HACKFORT BIJ VORDEN, TERUGBLIK OP 22 APRIL 1997, HET LICHT OP HET CATSHUIS EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 22 APRIL VANAF 5 JANUARI 1991

09:00 Na verzending van mijn bericht In memoriam Luis Sepúlveda, terugblik op 21 april 1997 en mijn documenten d.d. 21 april vanaf 5 januari 1991  zag ik op het NOS Journaal beelden van het Landgoed Hackfort bij Vorden. Het bezorgde mij een gevoel van heimwee. Hackfort is namelijk vermeld in Joannes Everhardus Canisius van der Heyden van Baak en nazaten, De nieuwe vrijheid met ontvangst door Burgemeester Mevrouw de Stigter te Maarn en Afleggen van De Eed. In dit verband verwijs ik Secretaris/Penningmeester Geert Peters naar Cervantes Incasso.

De Telegraaf meldde gisteren Herstellende Britse Premier Johnson spreekt met Koningin Elizabeth LONDEN – De van een corona-infectie herstellende Britse premier Boris Johnson zal later deze week telefonisch overleg voeren met de Britse koningin Elizabeth. Dat melden meerdere Britse media. Volgens persbureau Reuters gaat Johnson daadwerkelijk op bezoek. De regeringsleider is nog niet weer aan de slag gegaan, benadrukte een woordvoerder. Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab is nog zijn vervanger. Het gesprek met de koningin is het eerste in drie weken. Johnson was in de tussentijd opgenomen in een ziekenhuis, waar hij een tijdje op de intensivecareafdeling lag. Hij belt later dinsdag met de Amerikaanse president Donald Trump. Het nieuws over het overleg met Elizabeth komt op de dag dat de Queen haar 94e verjaardag viert. Door de coronacrisis doet ze dat in de beslotenheid van kasteel Windsor. Alleen echtgenoot prins Philip is aanwezig. De gebruikelijke festiviteiten voor de koninklijke verjaardag zijn afgelast. Voor het eerst in 68 jaar worden er geen saluutschoten afgevuurd. Ook vervalt in juni Trooping the Colour, de militaire ceremonie bij de officiële viering van de koninklijke verjaardag, met na afloop de balkonscène.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verslag van 22 april 1997 ter attentie van Prinses Diana: The changing of the Guard at Buckingham Palace and presenting my Christmas present at Kensington Palace

En een samenvatting van mijn documenten d.d. 22 april vanaf 5 januari 1991: 1993 Brief aan Jan Wilzing 1995 Beschikking 8509286 1996 Brief aan de Minister van Buitenlandse Zaken Voor deze De Ambassadeur voor Internationale Culturele Samenwerking Mr. J.A.F.M.F. Förster 1997 The changing of the Guard at Buckingham Palace and presenting my Christmas present at Kensington Palace 1998 Changing of the Guard 2001 Fusiebesprekingen Koninklijke Luchtvaartmaatschappij KLM met Iberia en British Airways klaarblijkelijk doorkruist 2002 Naar Spanje terug 2003 Koninginnendag 2003 2004 Zeven jaar na dato 2005 Diana, verhaal van een prinses (Deel 3) 2008 Tien jaar Kroon op het Werk in de Jardín de la Luz op Ibiza 2009 Van El Calafate naar Buenos Aires Beelden vanaf minuut 1:29:35 met bezoek aan het woonhuis van Presidenta Cristina Kirchner de Argentina 2010 De weg naar La Coruña loopt via Wassenaar 2011 Goedkeuring van Koningin Elizabeth II voor huwelijk van His Royal Highness Prince William Arthur Philip Louis 2012 Hervormen.nu en Cervantes.nu 2018 Cervantescruise zondag 22 april Nauplion Griekenland

In dit verband doet het mij deugd dat de huidige Nederlandse Minister-President Mark Rutte elke zondag met zijn ‘outbreak management-team’ bijeenkomt in het Catshuis. In mijn dossier is het Catshuis namelijk vermeld in Instituto Cervantes Benelux (3) ter attentie van Minister van Binnenlandse Zaken Zijne Excellentie H.F. Dijkstal van het Koninkrijk der Nederlanden, Engagement on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales, Bezoek Britse ambtgenoot ter attentie van Minister-President Zijne Excellentie Drs Wim Kok van het Koninkrijk der Nederlanden, Algemene beschouwingen, Mijn mobiele telefoon, Knopen hakken, Licor Cuarenta y Tres y el Neerlandés trabajador, Bezoek aan Groningen, Delfzijl, Zoutkamp en Schiermonnikoog, De koninklijke weg naar Valkenswaard, Het goudgeel van de Stichting Beroepsgerichte Opleidingen (SBO), Vaar wel mijn dierbare Keizer Karelstad en De kroonprinsconnectie.

Long Live The Queen