HET STAATSHOOFD, NOODTOESTAND IN SPANJE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 15 MAART VANAF 5 JANUARI 1991

Het schijnt dat er bevolkingsgroepen bestaan in onze samenleving die zich niet bewust zijn van de functie van het staatshoofd. Binnen het kader van mijn beleidsplan heb ik aansluitend aan mijn bericht The work continues in dit verband uitsluitend te maken met de grondwetten van Nederland, België, Luxemburg, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en is de Olympische vlam klaarblijkelijk weer ontstoken in Olympia met het oog op Tokio. Het is niet mijn bedoeling om voortdurend de rol en de functie op staatsrechtelijk niveau te moeten uitleggen. Het Staatshoofd is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Grondwet van Zijn of Haar Koninkrijk. Dat geldt voor alle landen die ik als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux rechtens vertegenwoordig. In dit verband gaan mijn gedachten thans uit naar Royal Family London Gathering met mooie beelden van de honderdste verjaardag van The Queen Mother.

Minister-President Pedro Sánchez heeft hier gisteren vrijdag 13 maart de noodtoestand afgekondigd. Iedereen in Spanje heeft het nadrukkelijke advies gekregen om thuis te blijven: “El heroísmo consiste en quedarse en casa”. De maatregel wordt ook ondersteund door oppositieleider Pablo Casado van de Partido Popopular. We werden ook gewaarschuwd door de Junta de Andalucía: “Quedarse en casa no es una opción, es una obligación”. Vervolgens 14:32 De Telegraaf: “Spanje roept inwoners op thuis te blijven, werken mag nog wel MADRID – De Spaanse regering roept alle Spanjaarden op thuis te blijven om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Alleen voor voedsel, medicijnen, zorg, werk of ‘andere noodgevallen’ mogen inwoners nog de deur uit, adviseert de overheid in Madrid. In Spanje zijn nu meer dan 5753 mensen besmet met het coronavirus. Zaterdag werd bekend dat het aantal nieuwe gevallen explosief is gestegen met meer dan 1500 nieuwe gevallen. Het aantal doden als gevolg van het virus staat in Spanje nu op 136.” Om 15:18 ontving ik het bericht “Wij stoppen even met onze kerkdiensten. Door het coronavirus” van Grada Hildering. Ik hoop dat ik de voorgenomen lezing desalniettemin nog een keer mag verrichten in betere tijden. The work continues.

Daarom memoreer ik voor de geschiedschrijving mijn documenten d.d. 15 maart vanaf 5 januari 1991: 1994 Psychosomatische toestanden Een excuus terzake is hier op zijn minst op zijn plaats 1997 Trade Marks Examination Report of The Patent Office in LondonUw brief van 13 maart 1997Brief van 14 maart 1997 1998 Peter Pan van der Heyden 1999 Beelden uit Noordwijk 2001 Wassenaar,Wassenaar,Wassenaar 2002 Hart verwarmende reacties op Nederlands-Argentijns huwelijk 2003 Vijfde bericht uit de Keizer Karelstad 2004 Red and Purple 2005 Erkenning 2008 Arnhem steunt Vitesse 2010 Post van de Koninklijke Familie van NederlandCervantes.nu teamter attentie van 2011 Bezittingen van Koningin Juliana geveilden 2012 De Maatschappij.

19:35 Gezien A Service of Celebration of Commonwealth Day