TERUGBLIK OP 1992 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 25 MEI VANAF 5 JANUARI 1991 DAG VAN SIERRA MORENA EN CÓRDOBA

Na verzending van mijn bericht Bericht van Artifex zond ik mijn jongste zoon in Hong Kong dit bericht: “24 mei 2020 16:53 onderwerp: Eurovisie Songfestival 2020 Hoi Ramon, Zoals ik je vandaag heb laten weten vond ik het alternatieve televisieprogramma rond het afgelaste Eurovisie Songfestival in Rotterdam op communicatief gebied het allerbeste televisieprogramma dat ik ooit heb gezien. Een aanrader! Zie Love Shine A Light. De Russische inzending is mijn favoriet. Vooral dat buitelende dikke mannetje vind ik een heel goede vondst van mijn vrienden uit Moskou.”

In dit verband wil ik memoreren dat Irina Gúseva in 2006 de inleidende woorden heeft gesproken bij mijn lezing Cervantes Empresarial tijdens het 41ste Internationale Congres van de Europese Vereniging van Docenten Spaans in Málaga. Daarom zond ik haar zaterdag dit bericht: “23 mei 2020 13:09 onderwerp: Little Big Hola Irina, Me gusta mucho esta actuación de tus compatriotas. Espero que podemos vernos en Úbeda aunque tengo mis dudas. Un abrazo, John.”

Vervolgens heb ik gekeken naar de Herdenking op Amerikaans ereveld in Margraten. In dit verband zond ik Marc van Hoorn dit bericht: “datum: 24 mei 2020 19:11 onderwerp: Commissaris of Gouverneur Hallo Marc, Ik zag zojuist de heer Theo Bovens tijdens de herdenking in Margraten. Hij is daar aangeduid als Commissaris van de Koning. Zoals wij al eerder hebben besproken met een Maastrichtenaar aan de bar van Hotel Cervantes stond de heer Bovens te boek als Gouverneur van Limburg. Ik heb er geen moeite mee. Maar ik vind het staatsrechtelijk wel interessant om te weten wanneer de functie ‘Gouverneur’ is omgezet in ‘Commissaris’. En of dat zomaar kan. Staatsrechtelijk. John” Impressive. Vanuit deze achtergrond ben ik van mening dat Wij ook begrip dienen op te brengen voor de problemen die de huidige Russische President dient op te lossen in zijn eigen land en hem de gelegenheid te geven om de vanuit de tijd van Tsaar Peter de Grote bestaande relatie te verstevigen. In dit verband zond ik Irina Gúseva al op 18 augustus 2006 dit bericht: “Querida Irina, Quiero agradecerte para tu introducción a mi ponencia Cervantes Empresarial el dia 27 de julio en Málaga. La presentación encuentras en el DVD adjunto. Desafortunadamente mi grabación de tu ponencia ha fallado por gran parte. Para recompensación incluyo los imágenes del último día. He enviado todo el material visual a la Presidenta. Reciba un abrazo de mi parte y un saludo cordial a tus colegas y a Galina Románova en particular. P.S. Anna Pavlovna Románova (1795-1865), la esposa de nuestro rey Guillermo II de Orange (1792-1849), era hija natural del Czar ruso Paul Petrovitsj Romanov (1754-1801) y la Csarina Dña Sophia Dorothea von Württemberg (1759-1828). Se puede encontrar la información en inglés en Anna Pavlovna of Russia.” Vanuit deze achtergrond heb ik mijn collega Liesbeth Halbertsma  na mijn bezoek aan de Hermitage in Amsterdam op 7 juni 2010 een foto gestuurd van Tsarina Alexandrina I en vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 25 mei 1992.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 25 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 De fenix is herrezen Sierra Morena CórdobaCarmona 1998 De paarse vlinder en het blauwe licht 1999 Get your kick… in The Klik  2000 Uitnodiging aan mijn collega Harry Starren van De Baak te Noordwijk 2001 Hengelen naar Engelen 2003 Privé, zakelijk of allebei 2004 Helicopterview 2006 Factuur 641211928 2011 Gil Robles en 2012 Canada, de koninklijke weg en Alexander Pechtold ‘De nadruk ligt op relaties, zowel zakelijk als privé. U kunt goed met anderen overweg en zult zich overal op uw gemak voelen. Plannen kunnen worden uitgevoerd en financieel succes is mogelijk als u openstaat voor iets nieuws’. Dat ziet er positief uit. Ik hoop dus dat mijn investering vanaf 1992 er nu uit komt.