HET LICHT OP FEMKE HALSEMA EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 6 MEI VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van mijn bericht Nederland 75 jaar bevrijd  heb ik een bezoek gebracht aan Clínica dental Milenium. Dr Victor R. Skogman heeft daar een kies getrokken en een implantaat geplaatst. Na thuiskomst verzond ik binnen het kader van onze 75-jarige bevrijdingsdag het bericht ‘En conmemoración del 5 de mayo’ Al Presidente Don Rafael del Moral de la Asociación Europea de Profesores de Español met afschrift van mijn brief Carta en conmemoración del 5 de mayo para Su Real Majestad Don Juan Carlos de Borbón y Borbón Rey de España en kopie aan mijn buurman Carlos Alonso. 6 mei is voor mij altijd een bijzondere dag omdat op deze datum in 1944 mijn ouders Floris van der Heijden en Eliza Maria van den Broek in het Stadhuis van Nijmegen in de echt zijn verbonden. Kort nadat de stad door de geallieerden op 22 februari in puin was gebombardeerd. Het doet mij deugd dat daar maandagavond op de Dam in Amsterdam aandacht aan werd geschonken namens de 96-jarige Cor van Dijk, zijn kleindochter Jo, de 80-jarige Cor Theunissen en zijn kleindochter Roos. Ik hoorde nu voor het eerst dat het Amerikaanse bommenwerpers waren die mijn geboortestad hebben vernietigd. En geen Engelse bommenwerpers. Dat werpt een heel Nieuw Licht op de zaak. In dit verband ontving ik van Piet Visser dit bericht: “pieter visser 16:10 aan mij Hallo John, Dank voor je uitgebreide mail. Wij hebben gisteren naar de uitzending op de Dam gekeken. Ik neem aan dat jij dat ook hebt gedaan. Het was een sobere en ingetogen plechtigheid. Wat ons opviel was dat het Wilhelmus niet werd meegezongen door de Burgemeester van de hoofdstad van Nederland. Dat is toch wel bijzonder. Ik weet niet of het jou ook is opgevallen. Hartelijke groet Piet Visser”

Ik vind deze opmerking dermate intrigerend dat ik heb besloten mijn reacties hieronder weer te geven met de daarbij behorende verbindingen.

17:22 aan pieter Hallo Pieter, Je bedoelt Femke? Nee dat was mij niet opgevallen. In de tijd dat ik haar op zaterdagochtend leerde kennen in de Florin & Firkin in Utrecht tijdens de opnames van Spijkers met koppen voerde zij altijd het hoogste woord. En wilde alles van mij weten. Klaarblijkelijk heeft ze nu gekozen voor wat meer bescheidenheid. Het zwart stond haar goed. Zongen de andere vijf ‘poppetjes’ wel mee? Ik zal dat nog eens opnieuw bekijken.

17:29 Pieter Visser aan mij Hallo John, Ja bekijk het nog maar eens goed. Volgens mij zongen in ieder geval wel mee Willem-Alexander, Máxima en Mark Rutte. Met ons gaat het goed. We zijn wel blij dat we naar buiten kunnen voor een wandelingetje. Hopelijk ervaar jij het ook zo.

