SAINSBURY’S, SIR WINSTON CHURCHILL, LILLIBET EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 20 MAART VANAF 5 JANUARI 1991

09:30 Na verzending van The Crown, La Corona, De Kroon en mijn documenten d.d.19 maart vanaf 5 januari 1991 en Het Licht op Monaco heb ik vanaf 14:00 tot 14:54 gekeken naar het vervolg van Deel 9 van The Crown. Deze episode doet mij denken aan mijn brief Wedden op het winnende paard van 11 januari 2001. In deze aflevering bevindt Winston Churchill zich in zijn buitenhuis. Vermoedelijk Chequers of Hever Castle. Het blijkt echter Chartwell  te zijn. In Kent. Sir Winston Churchill viert hier zijn tachtigste verjaardag en draagt zijn verantwoordelijkheid vervolgens over aan Anthony Eden uit Durham.

In mijn dossier is Winston Churchill onder meer vermeld in Follow up on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of WalesHever Castle, Royal Tunbridge Wells and Hampton Court PalaceLast night I had a dreamCounsellinggesprek op de Baak te NoordwijkHelderziendheidSylvia Tóth kan aan het werk voor The CompanyGaten in de paarse sokken stoppenCity of glassParaguayQuestion 28 De proef op de somDe overburen van Edward en Sophie in SurreyTony Blair steviger in het zadel dan ooitDe oorsprong van de GuadalquivirHuwelijk Constantijn en LaurentienBoek verkocht in HalifaxChurchill tot grootste Brit gekozenInzake 31 augustus 2003Inzake Her Majesty’s Tax CollectorMy Royal MissionDag van Blenheim PalaceBrief aan Johan Agricola van De Engelenburg (2)DreamweaverAnnual return 2009 verzondenJuliana, Middachten en Sir WinstonBezoekverslag Noordwijk, Rijswijk en Wassenaar en Myrna. In dit verband zag ik dat er in het Verenigd Koninkrijk mensen in lange rijen staan voor de supermarkten.

Onder meer bij Sainsbury’s. Bekend van Woensdag 5 augustus 1998. Om 20:00 klonk er weer een luid applaus uit de huizen van Torremolinos. Vanaf 20:35 heb ik Aflevering 10 van Seizoen 1 van The Crown gezien. Getiteld ‘Gloriana’. Het speelt zich af vanaf kerstmis december 1936 en de verjaardag van Prinses Margaret in Balmoral Castle. Elizabeth wordt hier aangeduid als ‘Lillibet’. De naam Lillibet is in mijn verhaal onder meer vermeld in Lillibet – derde boek verkocht in SeattleNous Maintiendrons ofwel Wij bewaken samen Het FortCongres voor het Nederlandse bedrijfsleven aan de Costa del Sol (2)En dan nu… het systeemEarl Charles Spencer en Ronald BlankensteinOpnieuw Kees van LedeJosé Luis de CelisThe Queen’s CastleCervantes Verzekeringen en Onroerend GoedDe John Wright Band en het Luzac CollegeTien jaar na mijn Royal Mission in Stratford-upon-AvonElka Stegeman en het Haags Juristen CollegeThe Order of the GarterAfspraakbevestigingenHarry Starren en Hein van Hoeckel MalagaHarry Starren –  Voorbereiding op de audiëntie aan het Spaanse HofDiplomauitreiking en ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden in RotterdamKoolschijnHet Haags Juristen College en Huis ter Duin6601 CB 28Voorsprong Obama verdamptThe VerdictErekwestieKoninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden blijft voortbestaanVerslag Arnhem en Den HaagCheckendonDokter Nijsten en mijn ‘Ventures into the United Kingdom’Een fles EstolaVan Noordeinde tot JohannesburgVerstrekte exemplaren Letters to Diana Princess of WalesJaime Alfonsín Secretario del Príncipe de AsturiasDag van Wijchen Baakermat van het Instituto CervantesHampton Court. Tijdens de barbecue aan een groot Schots meer meen ik aan de overkant Ben Nevis te herkennen. Bij Fort William. Dat is niet ver van Loch Ness. Het verhaal speelt zich allemaal af op bekend terrein rond de Royal Deeside in Nassers tijd en het premierschap van Anthony Eden. De problematiek betreft de relatie tussen Margaret en Peter Townsend. In mijn dossier is de naam (Gwyn) Townsend onder meer vermeld in Bericht van de Spaanse Minister-PresidentEarl Charles Spencer en Mr Abraham MoszkowiczDit moi oui engagement ringFeria de Málaga en El Open ArmsRetour Torremolinos-NijmegenEen bijzonder Nederlands-Engels gesprekKathleen Ferrier over de streep.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 20 maart vanaf 5 januari 1991: 1993 Reactie op mijn brief van 17 maart 1993 1994 Integriteit en rode rozen 1996 Uw kenmerk 96M001687 1997 Groen licht 1998 Sylvia Tóth kan aan het werk voor The Company 1999 Cervantes Recruitment and SelectionCounsellinggesprekPlus Ultra 2000 De stalker 2002 Bezoek aan het Koninklijk Huisarchief 2003 Amerikaanse aanval op IrakBezoek aan Nijmegen 2004 Kroon op het werk 2005 Eerste congres van de Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español in ToledoEl Diamantista 2006 Get your kick in the klik again 2007 Jos Florissen 2008 Voorsprong Obama verdampt 2009 Uitnodiging voor Victory Boogie Woogie 2010 Inzake Bank Cervantes BeneluxAEGON/Cervantes Seguros 2011 Malaga-Eindhoven 2012 Eerste dag Nederlands staatsbezoek aan LuxemburgBerichtgeving aan H. MorsinkPied-à-terre in Nijmegen opgezegdWerkgelegenheidsplan voor Nederlandstalige hispanisten ter attentie van de Voorzitter van de Vereniging van Leraren in Levende Talen en Werkgelegenheidsplan voor Nederlandstalige hispanisten ter attentie van het Bestuur van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland VDSN.

Blauw Bloed: Vanavond volgt om 19:00 de toespraak  van Koning Willem-Alexander.