DE VERJAARDAG VAN KONING WILLEM-ALEXANDER TERUGBLIK OP 27 APRIL 1997 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 27 APRIL VANAF 5 JANUARI 1991

09:00 Na verzending van Terugblik op 26 april 1997 en mijn documenten d.d. 26 april vanaf 5 januari 1991 en Het Licht op Wientjes en Pedro Sánchez zag ik beelden van het eerste koninklijke huwelijk na het herstel van de monarchie in Spanje in de kathedraal van Sevilla op 18 maart 1995 tussen HRH Infanta Elena van Spanje en Don Jaime de Marichalar. Sevilla is vermeld in het verslag in ‘De Vliegende Hollander’ getiteld En toen kwam Sevilla in zicht en beschreven in mijn dagboek van 26 juni 2002. Sevilla is de plaats waar  onze jarige Willem-Alexander en zijn echtgenote elkaar voor het eerst hebben ontmoet tijdens de jaarlijkse Feria in april 1999. Daarom hef ik vandaag op de eerste plaats het Wilhelmus aan voor onze jarige koning.

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij onverveerd,
den Koning van Hispanje  
heb ik altijd geëerd.

Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik toch vroom mag blijven,
uw dienaar t’aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.

Van harte gefeliciteerd Majesteit en nog vele gezonde jaren met vrouw en kinderen toegewenst vanuit De Zevende Hemel aan de Spaanse zuidkust.

Op Zijn dertigste verjaardag bevond ik mij in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verslag van 27 april 1997 ten behoeve van onze geliefde – te vroeg overleden – Prinses van Wales: Reverend David Brindley at St. Mary’s Church and the peacock of Warwick Castle. Voor mij blijft dit dus helaas een Koningsdag met een zwarte rand. En dat geldt vanzelfsprekend ook voor al onze dierbaren die door het coronavirus zijn getroffen. Laten we hopen en bidden dat we uit deze rampzalige periode als een fenix zullen herrijzen. In dit verband denk ik altijd terug aan de beeltenis achter de preekstoel in de Johanneskerk aan de Hazenkampseweg in Nijmegen. “Een zaaier ging uit om te zaaien” stond er boven dat fresco. In dit Licht hoop ik dat u deze documenten d.d. 27 april vanaf 5 januari 1991 kunt zien als bouwstenen voor een nieuwe toekomst: 1997 Reverend David Brindley at St. Mary’s Church and the peacock of Warwick Castle 1998 Employability 1999 De Kracht van Het GeloofGelukwens 2000 A sus 33 años ter attentie van Gran HermanoA sus 33 años ter attentie van Zijne Koninklijke Hoogheid De Prins van Oranje 2001 Willem-Alexander 34 jaarFelicidades (1) 2002 Felicidades (2) 2003 In verband met morgen 2004 Metateatralidad 2005 Inauguratie 2006 Willem-Alexander 39 jaar 2007 Bij de veertigste verjaardag van Kroonprins Willem-Alexander 2008 Willem-Alexander 41 jaar 2009 Buenos Aires-Madrid 2010 Kroonprins Willem-Alexander 43 jaarNog twee dagen 2011 Prins Willem-Alexander 44 jaar 2012 Prins Willem-Alexander 45 jaar 2016 Nederlandse Koningsdag in Torremolinos Spanje met de Nederlandse Club Costa del Sol Ilona zingt Rivers deep mountains high 2017 WilmarThe King’s blues Frank van Lieshout –  Deelnemers aan de Koningsdag van de Nederlandse Club Costa del Sol Koningsdag in La Carihuela 2019 Koningsdag op het plein in La Carihuela día del Reino de Los Países Bajos Nederlandse Koningsdag bij Hans en Grietje en Café de Brabander in Torremolinos aan de Costa del Sol Ik wens u een prettige Koningsdag John van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux

10:17 Ontvangen van Blauw Bloed: Onze koning is jarig 13:02 Ik word goed op de hoogte gehouden door het thuisfront: Koningsdag door de koninklijke familie en in het land 18:23 Dank je wel Jeroen: Nagenieten: Dit was Koningsdag thuis 19:54 Prettige avond.