DELFTS BLAUW EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 24 FEBRUARI VANAF 5 JANUARI 1991

14:00 Na verzending van Royalty update, Baltasar Garzón mijn documenten d.d. 22 februari vanaf 5 januari 1991 en ‘Lo nunca visto de Felipe VI y Letizia Ortiz’ heb ik gisteren de kerkdienst bijgewoond in het Holland Huis. Aangezien dominee Paul Moet uit Velp in dispositie verkeerde is zijn preek voorgelezen door de voorzitter van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente aan de Costa del Sol. Op mijn verzoek ontving ik deze tekst van de lezing:

Evangelielezing: Lucas 6: 27-38 Tot jullie die naar mij luisteren zeg ik: heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten,zegen wie jullie vervloeken, bid voor wie jullie slecht behandelen. Als iemand je op de wangslaat, bied hem dan ook de andere wang aan, en weiger iemand die je je bovenkleed afneemt,ook je onderkleed niet. Geef aan ieder die iets van je vraagt, en eis je bezit niet terug alsiemand het je afneemt. Behandel anderen zoals je wilt dat ze jullie behandelen. Is het eenverdienste als je liefhebt wie jullie liefhebben? Want ook de zondaars hebben degenen lief diehen liefhebben. En is het een verdienste als je weldaden bewijst aan wie weldaden bewijzenaan jullie? Ook de zondaars handelen zo. En is het een verdienste als je geld leent aandegenen van wie jullie iets terug verwachten? Ook zondaars lenen geld aan zondaars in deverwachting alles terug te krijgen. Nee, heb je vijanden lief, doe goed en leen geld aananderen zonder iets terug te verwachten; dan zullen jullie rijkelijk worden beloond, en zullenjullie kinderen van de Allerhoogste zijn, want ook hij is goed voor wie ondankbaar enkwaadwillig is. Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is. Oordeel niet, dan zal er nietover je geoordeeld worden. Veroordeel niet, dan zul je niet veroordeeld worden. Vergeef, danzal je vergeven worden. Geef, dan zal je gegeven worden; een goede, stevig aangedrukte,goed geschudde en overvolle maat zal je worden toebedeeld. Want de maat die je voor anderen gebruikt, zal ook voor jullie worden gebruikt.”

De vraag wie ik moet aanduiden met ‘zondaars’ kan ik niet beantwoorden. Ik denk dat het onze zondag betreft. Onze Zevende Dag der Heydenen. Ik begrijp dat dit keihard kan aankomen bij de Christenen. Ik hoop wel dat hierover goed wordt nagedacht. Het is een heel oude filosofie die natuurlijk ook uitgaat op oud juridische wettten met betrekking van landseigendom. Op de tekst van de preek berust vanzelfsprekend copyright en ik begrijp dat de Heer Visser die tekst niet conform mijn verzoek aan mij heeft doen toekomen. Wij leven nu eenmaal in een Europese Rechtsstaat. In dit verband heeft het mij verbaasd dat het evangelie heeft gesteld dat men hetgeen men heeft geleend ook weer dient terug te geven. In mijn familie is dat niet het geval gebleken. Veel leengoederen zijn in de loop ter tijd in bezit overgebleven zonder te zijn overgegeven aan de oorspronkelijke eigenaren. En daar heb ik in principe geen moeite mee. Het zou immers te gek voor woorden zijn dat de voormalige Keizer van Rome nog rechten zou laten gelden op ons grondbezit. En laten wij er niet omheen draaien en de feiten onder ogen zien. Vanaf die tijd tot op het moment van vandaag hebben territoriale conflicten zich altijd afgespeeld rondom deze zaak. In dit verband heb ik een kort bezoek gebracht aan de voormalige Bar Dulcinea van Hotel Cervantes en de dienstdoende barkeeper laten weten dat ik de huidige eigenaar Bluesea graag uitnodig om te participeren in Cervantes Holding.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Kerkdienst in het Holland Huis, mijn documenten d.d. 23 februari vanaf 5-januari 1991 en koninklijk bezoek aan Braganca mijn documenten d.d. 24 februari vanaf 5 januari 1991: 1993 Afspraken met institutenVerslag 1996 Inzake opsporing paragraaf 3.13.3 1997 Report 7 Foundation Princess Diana FundDrawing one lineSynergie 1998 Oplossing financiële problemenInitiatieven/Processtrategieën 1999 Sir Winston’s barUitnodiging aan mijn brother in arms 2000 Retour Nijmegen-Wassenaar IVerdere ontwikkelingen 2002 Holland Huis 2003 Prinses Diana Stadion 2004 Timeless 2005 Lady Spencer 2006 Inbraak in de Nederlandse Ambassade in Madrid 2008 Paul Burrell teruggefloten door Royal Coroner 2009 Verblijfskosten Argentinië betaald 2010 Verbinding met Cervantes.nu verbrokenBrief aan de Burgemeester van Nijmegen (1)Brief aan de Burgemeester van Nijmegen (2)Brief aan de Burgemeester van Nijmegen (3) 2011 Verjaardag van Yoyo Olivieren 2012 Rotsvast.

