HET LICHT OPNIEUW OP BRUSSEL EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 26 MAART VANAF 5 JANUARI 1991

14:00 heb ik naar aflevering S2:A7 van The Crown getiteld ‘Matrimonium’ gekeken. Hierin zien wij Prinses Margaret en Antony Armstrong Jones in een appartement in een straat in Brussel die mij herinnert aan mijn bezoek aan de Laekense Straat op 6 november 1996. Het verhaal speelt zich af in augustus 1959. 11:50 Ontvangen van Blauw Bloed: Britse prins Charles besmet met coronavirus Reden om vanaf 20:53 tot 22:00 te kijken naar aflevering S2:A9 ‘Paterfamilias’ van The Crown. Hierin zien wij Koningin Elizabeth  in Windsor Castle uit het raam kijken naar Eton College. Charles schrijft een brief aan zijn Oom Dickie waarin hij laat weten dat zijn moeder Eton College voor hem heeft gekozen als Middelbare School. Vanzelfsprekend komen bij deze beelden ook mijn dierbare herinneringen wederom naar boven. Eton betekent immers veel voor mij. Reeds vanaf mijn tijd op het Nijmeegs Lyceum. En om nooit meer te vergeten: mijn onderhoud op 23 april 1997. Prins Philip is het er echter niet mee eens en adviseert Gordonstoun in Schotland. Ik ben niet erg vriendelijk geweest voor Charles tussen 28 augustus 1996 en 31 augustus 1997. Maar ik leef nu wel met hem mee in deze moeilijke tijd.  Deze episode geeft ook een dramatisch beeld van de middelbare schooltijd van Philip in de Schotse Hooglanden. Hierop terugblikkend ben ik blij dat William en Harry naar Eton zijn gegaan. 12:00 Hier luiden de noodklokken van de kerk van La Virgen de La Carihuela.

Nieuws van vandaag 10:45: “Coronapatient Charles onder vuur voor vlucht naar Schotland Dat prins Charles naar Schotland is vertrokken om daar te herstellen van het coronavirus wordt hem niet in dank afgenomen. „Het is een schande. Deze actie is niet alleen egoïstisch maar ook gevaarlijk”, zo is woensdag te lezen in de Schotse krant The National. De Schotse overheid riep de Britten een paar dagen geleden nog op niet naar Schotland „te vluchten voor corona.” „Als je ergens anders woont, gebruik de Schotse Hooglanden dan niet als middel om jezelf te isoleren. Mensen die hier wonen proberen de regels van de overheid te volgen en de voortdurende stroom van campers en ander verkeer dat de steden wil ontsnappen, helpt daar niet bij”, zo twitterde Kate Forbes, de Schotse kabinetssecretaris voor Financiën. „Charles had het advies van de regering moeten opvolgen en thuis moeten blijven. Zeker in zijn rol als senior lid van de koninklijke familie had hij het goede voorbeeld moeten geven en de verspreiding van het virus moeten voorkomen”, klinkt de kritiek in de krant. Eerder vroegen mensen zich af waarom de prins en zijn vrouw wel snel getest werden, terwijl miljoenen medewerkers in de Britse gezondheidszorg geen test kunnen krijgen. Woensdag werd bekend dat de Britse troonopvolger (71) het virus heeft. Hij heeft milde klachten, is in goede conditie en maakt het naar omstandigheden goed. Hij herstelt in Schotland in afzondering van zijn echtgenote Camilla, die het virus niet heeft.”

Meghan verbiedt Harry naar zieke vader te gaan Meghan zou prins Harry verboden hebben om te reizen. En dus ook om nu naar Engeland te vliegen om zijn zieke vader prins Charles te bezoeken. Dat vertelt een bron aan Daily Mail. Prins Charles bleek woensdag besmet te zijn met het coronavirus en zit met Camilla in zelfisolatie in Schotland. Harry zou hem daarom nu maar wat graag willen bezoeken. Maar Meghan vindt het in deze tijden van corona niet goed dat Harry überhaupt reist. De Canadese overheid verbiedt geen vluchten naar Engeland, maar raadt in het algemeen wel alle niet-essentiële reizen naar het buitenland af. Reizigers die terugkeren naar Canada wordt gevraagd veertien dagen in zelfisolatie te gaan.

En 10:54 “Video: Koning weer op corona-werkbezoek Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Den Haag liet de koning zich informeren over het terughalen van gestrande Nederlanders in het buitenland. Willem-Alexander begon zijn bezoek in het ‘24/7 BZ contactcenter’ waar hij met medewerkers sprak. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bezig om gestrande Nederlanders in het buitenland te helpen bij hun terugreis als zij dit zelf niet kunnen. Ook staan zij Nederlanders in het buitenland bij die op andere manieren door het coronavirus problemen ondervinden. Na het bezoek aan het contactcentrum sprak de koning met een aantal medewerkers van landenteams over complexe aan corona gerelateerde zaken waar zij zich nu mee bezighouden. Tot slot nam Willem-Alexander deel aan een videoconferentie met de ‘chef des postes’ en enkele medewerkers van Nederlandse ambassades in Rome en Peking over de problematiek waar zij nu mee geconfronteerd worden. Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. Een video van het gehele bezoek van de koning volgt later op de website en onze socials. Zaterdag een uitgebreid verslag in Blauw Bloed om 19.50 uur op NPO2.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 26 maart vanaf 5 januari 1991: 1992 Visita a España 1993 Gespreksverslagen 1996 Relatie Nederland-Frankrijk 1997 Visit to NeBIB in MaarssenYo quiero mucho más 1998 El Padrón del Ayuntamiento 1999 Eurotop 1999 in Berlijn 2000 Wilma Vis 2002 Kennismaking met Galina Románova en Carlos en Sara Saz 2003 Verdere beleidsontwikkeling 2004 See you in court 2007 Ontwikkeling Bank Cervantes 2008 Elton John in New York 2009 Crisisberaad 2010 Onderweg naar HilversumDe ontmoetingsavond van 25 maart 2010 2011 Martin Metselaaren 2012 Spaans in Spanje en Cervantes Holding.