TERUGBLIK OP 19 EN 20 APRIL 1997 EN HET LICHT OP EEFDE BIJ ZUTPHEN

15:05 Het NOS Journaal meldde vanmorgen het volgende inzake Prins Harry: “Prins Harry en zijn vrouw Meghan willen de grote Britse tabloids niet meer te woord staan. Dit schrijven ze in een brief aan de belangrijkste roddelkranten. Het paar wil dat de roddelpers niet langer geld verdient aan verhalen die in hun ogen verdraaid of opdringerig zijn. Daarom krijgen ze geen interviews meer en ook geen foto’s. Harry en Meghan schreven dat de media het volste recht hebben om over hen te schrijven. Maar niet op basis van leugens. Het stel besloot eerder al af te zien van hun koninklijke titels. Ze willen een leven in de luwte in Amerika”. Hij heeft groot gelijk. Dat heb ik zijn moeder al op 17 juli 1997 geadviseerd en vele malen vaker. Ik had zelfs een registratiesysteem in ontwikkeling om die fotografen een rekening te sturen voor elke ongeautoriseerde foto die zij van haar zouden maken. Er was in Nederland zelfs een wet in ontwikkeling om haar tegen dat soort prakrijken te beschermen zodra wij onze intrek zouden nemen in De Engelenburg in Brummen. Dat is te lezen op blz. 336 van mijn boek. ‘Security measures’ hadden toen mijn hoogste prioriteit. In dit verband gaan mijn gedachten terug naar mijn historische reis van 17 tot en met 30 april 1997 en memoreer ik terzake aansluitend aan mijn bericht In de voetsporen van de bevrijding mijn verslagen voor Diana van mijn bezoek op 19 en 20 april 1997:  19 April 1997 Presenting myself at Kensington Palace en 20 April 1997 Attending the Choral Evensong at Westminster Abbey.

Het NOS Journaal toonde ook beelden van de nieuwe schutsluis in het Twentekanaal bij Eefde. Hierdoor gaan mijn gedachten ook uit naar mijn documenten waarin Eefde is vermeld: Gebed zonder Van den EndeNieuwsbrief 001 en 002Kiezen van een uitgever en sponsoringOnze butler Paul BurrellChurchill tot grootse Brit gekozenVerdere beleidsontwikkelingAdvocaten: No cure no pay beperkt toegestaanAfleggen van De EedThe World is My Witness (2)El Gran Teatro del MundoThe Daily Express en Kroonprins ConstantijnInzake Paul BurrellRetour Nijmegen ZutphenGrandes cambios – grote veranderingenNederland-Kameroen 2-1Berichtgeving aan Alexander Pechtold, Johan Agricola en Liesbeth HalbertsmaRondom Paleis Huis de Voorst te EefdeTijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon doorEjemplares entregados del libro Letters to Diana Princess of WalesDe slag om de Eerste Kamer kan beginnenEen Heydense Tweede Paasdag en Sergeant David SharpDe Europese Rechtsstaat is van start gegaanBurgerservicenummer en Pim KaperMr Abraham Moszkowicz en het gelijk van Maarten van RossemEva Jinek, de tovenaar van Alkmaar en Hans BlankertAngels and the Queen’s Christmas broadcastGuillaume Lesèvre, Haags Juristen College en Koninklijke DienstWoudschoten, Diana en de Europaleague en Open dag Huis de Voorst. Ik werk mijn communicatie bij voorkeur schriftelijk af. Dat doe ik al jaren teneinde misverstanden te voorkomen onder het motto ‘Wat je schrijft dat blijft’. Ik heb in ieder geval een afspraak voor morgen afgezegd vanwege eventueel besmettingsgevaar. Tot ziens in Brummen.