In dit verband vraag ik ter overweging: Wat doe je als staatshoofd – zoals in Syrië – wanneer ongevraagde partijen zich buiten de landelijke wetgeving gaan mengen in zaken waarvoor zij niet zijn gevraagd?

Na de kerkdienst ontving ik van Marijke van Knotsenburg de historische roman ‘Nachtblauw’. Geschreven door Simone van der Vlugt. Het speelt zich af in 1654. Acht jaar na de Vrede van Münster. Het is een soort biografie met de schrijfster Catrijn Berentsdochter als ‘protagonista’. Dat was dus in de tijd van Jan van der Heyden (Gorinchem, 5 maart 1637 – Amsterdam, 28 maart 1712). Deze naamgenoot is geboren als Jan Gorissen omdat zijn vader Goris heette. Dit thema heb ik na de kerkdienst tijdens de koffie diepgaand besproken met een groepje toehoorders. Hij was een van de eerste Van de Heydens die onze middeleeuwse familienaam in ere heeft gesteld nadat de Spaanse bezetters onze familieleden voor Heydense ketters uitmaakten. Ze konden onze familienaam niet eens uitspreken en wij werden in die tijd voor ‘herejes’ aangezien. Marijke is geboren in Delft en daarover gaat naar haar zeggen dit boek.

Daarom memoreer ik mijn documenten waarin Delft is vermeld: Genealogie HeydanusVan der Heyden – Van Oranje – De BourbonJouw brief van 8 september 1993Bezoek aan het Revius Lyceum in DoornBaakkring 1998Ledenlijst Baakkring 1999Wederom witte rozenLady in Blue and PurpleRemembering Nigel o’SullivanOn Imperial Level naar Yuste en PlacenciaFC Cervantes Arnhem (2)Koninginnendag in Hoogeveen en MeppelTerugblikken en vooruitzien inzake oud-burgemeester J. Drijber van ArnhemHet kompas van FrigilianaRechtszaak Paul BurrellVermogensbestanddelen Instituto Cervantes Limited England and WalesMessage for Lady Sarah MacCorquodaleMohamed Al Fayed verhuisd naar ZwitserlandInformation is the business28 februari Día de AndalucíaGeconsolideerde balansDe brug naar de toekomstCervantesonlineWederom Nieuw LichtNieuwe statistieken februari 2005Sigue Usted su caminoDiana, verhaal van een prinses (deel 3)Werken met ontwikkelingstrajectenHopelessly devoted to youTien jaar Nieuwe Economie –  Een sterke pilaar binnen het CervantesnetwerkPauline Krikke maakt plaats voor Liesbeth Halbertsma als Burgemeester van Arnhem volgens Thomas TriebelsVan der Heyden, Spencer, Donner en OpsteltenHurray I am 64Beatrix, Oranje onder vuur Deel 3 De omwenteling en Kerkhof, Van Kerkhof en De Paauw in Wassenaar.