HET LICHT OP DE ENGELENBURG IN BRUMMEN, MIJN DOCUMENTEN D.D. 7 MAART VANAF 5 JANUARI 1991, WILLIAM BOYCE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 8 MAART VANAF 5 JANUARI 1991

09:00 Ik verzond deze week deze twee verklaringen aan goede vrienden. De eerste inzake de regio Arnhem-Nijmegen: do 5 mrt. 18:49 Ik heb vanaf 1998 met de ontwikkeling meegedacht. Al bij al denk ik dat de steden steeds meer aan elkaar groeien. Dat is een kwestie van tijd. En er zullen automatisch nieuwe initiatieven ontstaan. In mijn hele leven heb ik altijd nieuwe initiatieven ontplooid. Dat is begonnen met het Wijchens Talen Instituut in 1978. Vervolgens Frans-Spaans Instituut, Institute of English Studies, NIOW-Talen en don Quijote. Mijn Cervantesplan is daaruit voortgekomen. Het zijn slapende rechtspersonen: Stichting Cervantes Benelux en Instituto Cervantes Limited England and Wales. Een ontwikkeling begint met mensen motiveren en enthousiast maken. Dat is ook de traditie die ik van de Baak heb meegekregen. Ik volg nog altijd het advies dat Liesbeth Halbertsma mij in 1992 heeft meegegeven. Het reclamespotje van de Baak geeft al duidelijk aan hoe belangrijk het is om mensen in beweging te brengen. Ik zit er niet mee dat het KAN of de Stadsregio Arnhem/Nijmegen is opgeheven. Ik ben immers nooit persoonlijk bij hun beleid betrokken geweest hetzij zijdelings middels een paar bijeenkomsten van D66 Nijmegen onder leiding van Thom de Graaf en Rob Jetten. En die zitten nu in de Raad van State als onderkoning en de Tweede Kamer als fractievoorzitter. Dus daar liggen mijn aanknopingspunten. Woensdag hebben we gebrainstormd over de 40-dagentijd. Dat is voor mij altijd een periode van bezinning geweest en is dat nu nog altijd. Ik hecht daarbij zowel aan het Christelijke als aan het Heydens denken. De lente is begonnen. De natuur komt weer in bloei. En dat geldt ook voor ons na het wel en wee dat we achter de rug hebben. Ik ben ook een Don Quichot die vecht voor zijn idealen, af en toe een smak maakt en vervolgens weer op zijn ros dient te worden getild. Zonder mijn vrienden lukt mij dat natuurlijk niet. Die vind ik gelukkig in het Holland Huis en ik ben blij dat ik jullie tot mijn goede vrienden kan rekenen en je mij de mogelijkheid hebt geboden om af en toe uit het Evangelie voor te lezen. Dat is bijzonder insprerend en wat mij betreft de juiste weg om op voort te gaan.

De tweede betreft de Vrede in de Wereld: vr 6 mrt. 15:00 Ik streef al mijn hele leven naar een vreedzame samenleving. Daarom hecht ik aan het belang van de rechtsstaat. Ik denk dat we aan Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken een goede vertegenwoordiger hebben voor dat beleid. Bidden is altijd goed om de gedachten op een rijtje te zetten. Maar ik geloof niet in een buitenaardse kracht die alle problemen voor ons oplost. Problemen kunnen alleen worden opgelost door begrip te tonen voor de problematiek van de machthebbers. Zij dienen uiteindelijk voor de vrede te zorgdragen. Het is in ieder geval goed dat ze met elkaar praten. Dat is een hele verbetering sinds 1940. Ik heb mijn standpunt al in september 1996 geprobeerd onder woorden te brengen. Dat is te lezen op mijn First State of The Union ter attentie van Minister-President Drs Wim Kok van het Koninkrijk der Nederlanden. We zijn nu 24 jaar verder en ik ben nog altijd van mening dat de Europese buitengrenzen dicht dienen te blijven voor ongenode gasten. Ook ik heb medelijden met die kinderen. Maar het probleem dient te worden opgelost waar het is ontstaan. Anders is het eind zoek. President Poetin is een goede vriend van mij: Ik heb hem in 2002 mijn boek aan hem cadeau gedaan via Valerio Yovenko die mij toen heeft beloofd mijn boek in het Russisch te vertalen. En zijn Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov is een uitstekend diplomaat. En dit is mijn geliefde collega in Moskou. We hebben allemaal het beste voor met deze wereld. Maar ik vind wel dat men meer begrip mag opbrengen voor de problemen die Vladimir in zijn land heeft moeten oplossen. Als kinderen ruzie maken vallen er slachtoffers. Een leuke herinnering aan mijn eerste bezoek aan Madrid in 1968 is dit lied Ik logeerde toen in het Colegio Mayor Guitarte in de Calle de Amaniel achter de Plaza de España. Twee Madrileense jongeheren hebben mij toen een sightseeing in hun auto bezorgd door het centrum. Het is (o.v.t.) voor mij een avond om nooit te vergeten. Voor het eerst heb ik na die rit naar de Spaanse televisie gekeken. Ik zou nu wel eens willen weten wanneer dat lied met de titel ‘Lady in Red’ voor het eerst op de markt is gebracht.

