NIEUWJAARSRECEPTIE IN HET HOLLAND HUIS EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 1 JANUARI VANAF 5 JANUARI 1991

Van 13:00 tot 15:00 heb ik deelgenomen aan Nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente aan de Costa del Sol. Als bijzondere versnapering kregen wij daarbij een toastje met Gerookte Zalm aangeboden. Na het hiernavolgende bezoek aan de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik bij de Caribbean Beach Club zond ik vertrekkend predikant Ds Jos van der Sterre dit bericht: 1 jan. 2020 18:26 onderwerp: Het oudste hoogadellijke geslacht van Nederland auf der Heide Goedemiddag Jos, Langs deze weg wil ik je nog eens hartelijk danken voor alle geestelijke ondersteuning die je ons gedurende twee driemaandelijkse perioden vanaf januari 2018 tot op de dag van vandaag hebt geboden. Voor mij was elke preek steeds een nieuw leermoment. In gedachten ben ik met jou in de diepte gegaan. Dit kwam vanuit mijn ervaring vooral tot leven toen ik op de televisie zag dat men met behulp van DNA-onderzoek een meisje heeft gereconstrueerd dat 75.000 jaar geleden in Israel moet hebben geleefd. Haar resten waren gevonden in een van de diepste grotten die zich in Israel bevinden. In dit verband kan ik jouw toewijding tot ‘De Eeuwige’ bij aanvang van de dienst heel goed plaatsen en vond ik het vermakelijk dat je vanmiddag sprak over een dame van adel. Reeds vanaf 1995 heb ik genealogisch onderzoek verricht naar mijn ‘roots’. Ik vond toen in de Nijmeegse Universiteitsbibliotheek een Franstalig boekje getiteld ‘Sur les anciennes et noble maisons Van der Heyden dites De la Bruyère’. Ik heb dit boekje uit het Frans vertaald en op mijn website gepubliceerd. Onze Franse familietak ‘De La Bruyère’ is geparenteerd aan de familie ‘De Bourbon’ in Spanje en Frankrijk en in Engeland zijn Wij geparenteerd aan de Familie Spencer. Dit wilde ik jou en Betty nog even meegeven voor jullie terugkeer naar Deventer. Een gezegend 2020 en hopelijk tot ziens in Brummen. Hartelijke groet, Johannes Lambertus (John) van der Heyden – Van den Broek Dite: Jean Lambert de la Bruyère Het lied Auf der Heide blüht ein kleines Blühmelein. Und dass heisst Erica is thans ontdaan van zijn oorlogsverleden. Dat doet mij deugd.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Blauw Bloed vanuit Warmond en Kasteel Duivenvoorde en mijn documenten d.d. 31 december vanaf 5 januari 1991 mijn documenten d.d. 1 januari vanaf 5 januari 1991: 2000 De eerste dag van het jaar 2000 2003 Feliz Año Nuevo – Happy New Year- Gelukkig Nieuwjaar 2006 Gelukkig-Happy-Feliz 2006 2010 Bienvenido España 2011 Gelukkig Nieuwjaar en 2012 Bezoekverslag Noordwijk.