18:19 aan Pieter Dank voor jouw reactie. Je hebt mij wel aan het denken gezet. Toen ik op Neude 30C in Utrecht woonachtig was was Femke Halsema actief voor haar politieke partij Groen Links. Zij hadden toen als verkiezingsleus ‘Paars belooft de Hemel. Wij beloven de aarde’. Dat is mij toen flink in het verkeerde keelgat geschoten omdat paars mijn huiskleur is. In dit verband memoreer ik mijn brief Liesbeths maten van 2 mei 1998. Haar voorman was Paul Rosenmöller. Bekend van de uitspraak ‘Het speelveld is uitgezet en de wedstrijd kan beginnen’ tijdens de begrotingsdebatten van september 1996  in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hij heeft er toen aan toegevoegd ‘en de winnaar is al bekend’. Dat had te maken met mijn favoriete hobby: dammen. Ofwel El juego de damas. Ik werkte altijd vanuit een gesloten verdediging. Op dat gebied is het lang geleden dat ik een partij verloren heb. De laatste keer was vorig jaar 28 maart. Overdrachtelijk gezien. Liesbeth heeft in dat verband ooit eens gezegd ‘John zal als een fenix herrijzen’. Een mooie verwijzing naar Herrijzend Nederland op deze 75ste bevrijdingsdag. Daarom geef ik de Nationale Herdenking nogmaals een plekje in dit bericht. Om 19:45 heb ik onze kaars ontstoken en om 20:00 The Rose vanaf mijn balkon ten gehore gebracht. Na zes Oranje met rood gekleurde gebakjes uit Cuenca te hebben gekocht. Daarom begrijp ik heel goed het bericht van de astroloog van gisteren. Het is nooit mijn bedoeling geweest om te vergeten. Dat is immers uitgesloten. In het bericht van een kwart eeuw geleden heb ik willen aanduiden dat het belangrijk is om te kiezen voor een nieuwe toekomst en het verleden achter ons te laten. Ik heb de puinhopen ook gezien in Krefeld toen ik voor het eerst met de trein met mijn ouders op vakantie ging naar Vomp bij Schwaz in Oostenrijk. Alle verhalen die ik toen heb gehoord zitten nog altijd tussen mijn oren. Onze gastheer was de heer Perlinger. Een amabele Tiroler. Wij hielden ons niet bezig met de politiek. En in die tijd was ik mij als kleine jongen vanzelfsprekend niet bewust van hetgeen zich indertijd tussen Oostenrijk en Duitsland had afgespeeld. Mijn vader was echter zeer geïnteresseerd in die toestand. Niet in het minst omdat hij een verfent bewonderaar was van de Oostenrijkse muziek. Vanuit die achtergrond denk ik aan The London Symphonies van Joseph Haydn. Prettige avond en hartelijke groet aan Stineke. John 20:57 P.S. Zojuist is onze kaars van mijn balkon naar beneden gevallen. Ik heb nu nog slechts de kandelaar over die ik van Geesje ter leen heb gekregen. 22.04 De kaars is terug. Hij is terechtgekomen op de auto van mijn benedenbuurman Alberto van piso 205. De voorruit van zijn auto is hierdoor beschadigd. Hij neemt contact op met zijn verzekering.”

In dit verband loop ik mijn checklist na waarin Femke Halsema is vermeld: Retour Nijmegen-Wassenaar II, 25 jaar democratie in Spanje, Verkiezingsuitslag Nederland, Inzake 31 augustus 2003, Boris Dittrich, Frank de Grave en Gijs van Amstel, Después del mundial todo va a cambiar, Parlementsverkiezingen in Nederland, De weg naar Buenos Aires, A brand new start, Día de decisiones en la Sala Trêves en la Residencia de los Países Bajos, Boris van der Ham en Het Valkhof, Rutte, Pechtold, Halsema en Cohen, Nederland-Kameroen 2-1, Wallage en Rosenthal informateurs, De machtigste vrouw van Nederland, Mijn 63ste verjaardag 25 jaar Andalusische inspiratie, Guillermo Alejandro no a Zürich para el Benelux, Halsema stapt op Jolande Sap is gekomen, Goedkeuring van Koningin Elizabeth II voor huwelijk van His Royal Highness Prince William Arthur Philip Louis en mijn documenten d.d. 6 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 Mis 10 Mandamientos de Salamanca 1998 Schaakmat 2000 Zeven als woordspeling op saven 2001 Good Intent 2002 Your ref 1: Ref LFP/3300636/JL Your ref 2: DEB/3300636/CD4E on behalf of Companies House Cardiff Wales United KingdomSpiderman enorm kassucces in VSInstituto Cervantes Ltd (1)Brief Dagboek voor de Minister-PresidentFaxbericht Dagboek voor de Minister-President 2003 The Young Tchaikovsky 2004 Beleggen 2005 Healing 2006 Als een vorst naar Frankrijk 2007 The Order of the Garter 2009 Integriteitsmanagement 2010 Terug in De Zevende Hemel aan de zuidkust 2011 We’ll meet again en 2012 Guus Meeuwis: Wij zullen doorgaan.