Dit geschreven hebbende vestig ik aansluitend aan mijn bericht Het Licht op Elton John en mijn documenten d.d. 6 maart vanaf 5 januari 1991 de aandacht op mijn Nederlandse thuisbasis Kasteel Groot Engelenburg in Brummen. Ik lees terzake: Queen Elizabeth komt eigen kasteel niet meer binnen Het zat Queen Elizabeth vrijdag niet bepaald mee. De koningin kwam haar eigen kasteel niet meer binnen, omdat de poorten gesloten waren en er niemand was om deze te openen. Toen koningin Elizabeth bij Windsor Castle arriveerde, stond er geen medewerker bij de poort. „Een vrouwelijke lijfwacht sprong snel uit een van de auto’s en probeerde haastig nog de zware houten poort te openen”, vertelt een paleisbron aan Daily Mail. „Na een minuut duwen en trekken in de gietende regen, moest het gevolg afdruipen en een andere ingang van het paleis proberen.” „Zoiets hebben we in 30 jaar tijd nog nooit meegemaakt”, vervolgt de bron. „Ik weet niet of iemand tijdens het werk in slaap was gevallen of dat ze de koningin simpelweg niet verwachtten, maar dit is echt niet oké. Het komt toch niet vaak voor dat een koningin niet in haar eigen kasteel kan.”

Het ziet ernaar uit dat Rolf en Marianna Bloem het management van Johan en Carin Agricola hebben overgenomen terwijl volgens Wikipedia Anton de Lange weer over de eigendomsrechten beschikt. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 7 maart vanaf 5 januari 1991: 1994 Kort briefje aan Liesbeth Halbertsma 1995 1996 Bezoek Koning Juan Carlos (3) 1997 A Supporter in BrusselsStrategisch Perspectief (2) 1998 De Stoel 1999 Uw brief van 2 maart 1999 (1) ter attentie van de Informatie Beheer Groep te GroningenUltimatum 2002 Berichtgeving aan mijn wereldwijde netwerk 2005 Cervantes Group of Companies 2006 Het erfgoed van Hortensius 2007 Provinciale Statenverkiezingen in Nederland 2008 Uw bericht van 7 maart 2008 ter attentie van mevrouw Anne van der Pol van Freemont Cyprus (1)Uw bericht van 7 maart 2008 ter attentie van Freemont Cyprus (2)Uw bericht van 7 maart 2008 (3) 2009 In Heaven 2010 Benalmádena Arroyo de la Miel 2011 Bezoek aan Carvoeiro en Portimaoen 2012 Voorbereiding Symposium Duurzaam ondernemen over grenzen heen.

William Boyce is een Britse rechter die alle bezittingen van Prinses Diana in beslag heeft laten nemen nadat zij haar butler Paul Burrell opdracht had gegeven deze veilig te stellen nadat ik Instituto Cervantes Limited England and Wales had opgericht. Ik heb deze inbeslagname als onrechtmatig gekwalificeerd. Ik heb de heer Boyce vermeld in Vermogensbestanddelen Instituto Cervantes Limited England and Wales, In Koninlijke Dienst en Storm aan de zuidkust.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 8 maart vanaf 5 januari 1991: 1993 Bezoek aan Assen op 15 maart 1993 1996 Uw kenmerk 96003365 1997 A struggle for noms and values 1999 Hypotheek 2000 Retour Nijmegen-Wassenaar I 2001 De rode hoed 2002 Saunabezoek aan Hotel Tritón 2003 Kok meldde affaire Margarita niet 2004 The invisable manager 2005 Tekeningsbevoegdheid 2006 Van Algeciras naar Ronda 2007 Hélène van den Broek en Interacademie Hulscher 2008 Bericht uit het Gran Hotel Cervantes in Torremolinos 2009 Weer alleen 2010 Bezoek aan Doctor Álvarez 2011 Bezoek aan Faro en Lagos en 2012 NS-keuzedag extra met bezoek aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden en Symposium Duurzaam ondernemen over grenzen heen.