DE PERSCONFERENTIE VAN MARK RUTTE, TERUGBLIK OP 1992, MIJN DOCUMENTEN D.D. 20 MEI VANAF 5 JANUARI 1991 EN ‘POPPETJE NUMMER ÉÉN’

Na verzending van Love shine a light, terugblik op 1992 en mijn documenten d.d. 19 mei vanaf 5-januari 1991 zag ik Katrina & the Waves met ‘Love shine a light’ tijdens het optreden op 9 maart 1997. Voordien kreeg ik een telefoontje van een Spaanse dame die zei namens het Spaanse kankerfonds te spreken. Hierop heb ik niet gereageerd. Maar ik moet nu wel denken aan de vraag Must everything go to the Cancer Fund? Op pagina 299 van mijn boek. Katrina Leskanich doet mij veel aan Diana denken. Na lange tijd is Anne Collins weer op bezoek geweest. Haar dochter woont in Sussex. Vanaf 19:00 heb ik gekeken en geluisterd naar de persconferentie van Minister-President Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vanuit deze achtergrond vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 20 mei 1992.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 20 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 De dag van Nuevo EspírituCERYSE Madrid (als boven) 1997 A lot of work today, Removal to Utrecht and Report 20 How to build the bridge and to become the partner 1998 Rechercheonderzoek 1999 Government Game 2001 Veertien witte rozen 2002 Nerja en Frigiliana 2003 Deel van de inhoud op verzoek van vrienden verwijderd 2004 Fundación Cervantes 2005 Voorbereiding terugkeer naar Spanje 2006 Meer Licht op De Zaak 2007 King William 2008 Contacten met het Spaanse Koninklijk Huis 2009 Amstelveen 2010 Verblijf aan de zuidkust 2011 Bezoek aan Vino Mío en Mi Terraza naast het Teatro Cervantes in Málaga en 2012 Opmerkelijke afwezigen in Windsor Castle en Buckingham Palace. De horoscoop van mijn ‘number one poppetje’ luidt vandaag

‘U kunt gekweld worden door onzekerheid, zelfs als u meestal optimistisch bent. Probeer u niets aan te trekken van kritiek of sarcastisch commentaar dat misschien alleen maar wordt geuit omdat anderen jaloers zijn’.

Een oud herkenbaar probleem. Ik denk hierbij aan het lied Number One ‘Poppetje’ uit mijn evaluatieverslag van het loopbaanadvies dat ik in 1991 heb gekregen: “Je bent één. Je bent mijn nummer één. Zoals jij is er geen één. Jij bent mijn nummer één, poppetje. Kom met mij mee naar Zoetermeer. Ik ben de jager en jij bent mijn prooi. (shot op ‘heilige grond’) Ik wil je pakken en zetten in mijn kooi. Ik zal je bewaken. Wat zal ik zeggen: Jij bent de beste. In het noorden, zuiden, oosten en westen. Jaloerse mensen willen jou pesten. Wat ze ook zeggen schat, trek het je niet aan. Want je weet je staat bij mij altijd bovenaan. Nummer één, je bent mijn nummer één. Poppetje…!’”

En die van mij ‘Zowel uw carrière als uw zakelijke belang kan een flinke stap voorwaarts maken. Wees gewoon uzelf: eerlijk en emotioneel, als u meer diepte wilt geven aan uw relaties. Begin met een doe-het-zelf project in uw huis’.

Dit beschouw ik eveneens als een verwijzing naar dat loopbaanadvies zijnde het lied ‘Just help yourself’ van Gerard Joling. Ik citeer: “1. Just help yourself Vanaf 15 juli 1991 heb ik niets anders gedaan dan mijzelf te helpen. De behoefte om een ander te helpen blijft echter wel aanwezig. Ik heb dat gedurende mijn intensieve samenwerking met jou kunnen doen en ik heb daar zeer veel plezier aan beleefd. Ik hielp jou graag en daar is na mijn ontslag niets aan veranderd. Deze titel spreekt mij niet zo sterk aan, omdat hij in de gebiedende wijs staat en dat werkt niet bij mij. Dat heeft nog nooit bij mij gewerkt. Dat lijkt mij wel bekend denk ik. De uitzending vond plaats op het punt waar jij ooit op de gladde ijzers op mijn schouders hebt geleund. Of dat nu emoties worden genoemd maakt mij niets uit. Ik heb het met liefde gedaan en ik zal dat ook altijd met liefde blijven doen voor mensen die ik een warm hart toedraag en zeker voor poppetje nummer één waarvoor ik – letterlijk en figuurlijk – door het vuur ben gegaan. Op 3 maart 1993 ben ik met Drs Breuker een correspondentie aangegaan. In die brief heb ik twee keiharde voorwaarden gesteld. Letterlijk: ‘1. dat Liesbeth Halbertsma ongeschonden uit die strijd tevoorschijn zal komen en 2. dat ik mede word betrokken bij de strategiebepaling op een zodanige wijze dat wij voortdurend bij volledige consensus verdere stappen nemen’ Op 22 juni heb ik de heer Breuker voor het laatst ontvangen in het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden.