HET LICHT OP ALKMAAR, ONZE KONINKLIJKE FAMILIE IN LECH EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 25 FEBRUARI VANAF 5 JANUARI 1991

13:35 Na verzending van Delfts blauw en mijn documenten d.d. 24 februari vanaf 5 januari 1991 ben ik gaan lezen in de historische roman ‘Nachtblauw’ van Simone van der Vlugt. Het verhaal begint in 1654 in De Rijp (Noord-Holland) in de gemeente Alkmaar. Na de eerste 68 pagina’s te hebben gelezen vind ik het een leuk verhaal. Het doet mij denken aan de tijd dat ik als onderwijzer geschiedenisles gaf aan de toenmalige vierde of vijfde klas van de basisschool Johanna de Lestonnac in Nijmegen. Dat deed ik dan in de regel op vrijdagmiddag aan de hand van educatieve diaprojecties. Het was altijd moeilijk voor de kinderen om de aandacht erbij te houden zo aan het eind van de week. Het waren thematische geschiedenislessen en als zoon van een spoorman vond ik het aardig om de kinderen iets te leren over de geschiedenis van het vervoer in Nederland. Heel boeiend vonden zij het verhaal en de beelden van de trekschuit die Simone zo helder beschrijft. Die boten hadden dezelfde vorm als de Engelse ‘narrowboats’ die tegenwoordig ook nog te vinden zijn in de haven van Stratford-upon-Avon. Het verhaal ‘Nachtblauw’ speelt zich aanvankelijk af in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Mijn ervaringen in die streek zijn niet zo prettig. Maar Alkmaar is voor mij nog altijd de plaats waar tijdens de Tachtigjarige Oorlog tegen mijn huidige landgenoten De Victorie begon. Ik heb ook nog gewinkeld in Mercadona en werd bediend door Maribel. Dat is een samentrekking  van María Isabel. Ik had in mijn FSI-tijd een Spaanse docente met de naam Maribel Bastians. Zij woonde in Etten-Leur.

Om 10:10 ontving ik van Blauw Bloed de om 09:30 gemaakte foto’s en video van onze koninklijke familie in Lech. De hele Familie bestaat in hiërarchische volgorde op leeftijd uit Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met hun dochters Catharina-Amalia, Alexia en Ariane, Prins Constantijn en Prinses Laurentien met hun kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 25 februari vanaf 5 januari 1991: The English patientUw kenmerk 0950000-AQ588.096Samenwerkingsgedachte 1998 SalamancaInvitatie 1999 Vakantieplannen 2000 Ontwikkelingskosten 2000 Cervantes Holding i.o. 2001 Corporate identity 2002 Aanslag 1999 2003 Hij is wel goed Jan Toet 2004 Last Will I 2005 Sir Michael Peat 2006 No cure no pay 2007 Moszkowicz 2008 Minister Man2010 Stichting Aap 2011 Somewhere over the rainbow en The wizard of Oz en 2012 Aanmelding Symposium Duurzaam ondernemen over grenzen heen op 7 maart 2012 verzonden.