HET LICHT OP DE JAGUAR EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 25 MAART VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van Het Licht op Folkestone en Nuevo Lanjarón in Torremolinos en mijn documenten d.d. 24 maart vanaf 5 januari 1991 zag ik in aflevering S2:A5 van The Crown getiteld ‘Marionettes’ het bezoek van Koningin Elizabeth en Prins Philip aan de automobielfabriek van Jaguar. Met opnieuw fraaie beelden van de Royal Deeside en de entree van Balmoral Castle. In de omliggende bergen wijden zij zich aan ‘hunting and stalking’. Een veel beoefende sport in Britse koninklijke kringen. In dit filmfragment is het de koningin zelf die een hert doodschiet. ‘Un ciervo’ in het Spaans. Zoals ik Prins Philip in mijn brief van 21 december 1996 heb laten weten ben ik nooit erg enthousiast geweest over dit soort aanslagen op een dier waaraan Cervantes zijn familienaam heeft te danken. En zeker niet als een veertienjarige kroonprins de opdracht krijgt om een soortgelijk dierenmisdrijf te begaan. Uit reacties in de Daily Express in deze aflevering blijkt hier dat ik niet de enige ben die daar zo over dacht in 1996. Het geschoten hert doet mij ook denken aan de film The Queen. En Prime Minister Harold MacMillan aan Private Secretary Mrs Caroline ofwel Colin MacMillan van St. James’s Palace. Aflevering S2 A6 is getiteld ‘vergangenheit’ Een geheim document uit WOII opent Elizabeth de ogen voor de grimmige waarheid over een familielid. In casu haar afgetreden oom voormalig Koning Edward VIII. De hertog van Windsor wil weer deelnemen aan het openbare leven. Hier komt de Villa Windsor in Parijs in beeld waarnaar ik op 10 mei 2006 op zoek ben geweest. Het motto van de Prins van Wales was Ich dien. Tijdens het bezoek van de Duke of Windsor aan Londen valt de naam Monckton. Dit doet mij denken aan Rosa Monckton met wie Diana op vakantie was in Griekenland. Op Hydra om precies te zijn. Toen ik mijn voorbereidingen trof voor mijn tweede bezoek aan Kensington Palace. Ook is de naam Coward genoemd die mij aan Ruth Coward doet denken. Van de British Embassy ten tijde van het overlijden van Diana in Le Pitié Saint Salpetrière. De aflevering eindigt met het trekken van de Joker tijdens een spelletje kaart.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten waarin de Jaguar is vermeld: Strategical Perspective 2000Mazda 323Bid for my houseA supporter in BrusselsDe kip met de gouden eierenGebed zonder Van den EndeEl mundo de mañana empieza hoyMy Dear Royal HighnessEerste uitgebreide brief aan Prinses DianaDiana, verhaal van een prinses (Deel 2)Diana, verhaal van een prinses (Deel 3)De ontbrekende foto en mijn documenten d.d. 25 maart vanaf 5 januari 1991: 1992 Reisschema Spanje 1997 The Educational Programme of Eton CollegeUw kenmerk NM 964/275NeBIB 1998 News of the World 1999 Probleemoplossing 2001 A star is born 2002 Start van het Colloquium in de MGIMO Universiteit 2003 Koninklijke Driehoek bezoekt Brasilia 2004 Jaarvergadering VDSN 2004 2005 Terugblik op Witte Donderdag 2006 Transparantie 2007 Zomertijd een nieuw record 2008 Hillary Clinton heeft zich klaarblijkelijk vergist 2010 De workshop van vanavond 2011 Grote bedrijven en 2012 Eerste depot handelsmerk tien jaar verlengd.