MIJN DOCUMENTEN D.D. 1 MEI VANAF 5 JANUARI 1991

Aansluitend aan mijn bericht La reina de Bellavista, Koningin Wilhelmina, Terneuzen en mijn documenten d.d. 30 april vanaf 5 januari 1991 ontving ik om 13:57 van Blauw Bloed het bericht Prinses Amalia bedreigd door ex-militar. Ik ben blij dat Astrid Kersseboom dit probleem in het NOS Journaal van 18:00 heeft gemeld. Ik zat vreselijk met dit bericht in de maag. Ik beschouw een beschadiging van ofwel een aanval op een lid van ons Koninklijk Huis als een aanval op onze organisatie. En zeker als het ons toekomstige staatshoofd betreft van Nederland. Van de Evangelisch Omroep ontving ik dit bericht: “do 30 apr. 19:33 Beste meneer/mevrouw Van Der Heyden, Onlangs heb je meegedaan aan een winactie van Blauw Bloed. Wellicht heb jij hierdoor nu wel een royal in de woonkamer staan. Hartelijk dank voor je deelname aan de winactie en jouw betrokkenheid. Bij de EO werken we met veel passie aan Blauw Bloed. Een programma over de prominente en verbindende rol van ons koningshuis in de Nederlandse samenleving. Wij willen de koninklijke familie dichtbij jou als kijker brengen en zo de verbinding zichtbaar maken. Verbinding is ook voor de EO een belangrijk thema. We hopen dat jij hierin betrokken wilt zijn. Daarom doen we een beroep op jou om lid te worden van de EO. Je bent al lid voor €18 per jaar en draagt daarmee bij aan het voortbestaan van Blauw Bloed. Word jij EO lid? Hartelijk dank, Jeroen Snel, Presentator Tirza van der Graaf, Online redacteur”. Na ruggespraak met mijn oudste zoon heb ik daarvan afgezien. Het is immers wel heel merkwaardig dat Jeroen Snel en Tirza van der Graaf mij als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux hebben aangeduid als “meneer/mevrouw Van Der Heyden”. Voorts zond ik Drs Léontine Freeve de Vrijer van de Asociación Europea de Profesores de Español dit bericht: “do 30 apr. 21:15 aan Leontine Hallo Léontine, Voor de goede orde laat ik je weten dat ik je tot nader orde van mijn mailinglist heb verwijderd omdat ik jou niets nieuws heb te melden. Hartelijke groet, John”. Het is immers zaak dat alle bij mijn beleidsplan betrokkenen de gelegenheid krijgen om de hand te leggen aan de definitieve versie van ons samenwerkingsverband alvorens het eerstvolgende AEPE-congres in Úbeda van start gaat. Mijn horoscoop luid vandaag ‘U zit vol ideeën op uiteenlopende terreinen en zult geïnteresseerd zijn in een reis later dit jaar of in 2021. Doorbreek uw routine en de wijze waarop u gewoonlijk over dingen denkt. Bel een vriend(in) die steun nodig heeft’. Hierbij denk ik aan Léontine. Zij is van zeer grote betekenis voor alle hispanisten in Nederland. Eerst als bestuurslid van de Vereniging Spaans op School en vervolgens als activiste voor de Asociación Europea de Profesores de Español. Ik heb aan congressen en colloquia met haar deelgenomen in Cáceres, Moskou, Lorca, Alcalá de Henares, Segovia, Valladolid, Parijs, Málaga, Santander, Madrid, Buenos Aires, Estepona, La Coruña, Cuenca, Gijón, Jaca, Ávila, Burgos, Palencia, Gran Canaria, Zamora en San Sebastián. Het lijkt mij goed om dit eerst eens te laten bezinken en vervolgens te evalueren met de vraag Wat hebben deze congressen bijgedragen aan mijn initiatief van 5 januari 1991?

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 1 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 Valladolid Casa de Cervantes 1993 Operatie Spider 1994 Bezoek aan het Revius Lyceum in Doorn 1998 Dianazegels 2000 Op de koffie 2001 Terugblik op Koninginnendag 2001 in de Puerta del Sol 2002 Koninginnendag in de Puerta del SolKennismanagement en deadlines 2003 De vergulde sleutel 2005 Unidad, Justicia y Libertad 2006 Safety and Security in Noordwijk en Wassenaar 2007 Koninginnendag 2007 aan de Costa del Sol 2008 De nieuwe statistiek van 1 mei 2008 2009 Koninginnendag 2009 en de ramp van ApeldoornOverschrijding deadline 2010 AA 81 2011 Arnhem Oranjestad en 2012 Eindhoven-Malaga.