TERUGBLIK OP 1992 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 3 JUNI VANAF 5 JANUARI 1991 ¡NO PASARÁN!

Aansluitend aan mijn bericht Cayetana Álvarez de Toledo, terugblik op 1992 en mijn documenten d.d. 2 juni vanaf 5 januari 1991 dag van de escuelas de español para estranjeros in Málaga met het oog op Cervantes Empresarial  vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 3 juni 1992.

Woensdag 3 juni Verstrekte informatie aan Ida. Cervantes verricht een analyse van de AEEA-instellingen na het laatste bezoek in Granada en doet de AEEA nadien een voorstel. Voorlopige conclusie is nu reeds dat ten behoeve van de doelgroep diplomaten, managers en executives het Malaca Instituto het meest geschikt is voor samenwerking. Afspraak: Ik kom in de laatste week van september een week naar dit instituut en spreek hier verdere plannen door. De actie zal ik coördineren met Lexton. M.b.t. Afspraak Joaquín: Ida heeft Joaquín gesproken. Hij is geïnteresseerd in een gesprek met mij. Ik heb laten weten dat ik geen direct contact met hem heb gehad, maar er een afspraak voor mij is gemaakt met zijn secretaresse Andrea. Ik wacht af. Daarna even aan de bar gesproken. Afspraak: we blijven in contact, hoe dan ook. In ieder geval via fax. De overeenkomst met Liesbeth is verbluffend. Ik heb haar verteld dat ze een dubbelganger heeft in Nederland. (3-6-2020 Liesbeth vond zelf dat zij niet op haar lijkt. Ze hebben wel hetzelfde sterrenbeeld maagd). Eind september een week hier. Met een voorstel. Deze afspraak ligt nu vast. Daarna een bijzonder gesprek gevoerd met Marion, die zich de huisvriendin voelt van Ida. Heeft voordien in het Alhambra gewerkt bij Joaquín. Problemen gekregen met hem. Marion is daarna bij Ida gaan werken als secretaresse. Volgt nu een cursus. Gaat hierna naar Amerika. Probeert haar ervaringen gehomologeerd te krijgen om toegang tot een Amerikaanse universiteit te krijgen. Haar vader is voor de derde keer getrouwd, na twee echtscheidingen, en heeft een tweede woning in Menorca. Met Marion diepgaand gesprek gevoerd, o.a. over La fuerza del sino. Een zeer hartelijk afscheid met de afspraak in september het gesprek voort te zetten.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 3 juni vanaf 5 januari 1991: 1992 ¡No pasarán!Escuela Hispana MálagaInstituto Flomar MálagaEscuela Mediterránea Málaga 1996 Bestuursverantwoordelijkheid ter attentie van penningmeester André Veltman van de Stichting Cervantes Benelux 1997 Looking forward to the 21st of June in Noordwijk 1998 Veranderingen 1999 Beschuit met muisjes 2002 Inzake 28 september 2002 2003 Geagendeerde uitnodiging 2004 Het Wonder van Middelburg 2005 Back to basics 2007 Gesprek met de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 2008 Wie doet er een bod op mijn handelsmerk? 2009 Cervantesonline Info, Cervantesonline Nederland, Cervantesonline België, Cervantesweb Nederland, Cervantesweb België en Cervantesonline.biz 2010 Pleidooi voor Paars van Alexander Pechtold 2011 De witte Fiat en 2012 Rector Magnificus Prof.Mr S.C.J.J. Kortmann van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Mijn horoscoop luidt vandaag ‘Een geschikte dag om toekomstplannen te maken en een bijeenkomst te organiseren. U kunt geluk hebben via een bijzondere viering of sportieve activiteit. Breng genoeg tijd door met mensen om wie u werkelijk geeft’.

Onder normale omstandigheden zou ik die tijdens het traditionele koffieuurtje in het Holland Huis ontmoeten op woensdagochtend. Andere mensen om wie ik werkelijk geef bevinden zich niet in mijn directe omgeving. Dat is ook de hoofdreden waarom ik hen via mijn dagelijkse briefing op de hoogte houd. Vanaf vandaag is er tien dagen nationale rouw afgekondigd in Spanje ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de coronacrisis. Ik zou dus niet weten op welke manier ik op een bijzondere viering of sportieve activiteit kan rekenen. De Nederlandse Club Costa del Sol heeft op dit moment al haar activiteiten afgelast. Ik lees nu wel op hun website dat de provincie Málaga naar fase 2 is gegaan. Ik ben benieuwd in hoeverre dat van invloed is voor de besluitvorming van onze bestuurlijke verantwoordelijken. Ik stel in ieder geval wel vast dat er voor 70 plussers – en tot die categorie behoort ondergetekende – een tijdschema geldt van 10-12 en 19-20 uur. Voorts voel ik mij genoodzaakt om thuis te blijven. Mijn toekomstplannen blijven onveranderd. In dit verband had ik gisteren sinds lange tijd weer eens contact met het instituut CastiLa in Granada. Ik heb hun secretaresse Natalia gevraagd waarom ze een hoofdletter -L- in hun naam hebben aangebracht en ben benieuwd naar haar reactie.