ik het voorlaatste bezoek van dit jaar aan de sauna van Hotel Amaragua gebracht. Het was er druk. Het leek zo’n beetje op de sauna van Wellecom in Ellecom op oudejaarsdag. Ik sprak er onder meer met een Engelsman uit Nottingham over mijn bezoek aan Engeland met Kerstmis 1997 over ‘The United Kingdom’ of ‘Divided Kingdom’ en de manuscripten 001 tot en met 007 die ik daar toen aan de bevoegde instanties heb afgeleverd. We hadden een goede klik. Met name inzake Richard Neville. The Kingmaker in Warwick Castle. Niet de voetballer met dezelfde familienaam. Hoewel er blijkbaar ook een speler van FC Liverpool aanwezig was. Ik denk dat hij linksbuiten speelt. Vanuit deze achtergrond loop ik vooruit op mijn documenten d.d. 16 februari vanaf 5 januari 1991: 19921993 199419951996 1997 Annual meeting of the Association Spanish at SchoolBetalingsachterstandSchipholproject (1)Verzoek om medewerkingStrategisch Perspectief 1998 The Real Truth about DianaIn dit verband citeer ik 16 februari 1998 De Telegraaf Blair hekelt Diana-circus: “Van onze correpondent LONDEN, maandag De Britse politieke leiders hebben zich als één man achter premier Tony Blair geschaard in diens ondubbelzinnige aanval afgelopen weekeinde op de “smakeloze en ongepaste” souvenir-industrie die vijf maanden na prinses Diana’s dood welig tiert. Bovendien deed Blair, voluit gesteund door oppositieleider William Hague een oproep een punt te zetten achter speculaties rond het fatale ongeluk van Diana en haar vriend Dodi, hun vermeende trouwplannen en de vraag of ze zwanger was. Een woordvoerder van de premier benadrukte gisteren dat de felle kritiek op de mensen die met hun indianenverhalen “de prinsen William en Harry schaden”, niet is bestemd voor Mohammed al-Fayed, de vader van Dodi. Al-Fayed gooide de afgelopen week olie op het vuur met zijn stelling dat diens zoon en diens ‘geliefde’ met opzet door agenten van de Britse inlichtingendienst van de weg zijn gereden. 1999 Angela Filippo 2000 Inkomstenbelasting 1999 2001 Keizer Karel 2002 Hemels einde Spaanse EU-Top 2003 2004 Werkverslag Spanje 2004.03 2005 Afrekening 2004 2006 Los Príncipes de AsturiasAansluiting ADSL en overname KPNContact! 2007 The Way to Justice 2008 Bijeenkomst voor hispanisten in Utrecht en Madrid 2009 Bezoekverslag Noordwijk, Rijswijk en Wassenaar 2010 Start van de nieuwe ontwikkelingsfase vanaf 14 februari 2010 2011 Mijn nazaten en hun vooroudersen 2012 De cirkel is weer gesloten.