TERUGBLIK OP 1992 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 21 MEI VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van De persconferentie van Mark Rutte, terugblik op 1992, mijn documenten d.d. 20 mei vanaf 5 januari 1991 en poppetje nummer één  heb ik een bezoek gebracht aan Clínica dental Milenium in Torremolinos. Hierna verzond ik dit bericht aan de organisatoren van het komende AEPE-congres in Úbeda: “13:24 Estimado Colega, Esperando que podremos llevar a cabo nuestro próximo congreso en Úbeda me propongo contribuir la siguiente ponencia. ‘Digging a tunnel from both sides’ o sea ‘Cavar un túnel desde dos lados’. Partiendo de la descripción de mi currículo ‘Presidente Fundación Cervantes Benelux. Derechohabiente de Instituto Cervantes en Benelux. Propietario Instituto Cervantes Ltd Enland and Wales. Tarea actual: Gestión empresarial y desarrollo de la organización’ trataré de clarificar el desarrollo del Instituto Cervantes desde 1968. Me refiero a las ponencias sobre La relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes (Alcalá de Henares 2003), Cervantes es mi vida (Valladolid 2005), Cervantes Empresarial (Málaga 2006) y La Universidad a Distancia enlace entre el Instituto Cervantes de España y el Instituto Cervantes Benelux (Madrid 2008) quiero apuntar algunos acontecimientos posteriores en el ámbito de la amplificación de nuestra red de relaciones. Afiliado: John van der Heyden Teléfono móvil *****”

Hierna heb ik mogen genieten van deze reportage over de Wereldtentoonstelling 1992 in Sevilla. Daarna zond ik Eef Tobé in Etten-Leur dit bericht: “18:00 Oosterhout ligt ook dichtbij. Daar komt Eugène vandaan: NCCS-excursie Jerez de la Frontera en Cádiz !Hasta luego!” Na de interventie van Rob Jetten in het Tweede Kameroverleg van gisteren heb ik een ‘Macarones Bolognesa’ gekozen met mijn herinnering aan Bologna en het lied Azzurro van Adriano Celentano. In dit verband denk ik ook aan mijn eerste docente Italiaans Marina Rooyackers uit Wijchen. Dat was in de tijd dat ik het Frans-Spaans Instituut heb getracht om te zetten in een Instituut voor Romaanse Talen. Mijn eerste volgende docente Italiaans was in dat verband toen mevrouw Van Vloten uit Zwolle. Wij hebben in die tijd getracht aansluiting te vinden bij de Teleac-cursus Avanti Avanti! Mijn kinderen kunnen zich die situatie ongetwijfeld nog goed herinneren. Met name onze vakantie in dit verband in San Felice del Benaco in 1982. We hebben allemaal onze trots. Maar een beetje bescheidenheid mag ook wel op zijn tijd. Zeker op dit moment. In bedrijfseconomisch opzicht hebben wij geen andere keus dan te centraliseren. Dat kost banen. Maar we mogen blij zijn dat de Nederlandse overheid thans een vangnet biedt dat wij sinds Paars I hebben opgebouwd. Ook aan bedrijven. Dat was in de tijd dat ik aan de ontwikkeling van mijn ideeën een aanvang nam in 1979 ondenkbaar. Het doet mij deugd dat er nu meer invloed aan het parlement wordt toegekend dan indertijd het geval was. Vanuit deze achtergrond vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 21 mei 1992.

Afspraken. De heer Hulsman krijgt een verslag van ons gesprek en mijn kaartje. (7-2- 1999: Ik kan beter weer een keer op bezoek gaan op de Castellana).

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 21 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 Embajada Real de los Países Bajos 1994 Verschillen van inzichten 1995 Correcties Persoonlijke interpretaties regarderen mij niet 1996 Karlspreis ter attentie van Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden 1997 Good results for the Marks & Spencer GroupVideotapes on behalf of Mr Cesar Rennert in New York 2000 Convergentie 2001 Europees voetbal in eigen handIn het paarse zadel 2002 Arreglo amistoso verzonden aan de Minister-President van SpanjeContinuïteit van beleid ter attentie van de Heer Hans DijkstalCarta titulada Arreglo Amistoso al Ministro Presidente Don José María Aznar del Reino de España 2003 Het juiste effect 2004 Als dieren konden spreken…. 2005 Het Spaans belang in de Europese Grondwet 2007 Gelukwens aan mijn jongste zoon 2008 Dank 2010 Ramon van der Heijden 31 jaar 2011 Democracia Real en2012 Woudschoten, Diana en de Europaleague.