THE CROWN, LA CORONA, DE KROON EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 19 MAART VANAF 5 JANUARI 1991 EN HET LICHT OP MONACO

11:00 Ik begin dit bericht inzake de coronacrisis met een citaat uit de nieuwsbrief van de Nederlandse Club Costa del Sol van voorzitter Wilmar Bliek die ik gisteren om 17:57 heb ontvangen: “De Spaanse regering heeft duidelijk een ander plan van aanpak dan de Nederlandse. Mark Rutte en z’n team gaat uit van “nationale weerstand opbouwen” door geleidelijk (gezonde) Nederlanders ziek te laten worden en weer beter (die dan hopelijk immuun worden) en zo de bevolking langzaam resistent te laten worden voor Corona. Pedro Sánchez en z’n regering wil iedereen isoleren voor een periode van enige weken of misschien langer. Doel hiervan is dat er na deze periode niemand meer rondloopt die de ziekte kan overdragen. Beide oplossingen gaan waarschijnlijk lang duren. In Nederland worden de koningsspelen voor eind april en Koningsdag in Maastricht nu al afgeblazen en ik denk niet dat het hier sneller zal gaan. Want hier in Spanje gaan de vieringen van Semana Santa en het April Festival in Sevilla nu al zeker niet door.”

Rond dezelfde tijd (17:02) ontving ik van Blauw Bloed: Beatrice moet huwelijk verplaatsen en las ik vervolgens dit bericht in De Telegraaf:  “Harry en Meghan:’We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig’

Op deze wijze treedt prins Harry in de voetsporen van Zijn Moeder. Dit indachtig heb ik tot 23:20 Gekeken naar deel 9 van The Crown getiteld ‘Assassins’ inzake de viendschap van Koningin Elizabeth met paardenfokker Lord Porchester ofwel ‘Porchey’ totdat de term ‘dekhengst’ viel. Deze term treffen we aan in Retour Nijmegen-Wassenaar IV, Tweede brief uit Parijs: La Vérité, Een appeltje met iemand te schillen hebben en Don Quijote en Sancho Panza op de Veluwe. Ik neem mij voor vanaf nu het raadplegen van The Crown verder te gaan vervolgen. Ik heb vastgesteld dat deze televisieserie is geproduceerd door scenarioschrijver Peter Morgan. In 2007 ontving hij volgens wikipedia zijn eerste Oscar-nominatie voor het beste originele scenario met de film The Queen, het scenario waarmee hij eerder hetzelfde jaar een Golden Globe won. Ik vraag mij af waarom hij in The Queen de heer Robin Janvrin heeft opgevoerd als Private Secretary to the Queen terwijl die functie op 31 augustus 1997 werd vervuld door Lord Robert Fellowes.  

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Mission statement, koninklijk gezin in quarantaine en mijn documenten d.d. 18 maart vanaf 5 januari 1991  mijn documenten d.d. 19 maart vanaf 5 januari 1991: 1996 Beëindiging gedoogbeleid 1997 JohannesburgBevestiging telefoongesprek 1998 Telefoongesprek met de conservator van de Valkhofburcht te Nijmegen 1999 Milagros Rodríguez Falcón Jefe de la Secretaría Particular del Presidente José María Aznar del Gobierno del Reino de España 2001 Wir Herren von Heyden 2002 Eerste bezoek aan de Russische Ambassade te ‘s-Gravenhage 2003 Nieuwe adel 2004 Opvolging van Diana 2006 Persoonlijk onder onsje 2007 Bankenfusies 2008 Geen belangstelling van de Open Universiteit voor het AEPE-congres in Madrid 2009 Johan Agricola 2010 Engels voetbal 2011 Afvaardiging Nederlands Koninklijk Huis bij Huwelijk Prins William bekenden 2012 Ketentransparantie.

Na verzending van het bovenstaande ontving ik om 16:07 van Blauw Bloed het bericht “Eerste royal positief getest op corona vandaag Prins Albert II van Monaco heeft het coronavirus. Dat heeft het prinsdom bekendgemaakt. Voor zover bekend is prins Albert de eerste royal die besmet is met het virus. Volgens het Monegaskische hof gaat het goed met de prins. “Zijn gezondheidstoestand baart hem geen zorgen”, aldus het paleis. In het prinsdom zijn vooralsnog negen besmettingen vastgesteld. (Later meer)”