‘A WARM WELCOME DEAR UNITED KINGDOM INTO THE SHAKESPEARE AND CERVANTES ORGANIZATION’

Het overlijden van Prinses Diana op 31 augustus 1997 heeft de ontwikkeling van onze geplande organisatie ernstig verstoord. Koning Felipe VI heeft het thema echter weer aardig opgepakt in zijn tafelspeech in Buckingham Palace tijdens zijn laatste staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk door zowel te verwijzen naar Miguel de Cervantes als naar William Shakespeare. Ook het besluit van Prins Harry om zijn koninklijke taken te beëindigen heb ik met belangstelling gevolgd. Mede dankzij de medewerking van Jeroen Snel van het televisieprogramma Blauw Bloed van de Evangelische Omroep. Prins Harry heeft altijd mijn aandacht gehad en het deed mij deugd dat hij tijdens het staatsbezoek van Felipe en Letizia het Spaanse Koningspaar heeft mogen begeleiden naar het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Het beleidsplan Instituto Cervantes Benelux en Verenigd Koninkrijk heeft als onderliggende gedachte het gedachtengoed van Shakespeare en Cervantes met elkaar te verbinden vanuit een Nederlands perspectief.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan 82ste  verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, Zamora en mijn documenten d.d. 31 januari vanaf 5 januari 1991 mijn documenten d.d. 1 februari vanaf 5 januari 1991: 1992 Afspraak op maandag 24 februari 1992 1997 Don’t cry for me ArgentinaBritse Partner 1998 Investeren in relatie 2000 Building the European UnionThe Cable Turtle of Purple 2001 Goede zaken 2002 Trafford Publishing in Victoria (British Columbia Canada) is the most important publisher in the world 2005 Cor en Sylvia 2006 Zicht op FC Cervantes Arnhem 2007 De Blik op oneindig 2008 Maandverslag januari 2008 2009 Op weg naar Valentijnsdag 2009 2010 Nieuwe statistiek februari 2010 2011 Egypte en twaalf jaar Torremolinosen 2012 Thom de Graaf volgt Guusje ter Horst op als voorzitter van de HBO-raad.