MIJN DOCUMENTEN D.D. 16 MAART VANAF 5 JANUARI 1991 EN HET LICHT OP LACAUNE IN FRANKRIJK

Wat kan er in 24 uur veel gebeuren. Ik heb gisteren de hele dag de berichtgeving gevolgd op de Nederlandse televisie. Met name de persconferentie van Minister Arie Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanuit het Ministerie van Veiligheid en Justitie. En om 20:00 klonk er hier in Torremolinos een luid applaus. Veel handgeklap van de mensen die hier noodgedwongen in hun eigen huis zitten opgesloten ten gevolge van het laatste Real decreto van onze Spaanse Regering. Ik heb getwijfeld of ik wel zou doorgaan met mijn berichtgeving uit respect voor de problematiek rond het coronavirus. Het lijkt mij echter niet ongepast om u ook van de ontwikkelingen op de hoogte te blijven houden. Wij zijn momenteel bijna allemaal veroordeeld om vanuit huis te moeten werken. Dat doe ik traditiegetrouw al vanaf 1 februari 1999 vanuit De Zevende Hemel. Zelfs onbezoldigd. Dat schijnt het lot te moeten zijn van een idealist als Don Quichot die vecht voor een betere wereld. De coronacrisis werpt een donkere schaduw over deze tijd. Maar er is ook een lichtpuntje. Ik doel hierbij op de snelle communicatie tussen betrokken partijen. In een noodsituatie als de huidige kan van het ene op het andere moment een land worden platgelegd teneinde ruimte te creëren tot een adequate aanpak van de huidige crisissituatie. Als wij niet zouden kunnen rekenen op het goed functioneren van bedrijven als KPN en Telefónica zouden de snelle besluiten niet hebben kunnen gebeuren en kunnen totale bevolkingen in één klap worden bediend. Vanuit deze achtergrond heb ik het programma Buitenhof gezien met Minister Wopke Hoekstra, Arnoud Boot en Hans de Boer; Diederik Samsom over de Greendeal, een column van Guus Valk van het NRC Handelsblad en De nieuwsfoto met Hanneke Mantel. Ik heb zaterdag ook gekeken naar de Commonwealth Service in Westminster Abbey met het laatste optreden van Prins Harry als lid van de Britse koninklijke familie en begrijp nog steeds niet waarom de Britse Regering heeft geweigerd het door Anthony Julius in december 1996 opgemaakte laatste testament van Prinses Diana vrij te geven.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan La Corona mijn documenten d.d. 16 maart vanaf 5 januari 1991: 1997 Travelling schedule 1998 Het juiste momentSol y Sombra 1999 Het lichtschip is verdwenenLaatste zending maart 1999 aan Liesbeth Halbertsma 2000 Van der Heyden/Halbertsma 2001 Van Cuyk tot Heydent2002 Vijfde congres Spaans in Nederland 2003 Lacaune 2004 Positief denken 2005 Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen 2006 Sight First 2007 Positive thinking 2008 Op weg naar Groningen 2009 BusinessmodelVerslag aan Jan Bloem 2010 Voorbereiding jaarvergadering VDSNWijziging postadres lidnummer 20030101139Beleidsplan Instituto Cervantes BeneluxJaarvergadering VDSN 2010 en andere wederwaardighedenJaarvergadering VDSNWijziging postadres klant nummer 200359029Uw verzoek voor een bijdrage voor Haïti t2011 Mijn testament van 1999 2012 Vernieuwing index Berichten uit De Zevende Hemel. Om 19:00 zal Minister-President Rutte het Nederlandse volk via de televisie toespreken.

14:00 Aanslñuitend aan het bovenstaande las ik in de Telegraaf: 09:01 “Harry en Meghan deze zomer met Archie naar koningin Elizabeth Hoewel Harry en Meghan tijdens hun laatste verplichtingen in Engeland als senior royals hun zoontje Archie thuis lieten in Canada, zou het stel nu toegezegd hebben koningin Elizabeth aankomende zomer te bezoeken met haar achterkleinzoon. Dit meldt The Sunday Times. Volgens de krant was de queen ‘erg verdrietig’ om het feit dat Archie in Canada achterbleef tijdens het laatste bezoek van Harry en Meghan. Dat zou het paar hebben doen besluiten om in de zomer af te reizen naar het Schotse landgoed Balmoral, waar de koningin jaarlijks haar vakantie doorbrengt met andere familieleden. Archie, die in mei zijn eerste verjaardag viert, ziet dan zo goed als zeker ook zijn opa, prins Charles. Of prins William, Catherine en hun drie kinderen eveneens van de partij zijn is nog niet bekend.” Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten waarin Lacaune is vermeld: Familieonderzoek/Instituto Cervantes BeneluxVerdere berichtgevingVijfde bericht uit de Keizer KarelstadLacauneVerdere beleidsontwikkelingHenry Charles Albert DavidDe Da VincicodeDe Engelenburg en het Instituto Cervantes Benelux (1)De Engelenburg en het Instituto Cervantes Benelux (2)Residentie EngelenburgDe eerste president van de Europese UnieOude en nieuwe spelersTony BlairEva Jinek, de tovenaar van Alkmaar en Hans Blankert.

Ik heb Koningin Elizabeth dit verhaal vanmorgen willen besparen. Maar ik kan niet om de feiten heen zoals ik die sinds mijn indiensttreding bij Nieuw Elan na de bijeenkomsten in ‘s-Graveland en Hulshorst in 1989 heb opgetekend.  

15:21 Ik dacht overigens dat de zoon van Harry en Meghan de naam Harrison droeg. Maar het blijkt Archie Harrison te zijn. 16:28 Ontvangen van Blauw Bloed: Koningsdag Maastricht gaat niet door. Koningsdag Maastricht afgelast. De geplande Koningsdag in Maastricht op 27 april gaat niet door in verband met het coronavirus. Dat hebben de gemeente Maastricht en de provincie besloten. De organisatie geeft als reden dat de impact van de maatregelen tegen het virus te groot zijn. Daardoor kan het programma niet gerealiseerd worden zoals de bedoeling was. Op 27 april zou de koninklijke familie de Limburgse stad bezoeken, met als thema ‘Leef Maastricht’. De familie zou de route beginnen op de Sint Servaasbrug, en eindigen op het Vrijthof. Reactie koningspaar Het koningspaar reageerde eerder vandaag op de coronacrisis in ons land. “Wij denken aan alle patiënten en zorgverleners en allen in ons Koninkrijk die nu onder hoogspanning staan”, schrijft het paar onder meer.