BANKIA, LEONORE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 29 FEBRUARI VANAF 5 JANUARI 1991

Aansluitend aan Bericht van Blauw Bloed de jaarlijkse voorjaarslunch bij Don Canapé, Sandoz en mijn documenten d.d. 28 februari vanaf 5 januari 1991 zond ik onze NCCS-voorzitter vanmorgen om 09:16 dit bericht inzake de Spaanse bank Bankia:

“Ik heb die bankengeschiedenis hier in Spanje een tijdje gevolgd vanaf het jaar 2000. Ik hield mij toen veel met de fusieprocessen bezig waaronder Endemol, Telefónica en KPN. Die fusie kon toen slechts doorgaan als de Nederlandse en Spaanse staat hun gouden aandeel zouden inleveren waardoor Telefónica en KPN geprivatiseerd zouden kunnen worden. Die procedure heeft jarenlang geduurd. In Spanje was Rodrigo Rato de verantwoordelijke minister. In Nederland Gerrit Zalm. Mijn bemoeienissen terzake zijn te lezen in het dossier Gran Hermano. Rodrigo Rato is nadien naar Bankia overgestapt en vervolgens beschuldigd voor corruptie. Bankia heeft zijn hoofdkantoor in Madrid aan de Paseo de la Castellana. Je kunt het je wellicht nog herinneren van onze bustocht daar met Francis. Het zijn twee gebouwen die schuin overhellend over de weg zijn gebouwd. Ik vond dat symptomatisch voor een bank die op omvallen stond. Dat was met name tijdens de financiële crisis het geval. Rond 2012 heeft de Spaanse regering mede dankzij de medewking van de Duitse Bondsdag een lening van 100 miljard ontvangen van de Europese Centrale Bank (correctie op ESF) om de bankencrisis aan te pakken. Mede onder toezicht van Nederlands management – Deloitte geloof ik – is men hier tot recapitalisatie van alle banken overgegaan. Hier is de Banco Santander naar mijn inzichten het sterkst uitgekomen. Dit naar aanleiding van mijn grap over de instortende bank.”

Voorts heb ik vastgesteld dat de dochter van Prins Constantijn en Prinses Laurentien de naam Leonore draagt. Tijdens mijn werkzaamheden voor deBaak/Nieuw Elan in Hoofddorp en Noordwijk had ik de beste contacten met twee vrouwelijke collega’s met de namen Leonore en Elizabeth. In dit verband memoreer ik mijn documenten waarin de naam Leonore onder meer is vermeld: 1993-1995 Spaans op SchoolEvaluatieverslag gastvrijheid RadboudMijn laatste hakdagEvaluatie loopbaanadvies (2)Prioriteitsklant nummer éénNous Maintiendrons (1)Koninginnendag 2000 in LeidenCorthea Goeman Borghesius en Prinses CarolinaOrganisatieontwikkelingExtra gift aan de Voorzitter van het Internationaal Parkinson Fonds te HoofddorpCollega van Irene van Lippe BiesterveldWerken met ontwikkelingstrajectenDiana, verhaal van een prinses (deel 4)The times they are a changingFunctionaliteitInzake Paul BurrellGeen kerstkaarten dit jaar 2007Een bijzonder weekend met de pianomanBusinessmodelOntmoeting met Baltasar GarzónVan Zandvoort tot Noordwijk ofwel aan het strand stil en verlatenMijn ervaringen met Maxime Verhagen, Marjo Eurlings en Hillary ClintonEncaged bij Felicia and LeonoreRondom Paleis Huis de Voorst te EefdeJoop van den Ende, Cor van Zadelhoff en Pieter Winsemius  De koning heeft het laatste woordVan Oeteldonk tot Frogmore HouseTweede dag Nederlands Staatsbezoek aan LuxemburgAd Kreuger en het adres 30C in UtrechtDe belangrijkste gebeurtenissen van de komende tijdOpen dag Huis de Voorst en mijn documenten d.d. 29 februari vanaf 5 januari 1991: 1996 Betreft brief ICB/JustitieDeclaratie (1) 2000 Staatsbezoek van President Chirac van Frankrijk 2008 LiefdesbriefLiefdesbrief verzonden  en 2012 Opnieuw Rijkman Groenink.