TERUGBLIK OP 1992, PRINS MAURITS EN PRINSES MARILÉNE 22 JAAR GETROUWD, MIJN DOCUMENTEN D.D. 30 MEI VANAF 5 JANUARI 1991 EN BEKENDE NEDERLANDSE BURGEMEESTERS

Na verzending van mijn bericht Het Licht op Bill en Hillary Clinton zag ik deze reactie van de nieuw voorgdragen burgemeester van Den Haag: Jan van Zanen ‘zeer vereerd’ dat hij de nieuwe burgemeester van Den Haag wordt. De heer Van Zanen liet weten dat hij van Utrecht graag naar Den Haag verhuist vanwege de meer dan twaalf kilometer lange stranden. Daarin kan ik mij helemaal verplaatsen. Mijn hart is altijd uitgegaan naar de bossen en de zee. Vanwege een soortgelijke motivatie ben ik aan de Costa del Sol beland. Ik heb mij daartoe op 7 juni 1992 laten beïnvloeden door een zigeunerin in Granada. Ik citeer mijn verslag van die dag: “ Una gitana las mij de hand: “Un buen hombre…. Muy sincero…. Esta línea es su vida…. Una vida larga…. Mucha amore…. ¡Y ahora pagar!” Ik gaf haar 100 pesetas… Nee, dat was te weinig.. voor zo’n toekomst…. “El futuro no se puede comprar” was mijn antwoord. Of dat zo is, weet ik eigenlijk niet. Zo’n toekomst is veel waard…. Misschien ga ik nog wel eens terug naar deze gitana….. Over zeven jaar misschien…..  En betaal ik haar “mucho má”.” En vervolgens op 10 juni 1992 door een tarotkaartenlezeres op het strand van Alicante. Vanuit deze achtergrond  vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 30 mei 1992.

Vandaag is het 22 jaar geleden dat Prins Maurits en Prinses Marilène in Apeldoorn in een oecumenische dienst door de pastores Gerard Oostvogel en Meindert Boersma in de echt zijn verbonden. Deze pastores treffen wij aan in Opladen van de batterijHuwelijksdatum Prins Charles verplaatstDiana, verhaal van een prinses deel 3Koningskind  – Thom de Graaf Burgemeester van NijmegenFinale Wereldkampioenschap Nederland-Spanje in Johannesburg en De witte Fiat.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 30 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 Benalmádena CostaColegio Maravillas Benalmádena Arroyo de la Miel 1995 Su anuncio en De Volkskrant del 27 de mayo bajo el nombre de Instituto CervantesInstituto Cervantes Utrecht ter attentie van Prof.Dr Hugo de SchepperInstituto Cervantes ter attentie van Prof.Dr M.P.A.M. KerkhofBestuursvergadering van 12 mei 1995 ter attentie van het Bestuur van de Vereniging Spaans op School voor deze Mevrouw Drs M.F. (Manja) Wouters-Dun te BeckumCervantescircus ter attentie van Penningmeester André Veltman van de Stichting Cervantes Benelux 1999 Hotel Diana 2000 Jivin’ jaks 2001 Complimenten Máxima voor Thom de Graaf 2002 Moed en Deugd 2003 Fons de Poel Produkties 2006 De verborgen agenda 2007 Angel in love 2008 Polls: Hillary Clinton beste presidentskandidaat 2009 Algemene ledenvergadering 10 juni 2009 2010 Verbinding met het internet verbrokenShare the moment 2011 Bill Clinton in Amsterdam en 2012 De Nederlandse Club Costa del Sol

De horoscoop van vandaag is niet hetzelfde als gisteren ‘Hoewel het een lang weekend is kunt u in gedachten met uw werk bezig zijn. U wilt meer prestige en een beter salaris. Ga eens op zoek naar een functie in de publieke sector. Geniet ook van de leuke dingen die het leven biedt’.

Gedurende mijn loopbaan heb ik voortdurend getracht om een brug te slaan tussen de publieke en private sector ofwel public-private partnership. Op dat gebied zet ik mijn werk bij voorkeur voort vanuit Brummen of Wassenaar. In dit verband denk ik dat Burgemeester Jan van Zanen een waardevolle aanwinst is voor ons managementteam. Gedurende mijn loopbaan heb ik met verschillende Nederlandse burgemeesters persoonlijk contact gehad. Ik noem bij name de burgemeesters Ed d’Hondt, Guusje ter Horst en Thom de Graaf van Nijmegen, Ivo Opstelten van Dalen, Doorn, Delfzijl, Utrecht en Rotterdam. Paul Depla van Heerlen en Breda, Pauline Krikke van Arnhem en Den Haag, Fred de Graaf van Leersum, Vught, Apeldoorn en Amstelveen en Femke Halsema van Amsterdam. Dit lijkt mij dus een goed moment om mijn correspondentie te checken waarin deze gezagsdragers zijn vermeld.

Op deze dag voor Pinksteren wordt automatisch de vraag gesteld ‘Is er nog leven na de dood?’ Het antwoord is: Vanzelfsprekend. Anders waren wij er nooit geweest als nazaten van onze voorouders. It’s as simple as that.