HET LICHT OP ZARAGOZA, TERUGBLIK OP 1992 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 27 MEI VANAF 5 JANUARI 1991, DAG VAN DE EXPO VAN SEVILLA, BRIEF D.D. 27 MEI 1996 AAN DE PENNINGMEESTER VAN DE STICHTING CERVANTES BENELUX EN HET LICHT OP RAFAEL DEL MORAL OFWEL DE POPPETJES OP HUN PLAATS

Na verzending van Terugblik op 1992 en mijn documenten d.d. 26 mei vanaf 5 januari 199, de dag van CLIC Sevilla, Het Licht op Dordrecht, de eerste koningsdag in Nederland, Recuerdos de La Moncloa en suspiros y susurros zag ik El Sitio de Zaragoza – Cristobal Oudrid (Banda de Música de Muel). In dit verband memoreer ik mijn documenten waarin Zaragoza is vermeld: 1967-2009 Onderwijs en Spanje, Geen horoscoop vandaag, Een korrel zout of water bij de wijn?, Cervantes Television, Nederland-Frankrijk 4-1 La naranja vuelve a ser mecánica, The Flying Dutchman, ¡Temperament! van augustus 2008, Jij bent de zin van mijn leven, Giscard, Diana… y los escépticos, Een nieuwe bron van inkomsten noodzakelijk en Directores del Instituto Cervantes. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 27 mei 1992.

Woensdag, 27 mei Dag van de ontdekkingsreizen: “Elke dag begint een nieuwe ontdekkingsreis”. Dit was de dag van de EXPO ‘92 . Enkele flitsen: Het Nederlandse paviljoen was verroest. Nederland werd vertegenwoordigd door twee meisjes, waarvan één in Volendammer kostuum. De stichting Sevilla ’92 is er niet in geslaagd een ontmoeting tot stand te brengen. De Nederlandse vertegenwoordiging was een “ding” zonder ontmoetingsmogelijkheden, zonder wervingskracht. In het Russische paviljoen heb ik namens het Nederlandse volk en namens John het Russische volk succes toegewenst in hun nieuwe groei- en ontwikkelingsproces: En Paz. Van de Jordaanse televisie kreeg ik een uitnodiging om morgen een interview af te geven. Ik ben erg enthousiast over hun presentatie. Deze arabieren hebben zich op een warmbloedige en ludieke manier aan het publiek gepresenteerd. Daar kunnen wij veel van leren. De Wereldtentoonstelling 1992 begon voor mij met een bezoek aan een karveel van de ontdekkingsreiziger Magelhaen en de uitbeelding van de reis van Columbus en eindigde met de nog te lanceren Europese raket van ESA uit Noordwijk.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 27 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 Wereldtentoonstelling 1992 (als boven) Expo Sevilla 1995Uw kenmerk Corr.nr. 25108 1996 Wijzigingsformulieren 1997 Speech of Hillary Clinton in AmsterdamUw kenmerk NM 964/275 (5) 1998 Dodenherdenking 1999 Wijziging bankrekening 2002 La Makinita 2003 Open kaart 2004 Teamspirit 2008 Tren de Cervantes 2010 Pensioenregeling en Jan Peter Balkenende 2011 Honderd jaar Levende Talen en verjaardagsconcert voor Prinses Máxima en 2012 De Sleutel.

Mijn horoscoop luidt vandaag ‘Onder invloed van de kosmos is uw gezondheid goed; ga naar buiten en beweeg. Een prima dag voor praktische activiteiten en het ontwikkelen van ideeën. Zet niet de hakken in het zand als anderen een vraagteken zetten bij uw handelingen’. Mijn standaardreactie is altijd geweest ‘Lees eerst mijn verhaal voordat u vragen stelt’

12:00 Niet om de hakken in het zand te zetten. Maar om duidelijkheid te scheppen memoreer ik nogmaals mijn brief van 27 mei 1996 aan de eerste penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux. Met verbindingen deze keer.

21:00 Voorafgaand aan mijn bericht van 12:00 had ik deze communicatie met Rafael del Moral: “aan: Rafael del Moral Aguilera datum: 26 mei 2020 18:23 onderwerp: Almería Hola Rafael, Estoy viendo Orquesta Ciudad de Almería con Diana Navarro “Copla y Zarzuela” recordando tu ciudad de las rosas. Un brindis a la vida.” “van: Rafael del Moral datum: 27 mei 2020 11:44 onderwerp: Re: Almería Qué bueno… ASOCIACIÓN EUROPEA DE PROFESORES DE ESPAÑOL” “aan: Rafael del Moral datum: 27 mei 2020 11:49 GRACIAS! Watts in a name?” Het betreft een concert in Almería op 24 februari 2012. Met deze gedachten heb ik gekeken naar de Rueda de prensa de Fernando Simón na bezoeken aan Carrefour in Torremolinos, MediaMarkt op de Plaza Mayor en Clínica Santa Elena voor de door Dra Queipo voorgeschreven aderlating door ‘Helena’ die dat voor de eerste keer heeft gedaan: “Despacito y con letra”. De treinen rijden hier weer op tijd. En in het Europees Parlement mag er blijkbaar weer gezoend worden.