PRINS HARRY EN HET INSTITUTO CERVANTES BENELUX

Nieuws van vandaag: “Wordt Meghan’s vader opnieuw haar struikelblok? Wordt Meghan’s vader opnieuw haar struikelblok? Thomas Markle, de vader van Meghan, is bereid te getuigen tegen zijn eigen dochter in de rechtszaak die prins Harry en Meghan hebben aangespannen tegen de Mail on Sunday. Dat melden Britse media op basis van stukken die dinsdag werden ingediend bij de rechtbank in Londen. De verdediging zou Thomas willen oproepen als hoofdgetuige. Harry en Meghan lieten in oktober weten juridische stappen te ondernemen tegen verschillende tabloids. De Mail on Sunday wordt voor de rechter gesleept omdat de krant bezig zou zijn met ’een campagne om valse en opzettelijk denigrerende verhalen’ over de Sussexes te verspreiden en vanwege het feit dat ze een privébrief van de hertogin aan haar vader deels publiceerden. Volgens Harry is dat een inbreuk op het auteursrecht van Meghan. Ook schond de Mail on Sunday volgens de prins daarmee de privacy van Meghan en claimt hij dat de krant met opzet bepaalde alinea’s, zinnen of woorden wegliet ’om leugens in stand te houden’. Sms’jes Door Thomas op te roepen als getuige hoopt de Mail on Sunday aan te tonen dat er allerminst sprake is van leugens. Hij zou advocaten al sms’jes enkele hebben laten zien die hij in aanloop naar de bruiloft van de Sussexes uitwisselde met Meghan. Daaruit moet blijken dat hun relatie al bekoeld was. Mail on Sunday zet verder in het verweer in op het feit dat er een enorme belangstelling is voor het privéleven van leden van de koninklijke familie. Harry en Meghan zouden dat als publieke figuren moeten accepteren. Het is niet voor het eerst dat Thomas Markle het zijn dochter behoorlijk lastig maakt. Zo zorgde hij voor een schandaal toen bleek dat hij in de aanloop van haar huwelijk met Harry foto’s van zichzelf had verkocht aan paparazzi en liet hij zich meerdere keren kritisch uit in de media over zijn dochter, die hem in zijn ogen in de steek liet.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Koningin Elizabeth steunt Harry en Meghan mijn documenten d.d. 15 januari vanaf 5 januari 1991: 1996 Advies Minister van Binnenlandse Zaken 1997 Sun is a jeanius for royal storiesPartnership 1999 Reünie 2001 Mijn grote liefde 2002 Viva España 2004 Checklist 2008 The Diana Inquest 2009 Vacatures docenten Spaans 2010 Bezoek aan de residentie op 14 januari 2010 2011 Mijn brieven van 14 oktober 2010 aan de premier en vice-premier van het Koninkrijk der Nederlanden en 2012 Nieuwjaarsreceptie Nederlandse Club Costa del Sol.