IN DE VOETSPOREN VAN DE BEVRIJDING

Vanavond wordt om 20:35 door Omroep MAX de reportage In de voetsporen van de bevrijding uitgezonden uit mijn geboortestreek. Gepresenteerd door Philip Freriks. In dit verband memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Het Licht op St James’s Palace in Londen en mijn documenten d.d. 17 april vanaf 5 januari 1991 terugblik op 18 april 1997 en mijn documenten d.d. 18, 19 en 20 april vanaf 5 januari 1991 mijn bericht van dinsdag 17 januari 2017 11:00 luidende: “Vandaag is de stroom uitgevallen in Amsterdam. Na verzending van MAANDAG 16 JANUARI 2017 20:00 DE UNIVERSITEIT VAN LAS PALMAS DE GRAN CANARIA, HET COMITÉ CIENTÍFICO VAN DE ASOCIACIÓN EUROPEA DE PROFESORES DE ESPAÑOL EN SAMENVATTING VAN HET JAARVERSLAG VAN HET SPAANSE INSTITUTO CERVANTES 2016 MET VERBINDINGEN NAAR HET BELEIDSPLAN INSTITUTO CERVANTES BENELUX heb ik op NPO 2 naar De slimste mens gekeken onder leiding van Philip Freriks en onder het toeziend oog van Maarten van Rossem. Een sterke volhouder in dit programma is de huidige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van het Koninkrijk der Nederlanden, de heer Klaas Dijkhoff. Hij vertoont qua uiterlijk met snor en baard een bijzondere gelijkenis met Tsaar Nicolaas II en Koning Felipe VI van Spanje wiens kersttoespraak van 24 december 2016 ik gisteravond heb gezien en gehoord. Philip Freriks herinnert mij aan het Taalcongres dat ik in 1998 in de RAI in Amsterdam heb bijgewoond als beschreven in Investeren in relatie.

Het nieuws van vandaag in De Telegraaf: “ Tv-tycoon De Mol mengt zich in strijd om TMG  John de Mol raakt rechtstreeks betrokken bij de strijd om Telegraaf Media Groep. De tv-tycoon heeft een belang van 18,4% genomen in het uitgeversbedrijf. Het belang lijkt afkomstig van investeringsmaatschappij Dasym dat meldt dat het belang in TMG is teruggevallen naar 0%. Over het bezit van TMG (onder meer uitgever van De Telegraaf) woedt een strijd. Grootaandeelhouder VP Exploitatie heeft samen met de Belgische uitgeverij Mediahuis interesse om een bod op TMG uit te brengen. Tot op heden hebben de bieders toezeggingen op 55% van de aandelen. Daarin zitten nog niet de aandelen van De Mol. Een formeel bod van VP Exploitatie en Mediahuis wordt begin maart verwacht. Belang gestegen Het belang van Dasym (meer dan 20%) lijkt te zijn verdeeld tussen John de Mol en Delta Lloyd, die beide al aandeelhouder waren in Dasym. Naast de melding van De Mol heeft Delta Lloyd gemeld dat het belang in TMG is gestegen naar 11,2%. Het is nog onduidelijk wat De Mol wil met zijn belang in TMG. Delta Lloyd heeft zijn steun al toegezegd aan het bod van Mediahuis en VP Exploitatie. De duidelijkheid over de verkoop van de aandelen ontstond dinsdagmorgen door een melding bij de Autoriteit Financiële Markten.” Next step Cervantes Produkties. Tot ziens in Paleis Soestdijk

Die Sonne kan warten Volgend jaar dan maar in Rotterdam. Ik heb zojuist met mijn buren Carlos en Maria Alonso op het balkon staan klappen. Langzaamaan voegden zich er meer buren bij. Ik denk dat dit de kern is van mijn Cervantesplan. Samen kunnen we elke uitdaging aan. Met dank ook aan Mark Rutte.