MADRID EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 4 JANUARI VANAF 5 JANUARI 1991

Ik schrijf nu op maandag 6 januari 2020 met een terugblik op zaterdag 4 januari 2020. Na aankomst van mijn jongste zoon ben ik met mijn oudste zoon en oudste kleinzoon richting Prado gewandeld. Op de Carrera de San Jerónimo was opvallend veel politie op de been en bij het Congreso de los Diputados een grote groep televisieploegen. Van 11:00 tot 12:50 hebben we het Prado bezocht met de meeste aandacht voor de schilders Jeroen Bosch (Tuin der lusten), Velázquez (Las Meninas), Francisco Goya (El 3 de mayo en Madrid), Rafaël en El Greco. Vervolgens richting Koninklijk Paleis gewandeld. De Carrera de San Jerónimo was afgezet tot aan de Puerta del Sol. Op mijn vraag aan één van de dienstdoende politieagenten of Su Majestad op bezoek kwam zei hij “No. Sólo unos Políticos”. Op de Puerta del Sol werd echter een bus op de afgezette route toegelaten waarvan ik hoorde zeggen “Son Los Reyes”. Er werd daarna geen verkeer meer toegelaten op dat traject. Vervolgens doorgewandeld tot bij het Koninklijk Paleis waar wij om 13:40 arriveerden. Na twintig minuten in de rij te hebben gestaan zjn wij er om klokslag 14:00 binnengetreden. Het was een heel bijzondere gewaarwording om met mijn drie belangrijkste erfgenamen dit koninklijke gebied te betreden dat ik ook op 5 november 2018 heb bezocht. In het paleis was het schilderij van de Koninklijke Familie verwijderd en was er een grote ‘belén’ (iets meer dan alleen maar een kerststal) gebouwd. Hoogtepunt van het bezoek was de Sala de Gala en de troonzaal. Vervolgens kort bezoek aan de kathedraal La Almudena en café con leche op een koud terras. Via de Plaza Mayor en Puerta del Sol naar ons logeeradres gewandeld en vervolgens gedineerd in een typisch Madrileens restaurant. Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Madrid Real en mijn documenten d.d. 3 januari vanaf 5 januari 1991 mijn documenten d.d. 4 januari vanaf 5 januari 1991: 1997 Faxbericht ‘Operationalisering businessplan’ ter attentie van de Directie van Content Beheer 1999 Opzegging abonnement 2000 Berichtje ten behoeve van de Vereniging Spaans op School 2005 Vossenjacht 2008 Brief aan PINS verzonden 2009 Eeuwige Trouw 2010 Cervantes Benelux 2011 Fifty-fifty-contract en 2012 Ana Botella eerste vrouwelijke Burgemeester van Madrid en verlenging merkenrecht Instituto Cervantes tot 25 maart 2022 ontvangen.