TERUGBLIK OP 1992, MIJN DOCUMENTEN D.D. 31 MEI VANAF 5 JANUARI 1991 EN 55STE AEPE-CONGRES IN ÚBEDA VERSCHOVEN NAAR 2121

Aansluitend aan mijn bericht Terugblik op 1992, Prins Maurits en Prinses Marilène 22 jaar getrouwd, mijn documenten d.d. 30 mei vanaf 5 januari 1991 en bekende Nederlandse burgemeesters vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 31 mei 1992.

31 mei 1992 Even naar Málaga gereden. Langs Torremolinos. Langs Los Tres Caballos. Het adres van het Malaca Instituto had ik niet meer. Dus op goed geluk. Eerst naar de Parador waar ik de mooiste verjaardag van mijn leven heb gevierd: 9 november 1985. Bij een temperatuur van meer dan dertig graden. Een prachtige herinnering. Daarna even zoeken, en toen, plotseling een bekend beeld: het plein dat ik ben overgestoken met José Luis Lagartos en zijn vrouw uit Las Palmas, Gran Canaria. Hier “cuesta arriba” in de richting van de Cerrado de Calderón. Mijn oriëntatievermogen had me weer niet in de steek gelaten, want even later stond ik voor de Club Hispánico. Of ik bij oude vrienden thuis kwam. Geïnformeerd of ik Ida Willadsen kon spreken. Morgen kan ik haar bellen. Dan is ze er weer. Daarna naar het appartement Jupiter. Gezwommen in het prachtige zwembad. Het is nu al vergeven van de toeristen. Hoofdzakelijk Britten, zeg zo’n 90 procent. Morgen de gesprekken met Francisco Pérez Navarro, Brigitte Fend en Ida Willadsen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 31 mei vanaf 5 januari 1991: 1992 Cerrado de Calderón (als boven) 1993 Vertrouwen geeft vertrouwen 1995 Cervantes Reizen ter attentie van de Directie van het Malaca Instituto 1999 Het oude en het nieuwe testament 2000 Selffulfilling Prophecy 2001 Prince de Lignac overleden 2002 Business Class 2003 Feest vieren 2005 Terug in Torremolinos 2006 Computerschijven geïndexeerd  2007 Het laatste Bericht uit De Zevende Hemel van mei 2007 2008 ¡Viva Ibiza! 2009 Eerste Pinksterdag 2009 2010 Het woord is thans aan Ernst Hirsch Ballin (1) – Snelheidsovertredingen op Koninginnendag 2010Het woord is thans aan Ernst Hirsch Ballin (2) 2011 Communicatie met mijn Spaanstalige collega’s en 2012 Opsomming documenten met betrekking tot Mr Abraham Moszkowicz.

Tot slot meld ik deze communicatie: “van:  Capitan Taxi datum: 30 mei 2020 04:56 onderwerp: Re: Ponencia para el Congreso de Úbeda Estimado John: Perdona el retraso, pero he andado muy liado. Lamentablemente, hemos aplazado el congreso de Úbeda hasta los días 26, 27, 28, 29 y 30 de julio de 2021. Tomo nota de tu propuesta. De todas formas, ¿podrías enviarme el resumen de la ponencia? Muchas gracias, y nuevamente, perdona mi retraso en responderte. ¡Que tengas un buen fin de semana! Pablo Deza” “30 mei 2020 17:26 aan Capitan Hola Pablo. Gracias por este mensaje. Ya lo había esperado. El resumen de mi ponencia ya había enviado hace algunos días. Se trata de mi contribución al desarrollo del Instituto Cervantes a partir de 1968. Este desarrollo sigue ser continuado. Entonces me parece oportuno hacer un nuevo resumen en 2021. Te deseo también un feliz fin de semana. John van der Heyden”

Op het tijdstip af te gaan veronderstel ik dat Pablo Deza zijn bericht heeft verzonden vanuit Hong Kong. Om 17:40 zond ik hem dit bericht: ‘Hola Pablo, Espero que en el año que viene podremos llevar a cabo mi Plan Empresarial que he descrito en Desarrollos sociales y económicos Europa 2005. He tomado nota que tienes una buena relación con la Universidad de Hong Kong como asimismo mi hijo el arquitecto Ramon van der Heijden. Yo visité Hong Kong el año pasado como puedes ver en Mijn luchtreis van Helsinki van hot naar haar’. Het spreekt vanzelf dat De Bijbel een geweldige inspiratiebron is. Dat geldt in mijn geval ook voor de Don Quichot van Miguel de Cervantes y Saavedra. Even een persoonlijke noot: Ik ga nu ook in gedachten uit naar onze predikant Dick Moes die wij vorig jaar uit Canada hebben mogen verwelkomen. Uit de omgeving van Vancouver. Pinksteren is altijd een feest geweest van Nieuw Vuur en dat zal het altijd blijven zoals dat ook in de Griekse tijd in Olympia het geval was. Un abrazo desde la Costa del Sol. John van der Heyden